Maria Dinulescu nu se teme de psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa este „pacienta“ lui Marcel Iureş în producţia „În derivă“, primul serial realizat de HBO România. Mariei nu i-a plăcut la început Nora, personajul ei, dar se bucură pentru că a putut reda partea vulnerabilă şi amuzantă a unei femei dure.

Discuţia cu Maria Dinulescu (29 de ani) a avut loc într-o zi caniculară de august, în timpul pauzei de masă de la filmările pentru serialul „În derivă". Deşi putea fi chemată în orice moment înapoi în cabinetul de terapie, decorat în stil contemporan, pe canapeaua „confesiunilor", tânăra actriţă nu vorbea precipitat, nu răspundea monosilabic, ci acorda fiecărui răspuns o durată firească de timp.

Citeşte şi:
Maria Dinulescu nu se teme de psiholog

Maria Dinulescu: „Am reuşit să-i conving că sunt cea mai bună alegere"

Personajul ei, Nora (pacienta din fiecare luni a lui Marcel Iureş), nu i-a fost prea drag la început. „La 15 ani i-a murit mama, iar ea şi-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de tatăl ei. Pentru că nu are protecţie şi iubire, începe o relaţie bazată pe sex cu un bărbat cu 30 de ani mai mare", a povestit Maria.

„Din cauza experienţelor, este sensibilă, neprotejată şi atunci devine dură, nu ştie ce înseamnă sentimentele. Ea se ataşează de psiholog, care şi el este cu 30 de ani mai mare decât ea. Are un suflet foarte chinuit, dar şi charismă, umor. Am încercat s-o umanizez", adaugă actriţa.

Cu Nora, un rezident anestezist, are în comun vârsta de 29 de ani, dar nimic mai mult. „N-aş ieşi la un suc cu ea şi n-aş putea fi prietenă cu ea. Pentru că este o femeie căreia nu-i pasă că psihologul are o nevastă şi trei copii, nu-i pasă de sentimentele altora. O interesează doar ce poate obţine ea", a explicat actriţa. Prin comparaţie, Maria spune că este mult mai deschisă. „Când iubesc îmi place s-o spun, s-o arăt, ea nu face lucrurile astea."

„Personajul e al meu"

Formatul serialului este originar din Israel, unde a fost lansat în premieră. Ulterior, postul HBO din Statele Unite a realizat o variantă proprie, cu Gabriel Byrne în rolul terapeutului, rol pentru care actorul a fost răsplătit cu un Glob de Aur, anul trecut. Acţiunea şi personajele au fost adaptate şi la realitatea din România.

„Am văzut celelalte versiuni înainte să începem filmările, ni s-a arătat câte un episod. Mi s-a părut că varianta din Israel e mai umană, naturală, cea americană mi se pare mai comercială", a mărturisit Maria, care vedea episodul abia după ce filma.

Ea a ţinut să menţioneze că, atunci când a înţeles direcţia pe care o lua personajul său, nu s-a mai uitat la variantele externe. „Personajul meu n-a fost niciodată la fel cu cele din afară. E al meu. Şi e normal să se dezvolte diferit personajele, pentru că avem istorii, experienţe, culturi diferite", a precizat actriţa. 

Maria Dinulescu a apărut în două telenovele autohtone, una produsă de Acasă TV şi cealaltă de Antena 1. A recunoscut însă, în nenumărate rânduri, că a vrut să-şi asigure un trai decent. Între timp, cariera ei în cinematografie a „explodat". După rolul din „California Dreamin' (nesfârşit)", a urmat cel mai mare succes al ei de până acum, rolul unei prostituate în lungmetrajul „Pescuit sportiv".

Terapia ca igienă mentală

Terapeutul jucat de Marcel Iureş (stânga) o tratează pe Maria Dinulescu  Foto: SORIN SERGHIUŢĂ



Acum revine la producţia de televiziune care se adresează unui altfel de public, cel care înţelege că a merge la şedinţe de terapie nu înseamnă că eşti nebun. „Este o igienă mentală şi sufletească. Ai nevoie de cineva care să te ajute să-ţi păstrezi un echilibru şi să te cunoşti pe tine", explică Maria, care crede că şi un public mai larg poate fi interesat de serial.

„Probabil că pentru ei va fi un serial în care îl pot revedea pe Marcel Iureş şi în care se pot ataşa sufleteşte de poveşti interesante, momente frumoase", a explicat actriţa, care crede că producţia are ca public-ţintă oamenii maturi sau cei care-şi doresc să se maturizeze. 

Cât despre personajul ei, raportat la România, Maria a precizat că există mii de femei ca Nora în ţara noastră, puternice, stăpâne pe situaţie şi care-şi pierd feminitatea. „Nu vreau să ajung niciodată aşa, ca Nora. Am cunoscut o femeie ca ea, foarte inteligentă, educată, dar avea atâtea scuturi, încât n-o mai puteai atinge. Norocul meu e că Nora-şi arată sensibilităţile", a conchis actriţa.

"N-aş ieşi la un suc cu personajul meu şi n-aş putea fi prietenă cu ea. Pentru că este o femeie căreia nu-i pasă de sentimentele altora."
Maria Dinulescu
actriţă

Melissa George, „Nora" din SUA

image



Actriţa Melissa George (foto) a jucat-o în serialul „In Treatment" pe Laura, varianta americană a personajului Mariei Dinulescu. George a primit, în 2009, şi o nominalizare la Globul de Aur pentru rolul ei din serialul american.

Actriţa a apărut în mai multe seriale americane, printre care şi „Anatomia lui Grey", „Alias" şi „Prietenii tăi". CV-ul ei cinematografic cuprinde filme precum „Down with Love", unde a jucat cu Ewan McGregor, şi „Mulholland Drive", regizat de David Lynch.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite