Nuami Dinescu, actriţă: „Povestea asta cu vârsta a fost inventată de oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuami Dinescu a devenit cunoscută datorită  personajului  „Tanţa“, la emisiunea „Teo“
Nuami Dinescu a devenit cunoscută datorită personajului „Tanţa“, la emisiunea „Teo“

Tanţa lui Teo împlineşte 50 de ani pe 13 septembrie, însă spune că se simte mai plină de viaţă decât la 20 de ani.

„Adevărul": Ce-ţi doreşti acum, la împlinirea a 50 de ani?

Nuami Dinescu: În primul rând, îmi doresc ca nimeni dintre ai mei să nu se mai îmbolnăvească. Am avut câteva probleme cu mama mea, care a fost bolnavă, şi am tras o sperietură cu ea, am trecut prin multe. În rest, mai am doar câteva mici dorinţe. Acum că împlinesc 50 de ani nu prea conştientizez, am cam 40 şi ceva (râde). Mă simt energică, plină de viaţă, Deşi sună rău 50 de ani, nu e chiar aşa. Important este să faci lucruri care să-ţi placă. Trebuie să ţinem pasul cu timpul. Acum, la vârsta asta, mă simt mai nebună decât la 20 de ani. Bine, acum, dacă aş putea, aş mai şterge vreo 10 ani din buletin, dar na, nu se poate. O prietenă îmi spunea: «Stai liniştită, că nu ai îmbătrânit, povestea asta cu vârsta a fost inventată de oameni»". 

Tanţa ţi-a adus notorietatea. Este sau nu cel mai drag rol pe care l-ai jucat? 

Asistentă e titulatura folosită de presă, căci eu am fost coprezentator. Aşa scria în contract,  aşa m-am şi simţit. Mai ales că eu, spre deosebire de tot ce poartă azi titulatura de asistentă, am terminat şi o facultate de actorie şi nici nu am avut niciodată 90-60-90. Natura a fost mai generoasă cu mine şi mi-a dat să fie, să se găsească! Tanţa a fost un personaj care a avut un impact la care nu m-am aşteptat, a fost şi este o prezenţă foarte puternică în peisaj - între timp, lumea a învăţat numele meu, dar, probabil, că încă o place pe Tanţa şi atunci unii îmi zic tot Tanţa!

Ce ai făcut după ce n-ai mai apărut alături de Teo pe platourile televiziunii?

Am început cu o vacanţă! Apoi am încercat să fac lucrurile pe care nu le-am putut face altădată, să mă implic din tot sufletul şi cu toate rezervele în ceea ce lumea numeşte acţiuni umanitare, sunt aşa cum pot, cât şi cum pot, acolo unde mi se cere sprijin.

După ce ai fost „Agent Scully" la Giga TV, te-ai retras. De ce?

De la Giga am plecat pentru că ei nu au putut susţine financiar emisiunea! Bugetul era mic, mic, mic... Şi nici şanse de redresare nu erau... Din păcate, oamenii care mi-au propus colaborarea au cam fost înlocuiţi de alţii care nu aveau nici cea mai mică idee de ce însemna o televiziune de profesionişti. Nu m-am retras la modul propriu, aştept doar un moment şi un loc unde se poate implementa o emisiune de bun-simţ. Din păcate însă, parcă s-a dat cu praf de lăcomie, lipsă de profesionalism, decenţă, educaţie, morală... Nu mă pot uita şi nici participa la emisiuni făcute pe genunchi, după articole din ziarele apărute în acea zi, cu tematici care fac de ruşine şi satele din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Condamnabil mi se pare faptul că s-a ivit o oportunitate de a te face cunoscut - aceea de a apărea la TV cu teme care mai de care mai jenante şi lipsite de morală, începând cu un test de sarcină în direct şi sfârşind cu un tur de forţă în care te plângi de mama/tata care nu te-au sprijinit, care nu te sprijină, deşi eşti om în toată firea.

Te-ai gândit să revii alături de Teo, să încercaţi un remake al emisiunii care v-a adus în topul audienţelor?

Relaţia mea cu Teo în emisiune a fost ceva ce nu am mai avut cu nimeni. A fost un soi de chimie, pe care timpul nu a alterat-o deloc. Şi ştiu că, dacă ea mă sună şi-mi spune „hai, că trebuie să umplem patru ore de emisie", am nevoie de câteva detalii şi suntem gata! Chiar dacă au trecut, iată, patru ani.

De ce îţi este cel mai dor acum?

Îmi lipsesc tensiunea şi presiunea de zi cu zi, pentru că eu nu sunt aşa domestică şi moale, îmi lipsesc zilele şi emisiunile în care eu şi Teo râdeam ca nebunele în emisie, de intra Andreea Esca şi noi tot nu ne opream... dar mi se pare că fiecare lucru se întâmplă la timpul lui! Acum e timp pentru altele...

Ce îţi place să faci cel mai mult în timpul liber care-ţi rămâne, cum te relaxezi?

Plec din Bucureşti când am timp. Plec să văd locuri pe care nu am apucat să le văd, mă întorc la oamenii pe care i-am cunoscut în diverse situaţii şi mi s-au lipit de inimă. Îmi place tot mai mult să scriu, să ies să mă văd cu oamenii care mă cunosc după ce citesc ceea ce scriu. Mă bucur de timpul pe care îl am şi îl folosesc la maximum.

"Acum, la vârsta asta, mă simt mai nebună decât la 20 de ani. Bine, acum, dacă aş putea, aş mai şterge vreo 10 ani din buletin, dar na, nu se poate.

CV

- 26 de ani de carieră
- Nume şi prenume: Nuami Dinescu
- Data naşterii: 13 septembrie 1962
- Locul naşterii: Pucioasa (Dâmboviţa)
- Studii şi carieră                                      
- Televiziune:
- 2012: Fabrica Bunelor Intenţii  (Trei ediţii)
- 2007 - 2008: Prima TV - personajul Tanţa (coprezentator) la emisiunea „Teo Live"
- 2006 - 2007: Televiziunea Romantica - personajul Tanţa (coprezentator) la emisiunea „Teo"
- 2001 - 2006: Pro TV - personajul Tanţa (coprezentator) la emisiunea „Teo"; participant în cadrul emisiunii „Deşteaptă-te, române!"
Teatru:
- 1997 - Actriţă la Teatrul „Toma Caragiu" Ploieşti
- 1991-1992 - Teatrul Liric Craiova
- 1988-1991 - Teatrul de Păpuşi Craiova

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite