Noul „Lord of the Dance“, lansat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celebra trupă de dans a lui Michael Flatley
Celebra trupă de dans a lui Michael Flatley

Celebra trupă de dans a lui Michael Flatley revine sâmbătă, în acest weekend de la ora 16.00 şi de la ora 20.00, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, cu un spectacol mai modern decât anterioarele.

Povestea magică a confruntării dintre Bine şi Rău prin dans, în viziunea dansatorului irlandez Michael Flatley, trece la un alt nivel. Show-ul „Lord of the Dance" va avea un concept nou, cu decoruri şi costume noi, puse în evidenţă de lumini şi efecte pirotehnice „rupte" din altă lume. Spectacolul „îmbunătăţit" va putea fi văzut pentru prima oară la Bucureşti, pentru ca apoi să ajungă în Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Italia şi Franţa. Poveştile din spatele celebrului spectacol de dans, care a cucerit mii de oameni în toată lumea, sunt multe. Câteva dintre ele au fost povestite pentru „Adevărul" de doi dintre protagoniştii show-ului, Andrea Kren şi Zoltan Papp, într-un interviu.

Aceeaşi poveste în alte haine

Andrea şi Zoltan sunt tineri şi entuziaşti. Zoltan are un rol important în spectacol, el este personajul principal negativ, Lordul Dorcha, cel care încearcă să aducă întunericul peste omenire. Colega sa de scenă, Andrea, este micul spiriduş din spectacol, ajutorul personajului principal pozitiv, Lordul Dansului, dar şi povestitorul spectacolului.

Aflaţi pentru prima dată cu show-ul la Bucureşti, Andrea şi Zoltan, care dansează în trupa renumitului coregraf irlandez Michael Flatley de patru ani, povestesc într-o engleză perfectă - deşi amândoi sunt unguri - despre show-ul care a cucerit mii de oameni. „Cred că va fi un spectacol special pentru că show-ul din România va fi unul cu totul nou faţă de cele de până acum. Vom avea decoruri noi, costume noi, lumini noi", spune Andrea. „Spectacolul a fost modernizat foarte mult faţă de cel anterior, deşi povestea este aceeaşi", adaugă şi Zoltan.

Andrea Kren şi Zoltan Papp

Magia vine din muncă

Magia show-ului nu stă însă numai în decoruri. Cei 40 de oameni care dansează la unison pe scenă, cu o sincronizare perfectă, sunt cei care vrăjesc, de fapt, publicul. Totul pare calculat la secundă pe scenă, iar picioarele bat un ritm infernal, cel al dansului irlandez. Povestea aceasta este una simplă: zeci de ore de muncă şi repetiţii istovitoare. „Este foarte greu să dansezi cum dansăm noi. Trebuie să munceşti ani la rând ca să ajungi să dansezi în show. Oamenii văd că dansăm cu mâinile pe lângă corp, iar acest lucru este foarte greu, pentru că practic, nu te poţi folosi de trup ca să-ţi ajuţi picioarele să se mişte. Imaginaţi-vă 40 de oameni care fac acest lucru în acelaşi timp", afirmă Zoltan.

Când vorbesc despre ceea ce fac pe scenă, Andrea şi Zoltan îl aduc mai tot timpul în discuţie pe Michael Flatley, mentorul şi idolul lor. „El este o inspiraţie pentru toţi dansatorii", spune Zoltan. Despre Flatley, „creierul" din spatele spectacolului, cei doi colegi de scenă spun că îşi doreşte întotdeauna să transmită publicului magia pe care ei o simt când urcă pe scenă: „Michael Flatley a transformat dansul irlandez. Sperăm ca oamenilor să le placă noul show".

Bilete epuizate la două categorii

Biletele se pot cumpăra din reţeaua magazinelor Biletoo din Unirea Shopping Center, Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Diverta, Victoria, Muzica, Sala Palatului şi online de pe biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro, myticket.ro, biletfan.ro şi biletedelatati.ro. Tichetele au preţuri de 150, 200, 250, 350 şi 500 de lei. Biletele de 100 şi 300 de lei au fost epuizate pentru ambele reprezentaţii.

Andrea Kren şi Zoltan Papp
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite