Minculescu, supărat cu fanii şi cu banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Minculescu  a fost solistul trupei Iris  timp de 32 de ani
Cristi Minculescu a fost solistul trupei Iris timp de 32 de ani

Fostul solist Iris a dat primele declaraţii după despărţirea de formaţia care l-a consacrat.

După ce ieri au fost speculate diverse motive în ceea ce priveşte plecarea lui Cristi Minculescu din trupa Iris, solistul a ţinut să explice el însuşi de ce a luat această hotărâre, într-un interviu acordat postului de radio Rock FM. „Decizia nu a fost luată spontan şi nu are sub nicio formă legătură cu băieţii din trupă, ci pur şi simplu cu vremurile pe care le trăim şi cu degradarea morală care ne înconjoară în momentul de faţă în România anului 2012", a declarat Minculescu.

„A fost frumos, dar orice vis dispare dimineaţa"

Cristi Minculescu a explicat, de asemenea, că retragerea sa din trupă nu are legătură cu partea financiară, dar că, totuşi, banii sunt importanţi. „Pot fi foarte multe interpretări, dar am avut şi eu speranţele mele care s-au împlinit, nu s-au împlinit... Nu înseamnă că mă retrag din muzică şi băieţii au înţeles greşit în legătură cu chestia financiară.

Sigur că banii îţi fac viaţa mai uşoară, dar nu sunt decisivi. Deocamdată, singura certitudine tristă e că nu voi mai fi la Iris. Nu ştiu ce voi face. Mă liniştesc şi eu un pic, să ies din presiunea asta a obiectivelor pe care le-am avut de-a lungul timpului ", a mai precizat Minculescu. El a mai explicat că nu are nimic personal cu niciunul dintre foştii săi colegi de trupă. „Vreau să le mulţumesc pentru suportul moral de acum trei ani şi jumătate. Îi urez succes lui Toni. A fost frumos, dar orice vis frumos dispare dimineaţa şi momentul ăsta a venit acum", a mai afirmat acesta.

În ceea ce priveşte fanii, care au rămas uimiţi de hotărârea sa, Cristi Minculescu a replicat scurt: „Fanii ăia nu au umplut «Stadionul Naţional», dar asta e altă discuţie. Ne aducem aminte numai când e bine, nu şi când e rău".

Ce şanse de supravieţuire are Iris fără cristi

Vestea că solistul Cristi Minculescu a decis să se retragă din trupa Iris a stârnit reacţii şi în rândul colegilor de breaslă. Aceştia spun că trupa Iris nu va avea acelaşi succes fără Minculescu.

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, speră ca acesta să se răzgândească.  „Eu am considerat întotdeauna că Iris este de fapt Cristi Minculescu. El a mai avut două plecări şi s-a întors. Dacă s-ar retrage definitiv, ar fi o mare pierdere pentru muzica românească. Eu nu văd însă Iris fără Cristi Minculescu, aşa cum nu văd Queen fără Freddy Mercury", a declarat Călin Goia.

Paul Ciuci, liderul trupei Compact, crede, de asemenea, că, fără solistul care a consacrat-o, Iris nu va mai putea fi decât o trupă de „karaoke". „Cristi Minculescu nu poate fi înlocuit. El trebuie să aibă cheia la el când închide. Toni Şeicărescu e foarte bun, dar ar fi trebuit să aibă decenţa, alături de ceilalţi, să îşi ia alt nume. Fără Cristi Minculescu, băieţii ăştia devin trupă de karaoke. Ar fi trebuit respectat Cristi şi ar fi trebuit spus stop joc. Nelu Dumitrescu ar putea să schimbe numele şi să-şi zică Nelu Dumitrescu Band sau aşa ceva", e de părere Paul Ciuci.

În replică, liderul trupei Iris, Nelu Dumitrescu, a declarat pentru „Adevărul" că nu îl mai interesează nici ce spune fostul coleg de trupă şi nici alţi colegi de breaslă şi că fiecare ar trebui să-şi vadă de drumul său pe viitor. „Eu cânt de plăcere. Nu-mi pasă ce spun alţii. Nu-mi pasă ce spune Cristi, să zică ce vrea. Să-şi vadă de viaţa lui. Ce să facem acum?  Să ne sinucidem, să ne aruncăm de pe pod?! Dumnezeu ne-a dat şansa şi talentul să cântăm şi noi vom face asta în continuare pentru cei care iubesc muzica. Dacă unul pleacă, ce să facem... să renunţăm la tot?", a conchis Dumitrescu.

"Fără Cristi Minculescu, băieţii ăştia devin trupă de karaoke. Ar fi trebuit respectat Cristi şi ar fi trebuit spus stop joc.''
Paul Ciuci  Compact

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite