Melodia care va reprezenta România la Eurovision, între „valoare“ şi „zacuscă locală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandinga şi Costi Ioniţă  (în spatele solistei) s-au bucurat de victorie
Mandinga şi Costi Ioniţă (în spatele solistei) s-au bucurat de victorie

Victoria trupei Mandinga la Selecţia Naţională Eurovision 2012, cu melodia „Zaleilah", compusă de Costi Ioniţă, nu le-a lăsat indiferente pe vedetele din România. Cum era de aşteptat, unii au apreciat piesa, alţii dimpotrivă.

„N-am să dansez niciodată pe manele la petreceri, dar, în acelaşi timp, nu pot să nu recunosc un lucru: Costi Ioniţă e talentat. Mi-a făcut odată un generic de emisiune (Bazar TVR2) absolut minunat. Bravo lui dacă a ajuns la Eurovision. N-am să iubesc manelele mai mult (decât zero, e greu!), dar am să recunosc valoarea atunci când simt c-am dat peste ea", a scris Lucian Mândruţă pe contul său de Facebook.

Gabriel Băruţă, liderul trupei hotel FM, care a reprezentat anul trecut România la Eurovision, a declatrat pentru ziarul „Ring" că piesa compusă de Costi Ioniţă e o „zacuscă locală", care are însă şanse de succes. „Personal, nu sunt ascultător de acest gen muzical. Este o piesă reprezentativă pentru majoritatea românilor, e un fel de zacuscă locală. Eu le doresc succes celor de la Mandinga şi să obţină un loc cât mai bun", a declarat cântăreţul.

Cea de-a 57-a ediţie a concursului Eurovision va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, între 22 şi 26 mai. În competiţie vor participa 42 de ţări. Sunt calificate direct în finală Azerbaidjan (ţara care a câştigat competiţia din 2011) şi Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie (ca state mari plătitoare).
Semifinalale au loc pe 22 şi 24 mai, iar finala pe 26 mai. România va participa în prima semifinală, pe 22 mai.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite