Petru Buiuca: „Aş dori să am propria emisiune culinară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Buiuca (23 de ani) este primul MasterChef al României
Petru Buiuca (23 de ani) este primul MasterChef al României

Câştigătorul primului sezon al show-ului „MasterChef“, difuzat de Pro TV, spune că, acum, după ce a obţinut marele premiu, singurul lucru la care mai visează este un show culinar.

După 12 ediţii de foc, în care concurenţii au trecut prin mari emoţii, show-ul culinar „MasterChef", difuzat la ProTV,  şi-a ales, miercuri seară, câştigătorul premiului de 50.000 de euro. Mariana (Mimi) Nicolae, Alexandru Petricean, Petru Buiuca şi Bogdan Alexandrescu, cei patru finalişti ai acestui show,  s-au luptat în marea finală pentru titlul de MasterChef al României. Aceasta a debutat în prezenţa unor vedete îndrăgite - Horia Brenciu, Andi Moisescu, Alex Velea şi Smiley -, care au gustat din preparatele gătite de cei patru finalişti.
Primul concurent care a părăsit competiţia a fost Bogdan, după care a urmat Alex. Măiestria, preparatele corect pregătite, constanţa şi pasiunea i-au adus pe Mimi şi pe Petru până la ultima probă a show-ului, după cum a precizat juriul.

Premiu cu lacrimi

Cei trei juraţi au avut de făcut o alegere dificilă, dar aceştia au decis că Petru merită titlul de primul MasterChef al României şi marele premiu. „Pe mine m-aţi făcut mândru să fiu aici. Sunteţi primii doi din 2.000, a fost o decizie foarte grea", a spus Chef  Florin Dumitrescu, care a precizat că apreciază la Petru „stilul autoritar şi mâncarea gătită corect". Când şi-a auzit numele, Petru a început să plângă, copleşit de emoţii. „În momentul în care am aflat că sunt câştigătorul m-am blocat. Pur şi simplu, senzaţia este una cuprinzătoare", a mărturisit Petru.

Tânărul originar din Constanţa, olimpic în liceu, s-a mutat în Bucureşti în anii studenţiei. Acum lucrează la o firmă de arhitectură, dar speră să facă o carieră din pasiunea lui pentru gătit. El a declarat, într-un interviu acordat pentru „Adevărul" că a reacţionat cu „zâmbete" la adresa răutăţilor „Casnicei" Andreei Moldovan, cea care l-a atacat tot show-ul şi mai ales în finală.

„Adevărul": Te aşteptai să câştigi marele premiu?

Petru Buiuca: Îmi doream foarte tare să câştig. Faptul că am reuşit să stau în top şi să fiu calm şi perseverent non-stop cred că m-au adus aici. Câştigarea titlului de MasterChef a fost o încununare a eforturilor mele.

Ce crezi că ţi-a adus trofeul?

Am câştigat datorită personalităţii mele şi a stilului meu de gătit, care s-au văzut şi în mâncare. Îmi place să gătesc şi să mă surprind inclusiv pe mine. Îmi place să experimentez şi să îmi las amprenta în farfurie. Şi am reuşit: am creat feluri de mâncare frumos aranjate, pline de mine şi cu un gust fenomenal!

Au existat momente când ai pus la îndoială faptul că ai putea câştiga acest premiu?

Momentele cele mai grele au fost cele de la testul sub presiune - cu peştele - precum şi proba cu familia. Au fost câteva reacţii mai ciudate din partea juriului şi le-am interpretat în fel şi chip.

Ce vei face cu banii?

Cu banii îmi voi susţine un proiect personal, photobites.ro. Acesta este un fel de început al visului meu, o afacere în domeniu. Apoi doresc să încerc şi câteva bucătării internaţionale pe pielea mea, Spania şi Franţa mai ales. Şi doresc să-mi ajut familia.

Ştiu că ai avut parte de momente mai nefericite în copilărie. Ce te-a marcat în acea perioadă?

Cel mai nefericit moment din copilăria mea a fost divorţul părinţilor mei. La 8 ani nu poţi să pricepi de ce se întâmplă asta. Practic, asta a dus la o răcire a relaţiilor, care au fost reînnodate, de curând, cu greu. Toţi copiii cu părinţi divorţaţi ştiu cum este. Trăieşti altfel şi te dezvolţi altfel, dar şi înveţi să te maturizezi mai repede.

A gătit pentru prima oară la 15 ani

Cum ţi-ai descoperit talentul?

Când vine vorba de mâncare şi de artă culinară, cuvântul final nu îl ai niciodată tu. Nu poşi să te lauzi că mâncarea ta e super când nu ştii ce părere au alţii. Dar, în momentul în care numărul fanilor preparatelor mele a crescut, atunci am simţit că sunt bun la aşa ceva. Eram ceva de genul: „Frate, pot să gătesc!" Şi de atunci am prins aripi.

Care e prima mâncare pe care ai gătit-o, îţi mai aminteşti?

Nu ai cum să uiţi primul fel de mâncare, cred eu. Ghiveci de legume sotat în vin alb. Aveam vreo 15 ani şi mă credeam vrăjitor în ale bucătăriei. Credeam că, dacă ştiu să fac cartofi prăjiţi, pot să lucrez cu alcool. Ei bine, a ieşit interesant totul. M-am ameţit serios pentru că nu am lăsat să se evapore alcoolul din vin. O experienţă bahică pe cinste. Încă mă amuză momentul acela.

Ce nu ai în acest moment şi ţi-ai dori?

Hmmm... O emisiune culinară! I-aş spune „Atelierul lui Petru".

Record de audienţă

Încă de la lansare, show-ul culinar „MasterChef" a fost lider de audienţă. Micile conflicte şi împunsături dintre concurenţi i-au ţinut în faţa micilor ecrane pe sute de mii de telespectatori. Marea finală a înregistrat un nou record de audienţă, Pro TV fiind lider cu o audienţă medie de 2.250.400 de telespectatori şi 43,7 % cotă de piaţă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite