Primari şi preoţi la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andi Moisescu,  Andra şi Mihai Petre,  juriul concursului  de talente
Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre, juriul concursului de talente

Cel de-al doilea sezon al competiţiei, care începe în această seară, de la ora 20.30, la Pro TV, promite să fie unul spectaculos, cu concurenţi mai dezinhibaţi şi mai curajoşi decât în primul.

După ce prima ediţie a show-ului „Românii au talent" a adus în faţa telespectatorilor momente inedite, de la adevărate demonstraţii de talent până la situaţii penibile, românii au prins curaj la preselecţiile pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii. Cel puţin asta spune Mihai Petre, unul dintre membrii juriului: „După primul sezon cred că s-a deschis apetitul românilor de a-şi etala talentul. De data asta au venit mai deschişi şi cu mai mult curaj. În al doilea rând, diversitatea actelor artistice a fost foarte mare, am văzut ce nici prin cap nu ne-a trecut".

Mai liberi, din a doua încercare

Pentru că au înţeles ce este socotit talent şi ce nu, românii au fost mai liberi şi mai dezinhibaţi la preselecţiile pentru această ediţie. Nu vor lipsi însă nici personajele colorate, precum imitatorii şi travestiţii care au urcat pe scenă şi anul trecut.

Doritorii de afirmare au fost mulţi, pe scena preselecţiilor ajungând oameni cu profesii dintre cele mai diverse, de la primari şi preoţi, până la profesori şi ingineri. „Au venit tot felul de oameni, parcă mai mulţi decât în sezonul trecut. Majoritatea şi-au manifestat talentele în muzică şi dans, dar sunt şi multe alte talente puse în joc.

De data asta au ştiut cum să pună problema, ştiau cam ce aşteptări are publicul. Dar chiar şi aşa, suprizele n-au încetat să apară, concurenţii sunt o sursă permanentă de uimire, jumătate din timp am stat cu ochii gogonaţi şi cu palpitaţii", spune Andra, vocea feminină a juriului. Şi Pavel Bartoş, care împarte rolul de gazdă a show-ului împreună cu Smiley, este de acord cu Andra. Prezentatorul a văzut la preselecţiile acestea „ce nici prin minte nu i-a trecut". Colegul lui, Smiley, este la fel de sincer: „Ne-am dat în petic mult mai mult în acest sezon".

Adrian Ţuţu a fost preferatul publicului în primul sezon al show-ului „Românii au talent“

„Nu toţi deosebesc talentul de apucătură"

Şi de această dată au existat acele „numere senzaţionale", care au făcut deliciul juriului, dar şi al publicului. Andra spune că asemenea momente sunt inevitabile, pentru că „nu toată lumea face diferenţa între talent şi apucătură". „E greu să te apreciezi singur, eşti subiectiv, aşa că vii la preselecţie cum te taie capul. Familia te-a încurajat, tu te crezi genial, aşa că rămâi şocat când vezi că ceilalţi nu văd lucrurile la fel ca tine. E mai degrabă dureros decât amuzant, însă lecţiile astea de viaţă sunt necesare, îi vor ajuta să se autoevalueze corect", este de părere Andra.

La cât de dur este Mihai Petre cu concurenţii în timpul show-ului, acum se arată mai iertător şi recunoaşte că admiră curajul oamenilor de a urca pe scenă, chiar dacă uneori situaţiile în care se pun singuri sunt mai mult decât penibile. Dar până la urmă, Petre crede că asemenea momente oferă o savoare în plus show-ului şi, câteodată, sunt apreciate de public.

Adrian Ţuţu a fost preferatul publi- cului în primul  sezon al show-ului  „Românii au talent“

De multe ori, însă, ceea ce sunt în stare să prezinte unii dintre participanţi întrece orice limită. Exemplele din sezonul trecut sunt inepuizabile. Printre ele se numără, o trupă de travestiţi, reuniţi sub numele de „Veveriţele vesele", care s-au „metamorfozat" fără prea mare succes în Madonna, Shakira şi Lady Gaga. Şi lista poate continua cu asistenta medicală, trecută de vârsta a doua, care a apărut pe scenă aproape dezbrăcată şi s-a unduit pe ritmuri orientale, oripilând pe toată lumea.

Şi de această dată, tentaţia celebrităţii a fost mare. ­„Mulţi dintre cei care au venit au recunoscut că au căutat cele 15 minute de celebritate, aşa că au dat totul pe scenă. Ceea ce a ieşit depăşeşte de multe ori inimaginabilul", spune Pavel Bartoş.

Vor fi şi concurenţi senzaţionali

Momentele mai puţin „fericite" din cadrul emisiunii vor fi însă alternate cu adevărate reprezentaţii de talent, pe scenă urcând şi cântăreţi sau dansatori cu şanse reale de a cuceri titlul de cel mai talentat român.

„Rezervorul românesc de talente este mult peste ceea ce ne putem noi imagina că este. Sunt ferm convins de capacitatea noastră, a românilor, de a produce surprize nebănuite", spune şi Andi Moisescu, cel de-al treilea membru al juriului. Petre concluzionează: „Există nişte numere senzaţionale, care, cu siguranţă, vor impresiona publicul".

"Suprizele n-au încetat să apară, concurenţii sunt o sursă permanentă de uimire, jumătate din timp am stat cu ochii gogonaţi şi cu palpitaţii.'
Andra membră a juriului

"După primul sezon cred că s-a deschis apetitul românilor de a-şi etala talentul. De data asta au venit mai deschişi şi cu mai mult curaj.''
Mihai Petre membru al juriului

Narcis Ianău şi-a confirmat talentul

Narcis Ianău, ocupantul locului doi de la „Românii au talent", şi pe care mulţi l-au văzut câştigător, face acum primii paşi din cariera muzicală. Sunt paşi mici, dar tânărul, în vârstă de 17 ani, este convins că de aici încolo nu-l pot aştepta decât lucruri bune. Ce-i drept viaţa lui Narcis s-a schimbat radical după ce a participat la show-ul „Românii au talent". „Mi s-au deschis noi drumuri, acum sunt cunoscut şi încerc să-mi câştig pâinea din cântat", spune tânărul. Pentru Narcis, lucrurile nu s-au oprit după ce a coborât de pe scena concursului de talente, deşi nu a câştigat competiţia.

Întors recent din Germania, unde a fost plecat pentru trei luni cu o bursă de studii, Ianău spune că nu stă degeaba. Dimpotrivă, are concerte şi lucrează la câteva piese, pe care urmează să le lanseze în curând. „În urma emisiunii, am avut diverse concerte prin ţară şi am câştigat ceva bani", povesteşte adolescentul.

Mai mult, Ianău a ajuns să cânte alături de Al Bano, în toamna anului trecut, în deschiderea concursului italian de muzică „Io Canto". Tânărul este hotărât să plece la un moment dat din ţară. „Am văzut cum sunt trataţi artiştii în România şi în afară. Cu siguranţă voi pleca, dar nu ştiu când", a mai spus tânărul.

Adrian Ţuţu, marele „perdant"

Dacă Narcis Ianău a răzbătut şi după concurs, nu acelaşi lucru se poate spune despre marele câştigător, rapper-ul Adrian Ţuţu. Contestat de unii pentru că a fost ales câştigător, Ţuţu n-a confirmat titlul de cel mai talentat român. După terminarea competiţiei, acesta a compus o piesă pentru fanii săi de pe Facebook. Printre realizările lui se numără şi o apariţie în serialul „Pariu cu viaţa".

Dacă a confirmat sau nu, părerile sunt împărţite între membrii juriului. „Eu zic că da, şi la urma urmei nu e numai opţiunea lui, ţara asta ar trebui să se ocupe mai mult de talentele ei. Starurile se fabrică şi cu ajutorul sistemului, al publicului. Poate că e prematur să tragem concluzii", este de părere Andra.
Mihai Petre spune că respectă votul publicului, deşi n-a fost de acord cu el. „Numărul meu preferat din finală a fost cel al băieţilor de la Ballance. Noi, ca juriu, ducem o serie de oameni în finală, însă publicul este cel care îl alege pe cel mai talentat."

"Mi s-au deschis noi drumuri, acum sunt cunoscut şi încerc să-mi câştig pâinea din cântat.''
Narcis Ianău
finalist „Românii  au talent"

Narcis Ianău
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite