FOTO Nunţile anului, între spectacol şi circ mediatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nunta anului: Kate Middleton şi Prinţul William
Nunta anului: Kate Middleton şi Prinţul William

Fie că au avut petreceri grandioase sau ceremonii nonconformiste, fie că au făcut din cea mai importantă zi a vieţii lor un spectacol, sau, după caz, un circ mediatic, vedete autohtone şi din lumea largă au în comun un lucru: au păşit la altar alături de alesul sau aleasa lor.


Kate Middleton şi Prinţul William al Marii Britanii, Paul McCartney, Sinead O'Connor, Kim Kardashian sau neaoşii Cristi Borcea şi Alina Vidican se numără printre cei care şi-au pus pirostriile în 2011.


Fără echivoc, titlul de nunta anului revine cuplului Kate Middleton (actuala ducesă de Cambridge) - Prinţul William. Forfota regală a început cu mult înainte de evenimentul în sine, desfăşurat pe 29 aprilie. Cine va crea rochia? Cum va arăta rochia? Se vor săruta cei doi în balcon? Ce va conţine meniul? Sunt întrebări pe care media din întreaga lume le-a pus săptămâni în şir. Evenimentul, rochia, mireasa, mirele şi toate detaliile nunţii, exploatate la maximum pe 29 aprilie, au satisfăcut curiozităţile a peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume, care au urmărit ceremonia, şi s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor celor mai exigenţi critici.


Pe lângă cei doi miri, nunta anului a creat o nouă vedetă: Pippa Middleton, sora miresei, care a captat atenţia presei şi a câştigat imediat inimile a milioane de fani.

Click pe imagini pentru galerie foto

Ducesa de Cambridge şi Prinţul William: primul sărut ca soţ şi soţie
Prinţul Albert de Monaco şi Charlene Wittstock
Nancy Shevell şi Paul McCartney

Prinţul şi „sirena"
O altă nuntă „nobilă" a suscitat interesul presei şi al oamenilor obişnuiţi, ce-i drept, la o scară mai mică. Prinţul Albert de Monaco a renunţat la burlăcie la vârsta de 53 de ani şi s-a căsătorit cu fosta înotătoare sud africană africană Charlene Wittstock. Chiar înainte de nuntă au apărut în presa franceză informaţii neaşteptate în preajma unui asemenea eveniment şi anume că, viitoare mireasă, ar fi vrut să fugă din Principat şi să anuleze cermonia. Lucrurile s-au rezolvat în spatele uşilor închise, iar un comunicat dat imediat publicităţii a dezminţit aceste zvonuri.
O umbră de îndoială asupra fericirii din cuplul princiar a persistat, însă, mai ales că, în timpul ceremoniei, Charlene nu şi-a putut stăpâni lacrimile. Au fost din cauza emoţiei, a justificat Prinţesa de Monaco.


Fostul Beatles Paul McCartney (69 de ani) s-a căsătorit în octombrie cu Nancy Shevell (51 de ani), moştenitoarea unui bogat om de afaceri american. Aceasta este cea de-a treia soţie a artistului britanic. Paul McCartney a scris un cântec în onoarea proaspetei sale soţii, iar cei doi au petrecut în propria grădină, într-un cadru restrâns, în prezenţa unor invitaţi celebri precum Kate Moss şi Stela McCartney. Paul McCartney a mai fost căsătorit cu Linda McCartney (1969-1998), care a încetat din viaţă în 1998, din cauza unui cancer la sân. Cea de-a doua soţie a artistului a fost modelul Heather Mills, însă mariajul lor a durat doar şase ani (2002 - 2006).


Starleta americană Kim Kardashian a ţinut capul de afiş al tabloidelor cu nunta sa, desfăşurată în august. Petrecerea a fost una dintre cele mai costisitoare din toate timpurile, însă nu a garantat fericirea cuplului, căci după doar 72 de zile Kim Kardashian şi soţul ei, baschetbalistul Kris Humphries, au divorţat.


La mai puţin de trei luni de când posta pe contul său de Twitter mesaje îngrijorătoare, în care vorbea despre sinucidere, cântăreaţa irlandeză Sinead O'Connor era mai fericită ca niciodată, căci se căsătorea. Pentru a patra oară! Alesul ei - terapeutul irlandez Barry Herridge, pe care l-a cunoscut online, în urmă cu doar trei luni. Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care Sinead O'Connor a împlinit 45 de ani, la „Little White Wedding Chapel" din Las Vegas. Cuplul a preferat o ceremonie nonconformistă, fără invitaţi. Sinead O'Connor a purtat o rochie roz, vaporoasă, şi a avut un buchet de trandafiri roşii, în timp ce mirele a fost îmbrăcat într-un costum negru şi cămaşă roz. Mireasa a fost emoţionată, plângând în timp ce a rostit jurămintele. Sinead O'Connor a declarat că nu a vrut o nuntă cu fast, pentru că a mai fost căsătorită înainte.

Bridezilla Kate Moss
„Am mai fost căsătorită, dar niciodată nu am avut parte de o ceremonie în Vegas. Am ales acest loc pentru că totul este rapid, nu are o tentă religioasă şi e foarte romantic. Oamenii se plâng întotdeauna că nu au fost invitaţi la nuntă, dar eu prefer ceremoniile care nu sunt formale, deci sunt fericită", mărturisea cântăreaţa.


Topmodelul britanic Kate Moss (37 de ani), în schimb, a demonstrat că este o bridezilla care ar face orice pentru ca totul să decurgă aşa cum îşi doreşte în ziua cea mare. Pentru a fi sigură că nu vor exista intruşi, Kate Moss a cerut restricţionarea accesului în două orăşele din regiunea Cotswolds (sud-vestul Angliei), unde a avut loc nunta, şi le-a trimis invitaţilor săi permise speciale de acces. Şi localnicii au primit permise de acces, astfel încât să fie liberi să plece sau să intre în oraş.


Kate Moss a avut 15 domnişoare de onoare, printre care fiica ei în vârstă de opt ani, Lila Grace. Mireasa a purtat o rochie creată de John Galliano. Cei doi soţi au trimis invitaţilor, înainte de nuntă, lista cu darurile pe care şi le doresc, printre care 14 scrumiere de cristal, în valoare de 240 de lire sterline fiecare (265 de euro), şi cutii cu şampanie Louis Roederer Cristal din 2002, la preţul de 1.833 de lire sterline (2.000 de euro).

Amor, amor
Desfăşurate la o o scară mult mai mică, zaiafeturile autohtone au primit calificative pe care evenimentele internaţionale n-au îndrăznit să şi le asume. Astfel, nunta lui Cristi Borcea cu Alina Vidican a fost numită nunta secolului, ba chiar a mileniului, iar mirii, naşul (Gigi Becali) şi mulţi invitaţi s-au comportat cum s-au priceput mai bine: „de milioane".


S-a mâncat, s-a băut, s-au etalat toalete scumpe şi s-au făcut cadouri extravagante, iar mirosurile de Dinu Păturică şi adulter oficializat s-au risipit repede odată pornit sistemul de climatizare din Bentley-ul oferit cadou miresei, de către naş.
Din această poveste n-au lipsit accentele de dramoletă dâmboviţeană. Mihaela Borcea - soţia care s-a sacrificat pentru fericirea bărbatului iubit şi i-a redat acestuia libertatea - nu s-a aflat în ţară când Alina şi Cristi au dănţuit fericiţi alături de Isaia sau doar pe manele.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite