Premiere în lanţ la Romanian Music Awards

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa 3rei Sud Est, reunită pe scena Romanian Music Awards 2012
Trupa 3rei Sud Est, reunită pe scena Romanian Music Awards 2012

Ediţia aniversară a Romanian Music Awards, găzduită la Craiova, a readus pe scenă, în premieră, trupe reunite ale anilor ’90, dar şi importante lansări muzicale.

Zeci de mii de români, cei mai mulţi din Craiova, au participat vineri seara la ce-a de-a zecea ediţie a Romanian Music Awards, cel mai important eveniment al industriei muzicale româneşti. „Am venit cu trei ore înainte. Am vrut să prind loc în faţa scenei. Vreau să văd spectacolul cât mai bine. Abia aştept să urce pe scenă Alex Velea şi Smiley", a spus Anca Dumitriu, o tânără spectatoare.

Artiştii de renume, îmbrăcaţi de gală, au paşit pe covorul roşu la Craiova, în aplauzele fanilor. Andreea Bănică şi-a făcut apariţia la braţul lui Cătălin Botezatu, atrăgând privirile tuturor cu ţinuta sa. „Mă bucur că am putut veni din nou la Romanian Music Awards. Pentru a participa la acest eveniment mi-am lăsat fetiţa la bunici. Oltenii sunt foarte primitori, acum doi ani ne-am distrat pe cinste aici la Craiova. Bănia a devenit capitala muzicii româneşti", a spus Andreea Bănică la debutul serii.

Smiley, cea mai curtată vedetă

Evenimentul din acest an, care a marcat 10 ani de Romanian Music Awards, a fost prilejul pentru ca trupele anilor '90 să se reunească pe scenă, special pentru spectatorii adunaţi în Piaţa „Mihai Viteazul" din Bănie. 3rei Sud Est, L.A. şi N&D au cântat din nou împreună după mai bine de un deceniu de separare.

„E ca întâlnirea de zece ani de la absolvirea liceului, de care nu am avut parte, aşa ca o să mă bucur de reuniunea asta. Era momentul ca organizatorii evenimentelor mari din România să facă pasul acesta şi să ne readucă pe scenă", a declarat Liviu Vârciu, fost component al trupei L.A.

De altfel, scena de la Craiova a creat prilejul şi pentru alte premiere. CRBL a prezentat în premieră Romanian Music Awards, alături de soţia sa, iar Smiley a avut prima apariţie publică în cadrul unui eveniment de amploare după anunţul despărţirii de Laura Cosoi. Astfel, câştigătorul trofeului pentru „Cel mai bun producător" a fost asaltat de fanele dornice să-l consoleze.

De asemenea, RMA 2012 a fost şi locul unor premiere muzicale importante. Connect-R şi-a prezentat în exclusivitate noul videoclip pentru „Vara nu dorm", iar Alex Velea a lansat noul single „Minim doi" înconjurat de o armată de dansatori. De asemenea, Cornel Ilie a cântat noul single marca Vunk, „Scapă-mă de ea", iar Nick, fost membru al trupei N&D, a prezentat noul său proiect, „No Rules". „Aceste premiere au reprezentant felul artiştilor de a recunoaşte importanţa evenimentului", a declarat Ioana Antonie, organizator RMA.

Un singur regret

Un moment emoţionant a fost atunci când artiştii şi spectatorii au ţinut un moment de reculegere pentru Dax, supranumit „the man with the sax". Fostul saxofonist colaborator al „Serviciului Român de Comedie" a decedat cu o zi înainte de Romanian Music Awards, la numai 33 de ani, răpus de cancer.

Spectatorii au avut un singur regret în ceea ce priveşte organizarea evenimentului. Mulţi au precizat că invitarea unei trupe străine la Romanian Music Awards 2012 a fost singurul lucru care a lipsit vineri seară. „Ar trebuie să le arătăm şi altora că şi noi ştim să organizăm evenimente muzicale. Romanian Music Awards este totuşi cel mai important eveniment al industriei româneşti ", a spus Cristian Panait. 

"E ca întâlnirea de zece ani de la absolvirea liceului, de care nu am avut parte, aşa ca o să mă bucur de reuniunea asta. ''
Liviu Vârciu ex-L.A.

INFO
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite