Pregătiri intense pentru finala Eurovision. O zi cu membrii trupei Mandinga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul zilei de astăzi, Adevărul vă va oferi o corespondenţă specială de la Baku. Veţi afla cum arată o zi din viaţa trupei Mandinga şi cum se pregătesc ei pentru finala Eurovision 2012.

Corespondentul nostru de la Baku, Traian Danciu, i-a însoţit pe cei de la Mandinga în autocarul care-i duce înspre Crystal Hall, la ultima repetiţie dinainte de finala pentru juriu. Pe drum au avut parte de o surpriză plăcută. Din maşinile care îi depăşeau lumea scoatea mâinile prin geam şi saluta membrii trupei, conturând simbolul piesei - inima cuprinsă între degetul mare şi arătător.

Cu un pas mai aproape de final

Gestul azerilor îi impresionează pe români şi îi încurajează în acelaşi timp. Tensiunea pare să dispară. Fiecare dintre membrii trupei se pregăteste în felul său pentru cele două apariţii pe scenă, în seara aceasta pentru juriu, iar mâine seară pentru public şi telespectatori. Elena încearcă să se odihnească, Omar rămâne fidel unui ritual cubanez, Alex face exerciţii fizice.

Elena s-a urcat în autocar veselă şi relaxată. „Suntem mereu mulţi, motiv pentru care nu voi putea fi singură înainte de spectacol, dar asta mă ajută mult, suntem uniţi şi asta naşte energie pozitivă, care încurajează. Nu am emoţii foarte mari, consider că prin ceea ce a fost mai rău am trecut deja, fiind vorba despre pana tehnică din semifinală", spune aceasta

Omar s-a rugat de dimineaţă la zeitatea sa cubaneză. „Să fie alături de noi, să ne ajute să fim cât mai calmi. Pentru că eu simt o energie care o să ne ajute foarte mult şi sper să reuşim un loc bun. În rest, am încercat să mă odihnesc şi am făcut puţin sport."

Alex a adăugat şi el că are emoţii după cele întâmplate în timpul semifinalei, chiar dacă e conştient că a fost doar un accident. „A fost suprinzător să vezi că se poate întâmpla şi aici aşa ceva, să rămâi fără sunet în casca. Pentru spectacol se pregăteşte mai mult fizic. „Astăzi, noi fiind doar backing vocals şi mai mult dansatori, voi face probabil vreo cinci flotări şi mă voi concentra asupra coregrafiei (râde)."

Numărul 14 în a 14-a finală Eurovision

Mandinga va fi a 14-a trupă care va urca pe scena Eurovision Song Contest, sâmbătă, la Baku. Concursul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional de la ora 22.00. Liniile de vot vor fi deschise abia după ce toate ţările din concurs îşi vor fi terminat numerele artistice.

Românii pot vota pentru ţara lor doar dacă se află peste hotare şi urmăresc concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Transmisiunea finalei va fi precedată de o ediţie specială, de la 21.20, prezentată de Gianina Corondan şi Leonard Miron. În emisiunea „Drumul spre Baku" telespectatorii pot afla amănunte legate de pregătirea României pentru Eurovision şi veţi urmări în premieră şi exclusivitate imagini din culisele Eurovision 2012.

Azerii, încântaţi de Mandinga

Ziarele din Azerbaijan au deschis pe prima pagină cu imaginea trupei Mandinga. Titlul se poate traduce prin "Am aflat primii finalişti!“.

image

A contribuit Daniela Panca

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite