Pătruleasa şi Ianţu ajută copiii abuzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Ianţu şi Simona Pătruleasa, două dintre vedetele implicate în campanie
Virgil Ianţu şi Simona Pătruleasa, două dintre vedetele implicate în campanie

 Vedetele postului Kanal D susţin campania „Un apel pierdut, o copilărie pierdută“, care vine în ajutorul micuţilor cu probleme.

Simona Pătruleasa, Gabriela Cristea, Virgil Ianţu, Raluca Moianu şi alte vedete Kanal D s-au implicat în campania „Un apel pierdut, o copilărie pierdută" pentru că nu pot rămâne insensibili la suferinţa unor copii discriminaţi sau abuzaţi. În plus, mărturisesc ei, nu sunt străini de diverse cazuri de abuzuri, pe care
le-au „trăit" indirect.

Campania vine în sprijinul singurei linii de asistenţă pentru copiii din România, Telefonul Copilului - 116.111. Printr-un singur SMS de 2 euro la numărul 876 (activ până la 31 decembrie) pot fi strânse fondurile necesare pentru a asigura accesul mai multor copii singuri, neînţeleşi, neglijaţi sau discriminaţi la această linie telefonică. Micuţii cu probleme vor primi ajutor specializat de la asistenţi sociali şi psihologi.

Sechele din copilărie

Gabriela Cristea îşi aminteşte de o prietenă din copilărie, a cărei poveste a marcat-o, mai ales că, la vremea respectivă, fetiţa nu a putut beneficia de ajutor specializat. „Erau patru fraţi şi aveau un tată foarte violent, care îi bătea frecvent. Erau zile când erau fugăriţi prin casă cu toporul de către tatăl lor. Mama lor nu avea mare putere asupra tatălui, pentru că şi ea primea acelaşi tratament", povesteşte prezentatoarea emisiunii „Draga mea prietenă".

„Prietena mea este căsătorită acum şi are o familie reuşită, însă traumele din copilărie nu s-au şters. Privind în urmă, observ cât de mult ar fi contat, la vremea aceea, pentru prietena mea şi pentru fraţii ei, să fi avut şansa de a fi ascultaţi de cineva care să-i înţeleagă şi să-i sfătuiască", subliniează ea importanţa existenţei unei astfel de linii telefonice.

Mădălin Ionescu, prezentatorul show-ului „Drept la ţintă", explică şi el de ce susţine această campanie. „În copilărie, aveam în bloc câţiva vecini care îşi băteau des soţiile. Nu de puţine ori le-au scos în faţa scării, în faţa noastră, le-au tras de păr, le-au lovit cu bestialitate. Asta este o imagine care mi-a rămas în minte şi mereu mă întrebam de ce nu intervine nimeni. Poate că în situaţia respectivă un serviciu de genul ăsta ar fi fost extrem de util pentru copiii care asistau stupefiaţi la toată scena", mărturiseşte Mădălin Ionescu.

„În perioada când am fost învăţătoare, am văzut mulţi elevi pentru care Telefonul Copilului ar fi însemnat enorm. În cele mai multe cazuri era vorba despre copii ai căror părinţi mergeau la muncă şi nu mai aveau timp pentru ei, dar erau şi cazuri mai complicate", a spus şi Simona Pătruleasa, prezentatoarea ştirilor de weekend.

"În perioada în care am fost învăţătoare, am văzut mulţi elevi pentru care Telefonul Copilului ar fi însemnat enorm.''
Simona Pătruleasa prezentatoare ştiri

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite