VIDEO Piesa lui Edward Maya cucereşte planeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Stereo Love“, o colaborare cu Vika Jigulina, a luat un premiu Billboard duminică, iar videoclipul melodiei are, în total, 160 de milioane de vizualizări pe YouTube. „Stereo Love“ a fost desemnată Cea mai bună piesă dance la gala de decernare a Premiilor Billboard, în defavoarea a două piese cântate de Lady Gaga.

Edward Maya (24 de ani), compozitorul piesei câştigătoare la premiile acordate de revista „Billboard", se poate lăuda cu faptul că a întrecut‑o pe una dintre cele mai în vogă cântăreţe ale lumii. Gala Billboard Music Awards 2011 a avut loc duminică seară, în Las Vegas, iar la eveniment au fost premiate piesele aflate pe primele poziţii în clasamentul Billboard, în perioada 28 februarie 2010 - 1 martie 2011.

Citiţi:

Succes fabricat în lumea virtuală

„Stereo Love" a intrat în Billboard Hot 100 pe locul 93 şi a ajuns pe locul 16, în topul care se bazează pe cifrele rezultate din vânzări şi pe difuzările de la radio.  Nici Edward, şi nici Vika n-au fost la ceremonie, ocupaţi cu un turneu tocmai în India, unde îşi promovează inclusiv noua piesă „Desert Rain", potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Piesa compusă în 2009 ar putea fi considerată drept cel mai mare succes românesc. A obţinut discul de aur în Belgia şi Finlanda, disc de platină în Germania, Danemarca, Suedia, Elveţia, SUA şi Canada, dar şi un dublu disc de platină în Spania şi în Italia. În plus, piesa care a încins cluburile din toată lumea a fost şi pe prima poziţie în clasamentele muzicale din România, Franţa, Olanda, Finlanda, Norvegia, Spania şi Suedia.

Şi pe platforma video YouTube succesul piesei se poate observa cu ochiul liber. Încărcată pe site în mai multe variante, „Stereo Love" a strâns până acum peste 160 de milioane de vizualizări. Prima versiune are 120 de milioane de afişări, iar o alta are 24 de milioane.

Piesa n-a fost scutită de controverse în ceea ce priveşte originalitatea liniei sale muzicale. Un muzician din Azerbaidjan, Eldar Mansurov, a declarat că refrenul este mai mult decât inspirat din piesa lui, „Bayatilar", apărută în 1989. În videoclipul „Stereo Love", compozitorul era trecut drept „anonim".

Problema cu drepturile de autor

Ulterior, Edward Maya a confirmat spusele lui Mansurov. Compozitorul român a spus că a fost „fascinat" de versiunea „Bayatilar" la acordeon, descoperită pe internet, şi că a încercat să-l contacteze pe Mansurov, însă nu a reuşit. În ianuarie anul trecut, Maya şi azerul au ajuns la o înţelegere, printr-o întrunire la Baku, capitala Azerbaid­janului, devenind coautori ai piesei.

Producătorul, cântăreţul şi compozitorul român Edward Maya s-a născut pe 29 iunie 1986, în Bucureşti. După succesul piesei „Stereo Love", el a lansat un album cu acelaşi nume, în 2010. Cu DJ-ul, cântăreaţa şi producătoarea Vika Jigulina (27 de ani), moldoveancă de peste Prut, pe numele real Victoria Corneva, a mai colaborat la două single-uri: „This Is My Life" şi „Desert Rain".

Edward Maya, pe numele său adevărat Eduard Adrian Ilie, a urmat Liceul „George Enescu" şi Conservatorul, la secţiunea interpretare muzicală şi fagot. „Maya" înseamnă „dincolo de aparenţe" sau „încântare" în limba sanscrită. Artistul a declarat că ascultă frecvent Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mozart, Beethoven, Wagner şi Brahms. Maya a fost unul dintre producătorii piesei „Tornero", interpretată de Mihai Trăistariu, clasată pe locul al patrulea la Eurovision 2006. 

160 de milioane de afişări are videoclipul „Stereo Love" pe YouTube

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite