Pavel Bartoş: „Smiley a fost o mare surpriză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de scenă, actorul a legat o strânsă prietenie cu cel alături de care a prezentat „Românii au talent“. Pavel Bartoş vorbeşte despre televiziune, prietenie, efort, şansă. Originile ungureşti şi bucuria de a juca teatru fac parte din personalitatea acestui actor bilingv.

„Adevărul": După ce s-a tras cortina peste „Românii au talent" cum vezi drumul parcurs? Ai numărat insomniile, stresul, lucrurile pe care le-ai pierdut după acest maraton?

Pavel Bartoş:
Mă bucur foarte mult că acest show şi-a atins scopul şi că a scos la iveală talente care altfel ar fi rămas nedescoperite. „Românii au talent" a schimbat viaţa unor oameni, şi nu mă refer numai la concurenţi , ci şi la noi, cei care am făcut parte din echipă. În plus, este o mândrie pentru mine să merg pe stradă şi să aud oamenii spunând că „românii au talent". E drept, cortina s-a tras după primul sezon, dar e gata să se ridice din nou în această vară, când vom porni din nou în caravană. Până atunci, oamenii se pot înscrie pe site-ul romaniiautalent.ro. Nu mi s-a întâmplat să număr insomniile sau stresul, am luat ce-a fost mai frumos din această experienţă şi m-am bucurat tot timpul de sprijinul familiei mele.

Andi Moisescu a declarat că a avut enorm de învăţat de la Pavel Bartoş. Ce voia să spună?

Mă onorează această afirmaţie şi, din nou, mă bucur să spun că emisiunea asta a adus la un loc oameni care se admiră şi se respectă, de aici şi această colaborare foarte bună. După „Românii au talent" ne-am transformat din colegi în prieteni.

Cum funcţionează cuplul Bartoş-Smiley atunci când nu sunt camerele de filmare pe el?

Pentru mine, Smiley a fost o mare surpriză, una dintre marile surprize ale acestui show, nu mă aşteptam să comunic atât de bine cu el. Asta cred că s-a văzut în intervenţiile noastre. Faptul că am devenit foarte buni prieteni şi în spatele camerelor de filmat a fost poate cel mai mare câştig al meu şi un plus pentru ceea ce s-a întâmplat pe scenă.

Există mitul că televiziunea (îndeosebi telenovelele) „ucide" un actor aflat la începutul carierei. Nu a funcţionat în cazul tău. Există o „artă a compromisului" - a şti ce să faci şi ce nu în televiziune?

În primul rând, nu trebuie să existe compromisuri, asta înseamnă să faci rabat de la ceva. Eu am abordat fiecare rol, fie că a fost vorba de teatru sau televiziune, cu aceeaşi seriozitate. Marele meu atu a fost teatrul, la care ţin foarte mult şi care cred că a păstrat un echilibru în viaţa mea profesională.

Pavel Bartoş, un actor care nu a abandonat teatrul pentru televiziune  Foto: Pro tv

Ai prezentat emisiuni la TVR Cluj şi Timişoara, dar şi la Pro TV. Experienţa în televiziune a mai adăugat ceva la arta actorului?

În timpul studenţiei am lucrat pentru TVR Cluj - prezentam tot felul de rubrici de tineret, iar apoi când am început să lucrez ca actor în Timişoara, am colaborat cu postul TVR local. Probabil atunci mi-a intrat în sânge microbul televiziunii, am văzut că pot face şi asta. Am realizat însă destul de târziu, din fericire nu foarte târziu, că în televiziune totul depinde de echipă. Dacă în teatru te mai poţi salva de unul singur, în televiziune este obligatoriu să ai o echipă puternică în spatele tău.

Rolul de prezentator la „Românii au talent" ţi s-a potrivit mănuşă. Ai dat probe sau cineva a avut inspiraţia că tu trebuie să fii „alesul"?

Pentru asta trebuie să îi mulţumesc Monei Segall, producătorul general al emisiunii. Ea s-a gândit de la început la mine şi la Smiley. Probabil ştia ea ce ştia (râde)...

Eşti foarte activ în teatru. Cum ai reuşit să faci slalom printre selecţii şi preselecţii şi să mai ai şi timp să joci?

Oau! Greu. Foarte greu. Dar dacă nu la vârsta asta, „atunci când"?! Am avut şansa şi norocul ca oamenii din teatru cu care lucrez să înţeleagă că televiziunea este parte din viaţa mea, să respecte şi să mă susţină în acest demers, şi mă refer în mod special la Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon. În televiziune am avut parte de aceeaşi înţelegere şi aşa am reuşit să combin cu succes aceste domenii.

Eşti născut la Miercurea-Ciuc, ai făcut facultatea la Cluj. „Pavel" sună româneşte, dar „Bartoş" nu prea. Nem tudom!...

Undeva, cândva, din partea tatălui, străbunicul meu a fost ungur. Bunicul meu s-a căsătorit cu o româncă. Tatăl meu, care era jumătate ungur, jumate român, s-a căsătorit cu o româncă. Eu, care sunt un sfert ungur, 75% român m-am căsătorit cu o româncă. Procentajele le calculaţi voi. Oricum, sunt mândru de obârşiile mele, indiferent de procentaj. Datorită acestor „rădăcini", mi-a făcut mare plăcere să joc în limba maghiară la Teatrul Maghiar din Timişoara, dar şi pe scena Teatrului Odeon, în piesa „Pyramus and Thisbe 4 you".

A absolvit Facultatea de Teatru din Cluj

Pavel Bartoş (36 de ani) este actor la Teatrul Odeon din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Teatru, clasa profesor universitar Marius Bodochi, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Dintre numeroasele spectacole în care a jucat, enumerăm câteva din actuala stagiune a Teatrului Odeon: „Gaiţele", „Câtă speranţă", „Pyramus and Thisbe 4 you", „Micul prinţ", „Natură moartă cu nepot obez". A avut roluri în producţii de televiziune („Războiul sexelor", „Iubire ca în filme", „Păcatele Evei", „Numai iubirea"), dar şi în numeroase producţii cinematografice.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite