Mihai Găinuşă, prezentator „Cronica Cârcotaşilor“: „Mai putem noi să facem umor în momentul ăsta?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Găinuşă, după filmările ediţiei speciale a „Cronicii Cârcotaşilor“, alături de invitaţii săi
Mihai Găinuşă, după filmările ediţiei speciale a „Cronicii Cârcotaşilor“, alături de invitaţii săi

Fără prietenul şi colegul de platou Şerban Huidu, la filmările ediţiei speciale a „Cronicii“, Găinuşă n-a mai „cârcotit“, ci a dezbătut soarta emisiunii.

Vizibil obosit şi încercănat după ultimele nopţi nedormite, sub masca zâmbetului profesional bine exersat, Mişu Găinuşă a intrat în platou cu lansatoarele de umor pregătite: „Aduc aşa, cu Gâdea şi mă simt stresat. Deşi el e director", a glumit. Apoi a continuat, citându-l pe Mark Twain: „N-am lăsat niciodată şcoala să-mi afecteze educaţia". „Nici noi", a continuat făcând referire la el şi la colegii din echipa „Cronicii Cârcotaşilor". După care umorul a alunecat lin pe panta dezbaterii într-un ton optimist, plin de încurajări şi de laude.

În ediţia sa specială, „Cronicuţa" a părut un hibrid între talkshow-ul de tip Realitatea TV şi, graţie umorului spontan al lui Mişu şi confesiunilor uneori spumoase ale invitaţilor, cu „Apropo-ul TV" al lui Andi Moisescu.  „Continuăm sau nu să facem emisiunea?", a fost mesajul pe care Mişu l-a transmis invitaţilor săi din platou, la filmările emisiunii difuzate aseară la Prima TV.  „Mai putem facem noi umor în momentul ăsta?", a întrebat Găinuşă.

Duhovnicul lui Huidu, în studio

Elisabeta Lipă, Leonard Doroftei, Liana Stanciu şi Mihai Georgescu, Cristina Ţopescu, Grig Chiroiu, Călin Goia, doctorul Cristian Andrei, dar şi colegii Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu'), Octavian Păscuţ (Mistreţu'), Oana Ioniţă, Cristian Hrubaru, Bebeluşele Ioana şi Cristina şi câţiva jurnalişti au încercat să recompună din amintiri istoria de 11 ani a emisiunii.

Lipsea doar Huidu, cel din cauza căruia „Cronica" s-a realizat într-o ediţie specială. În studio a intrat, într-o pauză de filmare, un preot în haine preoţeşti. Părintele Vasile ne-a lămurit, din prima, prezenţa sa în studio: „Nu sunt aici ca să scuz pe cineva, nici ca să fac din cârcoteli o virtute", a spus slujitorul Domnului. Abia pe parcurs am aflat despre misiunea sa în studioul Prima TV. Părintele Vasile, preot la Biserica Podeanu din cartierul Chibrit, duhovnicul lui Şerban Huidu şi al lui Mihai Găinuşă, le-a lansat cârcotaşilor îndemnul colectiv: „Dumnezeu să vă ajute! Să fiţi şi cu glume, dar să vedeţi şi partea pozitivă".

„Să vedeţi şi partea pozitivă"

După ce filmările s-au încheiat, părintele a acordat o declaraţie în exclusivitate pentru „Adevărul": „Îi cunosc de multă vreme pe amândoi, şi pe Şerban, şi pe Găinuşă. Îl ştiu pe Şerban de când era copil mic, bunicul lui, părintele diacon Milea, a fost redactor de carte de cult la noi la Patriarhie. Am fost colegi şi am lucrat la editură aproape zece ani cu el, până când  s-a pensionat. Venea cu nepotul, care se juca acolo, în curte, prin anii '86-'87. L-am cununat şi pe Şerban, şi pe Găinuşă, le-am  botezat şi copiii, sunt duhovnicul lor. S-a creat impresia că Şerban este un tip nedus la biserică, fără rădăcini spirituale, fără frică şi credinţă în Dumnezeu. De aceea am venit la emisiune, ca să contrazic aceste lucruri care s-au spus despre el. Nu e real ce s-a spus pe internet", a declarat, după filmări, pentru „Adevărul", duhovnicul lui Găinuşă şi al lui Huidu.

„«Cronica Cârcotaşilor» a fost întotdeauna un subiect de analizat. Am analizat emisiunea pentru performanţele ei. «Cronica Cârcotaşilor» are cea mai mare provocare pe care o poate avea un brand", a fost îndemnul jurnalistului Petrişor Obae ca emisiunea să meargă mai departe.

„Vă doresc să existaţi în continuare.Cei care aţi fost implicaţi în această emisiune aţi avut multe de învăţat de-a lungul timpului", a spus şi campioana Elisabeta Lipă.

Sfinţirea „Cronicii"

„Este vorba de curajul vostru de a continua. Este o provocare! Era evident că Şerban urma să facă asta, să facă acest gest de onoare (retragerea din viaţa publică, după ce trei oameni au murit în accidentul produs de el, n.r.) Continuaţi!", a încurajat echipa „cârcotaşă" şi Cristina Ţopescu.

După ce reflectoarele s-au stins şi invitaţii au fugit care-ncotro, doar pentru părintele Vasile părea că treaba nu se terminase. Cu gesturi calme, ca un Ion Creangă aruncat anacronic în secolul vitezei, a scos din geanta sa mare un bol larg, apa sfinţită, un mănunchi de busuioc şi o sticlă de ulei. Sfinţea studioul Cronicii? Foarte probabil. Când reporterii „Adevărul" au fost invitaţi politicos să plece, aceştia au auzit doar „Doamne ajută!". Ceea ce ar fi însemnat, în spiritul dezbaterii încheiate, un altfel de a spune, în limbajul entertainmentului, „The Show Must Go On!". 

"«Cronica Cârcotaşilor» are cea mai mare provocare pe care o poate avea un brand."
Petrişor Obae
analist media

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite