Misterul bolii lui Şerban Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce actorul s-a externat rapid şi a refuzat ajutorul Guvernului, jurnalistul Lucian Mândruţă susţine că acesta nu ar suferi de boala Lyme, ci de o afecţiune incurabilă.

Povestea actorului Şerban Ionescu, diagnosticat iniţial cu boala Lyme, o afecţiune provocată de muşcătura unei căpuşe, ia o noua întorsătură. Cazul a fost intens mediatizat în ultima vreme şi s-au derulat mai multe campanii menite să-l ajute pe actor să meargă pentru tratament la Viena; chiar şi Guvernul s-a implicat în această poveste. Însă, săptămâna trecută, prezentatorul TV Lucian Mândruţă a făcut, pe pagina sa de Facebook, câteva dezvăluiri şocante în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Şerban Ionescu.

Jurnalistul afirmă că nu căpuşele sunt vinovate de starea lui Şerban Ionescu,  şi că actorul ar suferi de fapt de scleroză laterală amiotrofică, diagnostic pe care medicii îl ştiu, însă îl ascund din dragoste de bani. Aceste noi informaţii ar putea explica şi decizia bruscă a lui Şerban Ionescu de a se externa cât mai repede, fără a avea însă un diagnostic oficial. În urmă cu o săptămână, când se vorbea deja despre plecarea la o clinică din Viena şi după ce actorul primise deja de la Guvern suma de 88.000 de lei, Şerban Ionescu a fost externat la cerere din Spitalul SRI, a refuzat banii oferiţi de Guvern şi s-a cazat la un prieten, unde urma să primească tratament până la plecarea într-o clinică specializată din străinătate. Toate aceste decizii pripite au creat suspiciuni şi au ridicat mai multe semne de întrebare.

Boala Lyme, „o modă şi o ocazie de profit"

Se pare că, în realitate, în spatele întregii poveşti nu se ascunde decât o escrocherie, iar boala Lyme nu este decât o invenţie de pe urma căreia se face profit, susţine Mândruţă. De asemenea, boala de care suferă actorul Şerban Ionescu nu are leac, iar medicii şi chiar Şerban Ionescu ştiau de la bun început acest lucru. „Nu are nicio boală Lyme.

Are scleroză laterală amiotrofică, diagnosticată de la bun început. O boală fără leac în acest moment oriunde în lume. O boală pe care câţiva escroci din România o transformă, la cererea nerostită a pacientului, într-una cu mai multe şanse, Lyme. E ca şi cum ai avea cancer şi-un medic «deştept» şi-ar face o clinică să te dea răcit. Boala Lyme e o modă.

Şi-o ocazie de profit: în acest moment, fiecare proprietar de câine urban a dat deja câteva zeci de lei, dacă nu euro, pe alifii şi zgărzi magice care să le ţină departe pe bietele căpuşe nevinovate. Tăcerea medicilor de calitate face ca escrocheria hoţilor, organizaţi şi profitori, să meargă mai departe, până la ştiri de televiziune care duc la panică şi la zeci de diagnostice greşite. Gaşca asta (care cuprinde, dacă vă puteţi imagina, inclusiv un veterinar) face bani grei copiind un model unguresc, o escrocherie pionierată într-o clinică din Debreţin" , susţine jurnalistul în postarea de pe Facebook.

Guvernul era să dea bani pentru o minciună

Problemele care s-au abătut asupra actorului Şerban Ionescu l-au emoţionat chiar şi pe premierul Victor Ponta. Acesta ceruse ministrului Sănătăţii ca actorul să primească sprijin din partea Guvernului pentru a se putea trata la o clinică din Viena. Şerban Ionescu a refuzat acest ajutor.

În postarea sa,  Lucian Mândruţă face referire şi la acest lucru. „Adevărul e că SLA nu are leac şi, când nu ai leac, te agăţi de orice. Inclusiv de o minciună. Pe care acum o repetă toată România, în frunte cu premierul care aprobă un megabuget ca să aflăm ceva ce Şerban Ionescu şi familia ştiau de mai multă vreme. Ştiu, ştiu, e doar PR. Dar cu banii ăia poate chiar puteam să salvăm un copil vindecabil. Din Tecuci (să spunem un oraş la întâmplare), vinovat între altele şi de faptul că nu e celebru. Era cât pe ce să cheltuim banii contribuabilului pentru a se trata o boală imaginară. O boală ca un cadou otrăvit, făcut bietului om şi familiei lui de oameni care acum ar trebui să dea explicaţii", a postat Lucian Mândruţă pe Facebook.

Victor ponta: „ce ţinea de noi am făcut"

Întrebat, luni, de un jurnalist despre presupusul refuz al lui Şerban Ionescu de a primi ajutorul de la Guvern, Victor Ponta a declarat că intenţia Executivului a fost bună şi că ceea ce a ţinut de guvernanţi a fost făcut, el exprimându-şi speranţa ca lucrurile să meargă spre bine în ce priveşte starea de sănătate a actorului.

„Intenţia noastră a fost foarte bună. Sigur că avea şi o încărcătură emoţională, ţinând cont de situaţia în care se află Domnia Sa. Dacă nu mai doreşte acel ajutor, sincer să fiu, nu ştiu mai mult decât faptul că am avut cele mai bune intenţii. Sper ca lucrurile să meargă spre bine cu sprijinul nostru sau fără sprijinul nostru. Însă ceea ce ţinea de noi am făcut", a spus Ponta.

"O boală ca un cadou otrăvit, făcut bietului om şi familiei lui de oameni care acum ar trebui să dea explicaţii.''
Lucian Mândruţă jurnalist

Între patul de spital şi calvarul conjugal

O altă decizie care naşte semne de întrebare este divorţul lui Şerban Ionescu de soţia sa, Magda Catone. Deşi cei doi nu sunt la prima ceartă şi nici la prima intenţie de separare, nimeni nu se aştepta ca acest lucru să fie pe lista de priorităţi a actorului după externare. În plus, în luna octombrie a anului trecut, când a avut loc primul termen al procesului de divorţ intentat de Magda, actorul susţinea că nu are „nevastă de lăsat", iar acum pare că şi-a schimbat radical părerea. Abia ieşit din spital, Şerban Ionescu a anunţat oficial că vrea să pună capăt căsniciei pe care o are de mai bine de 30 de ani. Se pare că greutăţile prin care a trecut maestrul în ultima vreme nu i-au apropiat pe cei doi, aşa că aceştia au decis să meargă de-acum pe drumuri separate.

Cererea de divorţ a fost depusă de avocatul lui Şerban Ionescu, ieri, la Judecătoria Sectorului 2 din Bucureşti. Motivul separării este pus pe seama soţiei, mai exact pe relaţia extraconjugală pe care Magda Catone ar avea-o de mai mulţi ani şi la care n-ar fi renunţat nici după ce Şerban Ionescu s-a îmbolnăvit.

În 2010, Magda Catone a fost cea care a depus cerere de divorţ. Dar, după mai multe termene, cei doi au decis să mai dea o şansă căsătoriei lor. De data aceasta însă, Şerban Ionescu e convins că nu se mai poate face nimic pentru a salva căsnicia. El şi-a anunţat apropiaţii că nu va fi un divorţ cu scandal şi e dispus să rupă mariajul chiar şi din culpa sa.  Daniela Panca

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite