PJ Harvey, recompensată cu Mercury Prize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PJ Harvey a câştigat Mercury Prize pe 2011, pentru albumul „Let England Shake", aceasta fiind pentru a doua oară când cântăreaţa este recompensată cu prestigiosul premiu muzical.

PJ Harvey (41 de ani) a mai primit premiul Mercury, în 2001, pentru albumul „Stories from the City, Stories from the Sea", fiind primul artist care a primit două astfel de trofee, informează bbc.co.uk. Albumul „Let England Shake" a fost inspirat din ororile războiului şi a fost favoritul caselor de pariuri. Corinne Bailey Rae, membru al juriului de anul acesta, a spus că Harvey a fost aleasă câştigătoare în unanimitate. „A fost o decizie grea, dar toţi am fost de accord", a spus Bailey Rae.
Adele, Tinie Tempah, Katy B şi Elbow au fost ceilalţi nominalizaţi de anul acesta la premiul Mercury. Cu excepţia Adelei, care suferă de o durere în gât, toţi nominalizaţii au cântat în timpul ceremoniei de premiere, care a avut loc marţi, la Londra. Premiul Mercury, creat în 1992, recompensează un muzician din Marea Britanie sau Irlanda, pentru un album de studio lansat în ultimul an. Nume sonore se găsesc pe lista câştigătorilor ediţiilor precedente: Arctic Monkeys, Primal Scream, Franz Ferdinand, Suede, Pulp, Klaxons şi Elbow.Acest premiu, în valoare de 20.000 de lire sterline, a fost decernat în 2010 grupului londonez The xxx.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite