VIDEO Guess Who: „N-o să cânt până la bătrâneţe despre relele din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 24 de ani, Guess Who (Laurenţiu Mocanu) este un artist ocupat. După succesul melodiei „Locul potrivit“, rapperul lansează două videoclipuri noi. Aseară a avut loc lansarea celui mai nou clip semnat Guess Who, iar următorul va putea fi văzut la posturile TV muzicale peste trei săptămâni. 

Guess Who a lansat un album solo anul trecut şi acum lucrează la al doilea. Melodia „Locul potrivit", cu un mesaj care rezonează profund cu problemele actuale ale românilor, l-a transformat într-o vedetă, l-a prezentat unui public mult mai mare decât ascultătorii de hip-hop, şi a fost, în primele trei luni ale anului, cel mai difuzat clip autohton la televiziunile de profil.

Aseară a avut loc evenimentul de lansare a celui mai recent videoclip, „Unu altu", a cărui poveste fusese păstrată secret. „Unu altu" nu este o piesă nouă, ci datează de acum trei ani, dar ar putea avea acelaşi impact ca „Locul potrivit", estimează rapperul.

Videoclipul piesei are un concept interesant, ideea aparţinând prietenului şi colaboratorului frecvent al lui Guess Who, Spike, care a fost şi regizorul. Acţiunea videoclipului are loc pe o placă de Monopoly, pe care se mişcă doi jucători şi a fost filmat cu ajutorul unui ecran verde.

„Un pion intră la puşcărie, altul câştigă, unul are de toate şi altul nu mai poate". Un pion este reprezentat de o familie, mama, tatăl şi copilul, iar celălalt este reprezentat de un bărbat plin de bani şi de o femeie frumoasă, toate acestea semnificând diferenţele mari de clasă din România.

Membrii „gold" ai fan-clubului Guess Who au primit videoclipul cu o oră înainte de lansarea oficială. Este vorba despre 1.500 de oameni, care constituie un fel de club „exclusivist", în care nu este primit oricine, ci doar aceia care trec un „examen de admitere", care constă în trei întrebări legate de activitatea lui Guess Who şi a lui Spike.

Nu toţi fanii lor sunt bine pregătiţi. Nici chiar la matematică, pentru că au răspuns greşit la întrebarea: „Cât fac însumate numerele de pe tricourile lui Guess Who şi Spike?", după cum povesteşte managerul artistului, Dorian Enache.

În videoclip, Liviu Stanciu (stânga) joacă rolul unui afacerist

Următorul single se va adresa mai degrabă fanilor care cumpără albumul şi care merg la concerte, dar nu va mai conţine un mesaj cu impact la fel de larg.

La sfârşitul lunii septembrie, Guess Who şi Spike pleacă în turneul numit „reTU-r" (după cel numit „TU-r" de anul trecut). Deşi încă nu există o listă clară a spectacolelor, acestea vor fi în număr de 14-16, în oraşele preferate din turneul trecut, dar şi în locuri noi. „O să schimbăm show-ul şi cred că vor veni mai mulţi oameni de data asta. Abia aştept să fiu pe drum, să înceapă distracţia!"

Deşi promovarea online este foarte importantă, Guess Who nu are încă un site de care să fie mulţumit. Fiind un perfecţionist, a ajuns deja la a treia modificare. Momentan, la www.guess-who.ro poate fi văzut doar un magazin online, cu câteva obiecte vestimentare branduite.

image

„Tricourile se vând OK, nu poţi să zici că e o afacere magazinul, şi nici nu l-am făcut cu scopul ăsta. L-am făcut de imagine şi ca lumea să aibă câteva articole Guess Who, dacă-şi doreşte cu adevărat asta", explică hip-hopperul.

Despre peisajul hip-hop actual, Guess Who crede că viitorul este pe umerii artiştilor debutanţi. El precizează râzând că „o să fie din ce în ce mai bine. Mai ales datorită prietenilor mei".

"Pentru turneu o să schimbăm show-ul şi cred că vor veni mai mulţi oameni de data asta. Abia aştept să fiu pe drum, să înceapă distracţia!"
Guess Who
rapper

"Inna are un timbru mişto. Dar e total altă muzică decât ce fac eu, n-o înţeleg, nu ştiu cum se face. Şi n-o să spun niciodată că de mâine fac house, ca să mă umplu de bani."
Guess Who
rapper

Nu se lansează în străinătate

Laurenţiu Mocanu s-a născut la 2 iunie 1986, la Bucureşti. S-a lansat cu formaţia Anonim, remarcată de membrii trupei Paraziţii, pe care i-a însoţit ulterior în turneu. Guess Who a debutat solo anul trecut, cu single-ul „Tu", alături de Spike.

Piesa „Locul potrivit" a mers foarte bine la un public mult mai larg decât toţi fanii hip-hop adunaţi, dar rapperul spune că nu a scris piesa cu această intenţie. „N-aveam cum să ştiu că o să fac o piesă care să prindă la multă lume. Şi nu mă aşteptam deloc la rezultatul ăsta", povesteşte el. 

Pe viitor plănuieşte să fie mai apropiat de fanii lui, prin site-ul oficial, o să-i ţină la curent cu tot ce face, o să posteze clipuri video şi se gândeşte chiar să aibă chaturi lunare cu ei.

Împotriva trendului, Guess Who declară că nu vrea să se lanseze prea curând în afara ţării, poate doar peste câţiva ani, când va fi un nume de casă în lumea muzicii. „Eu mă gândesc să fac asta  pentru că vreau să văd dacă funcţionează şi dacă da, foarte bine! Momentan mai am multe de făcut la noi în ţară", spune el.

Întrebat de succesul Innei în străinătate, Guess Who ezită la început să răspundă.

„Inna are un timbru mişto. Dar e total altă muzică decât ce fac eu, n-o înţeleg, nu ştiu cum se face. Şi n-o să spun niciodată că de mâine fac house, ca să mă umplu de bani". În schimb este fanul lui Smiley şi al lui Horia Brenciu. „Mi se pare foarte fresh pentru vârsta lui. Brenciu chiar mă inspiră".

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite