5 întrebări pentru Margareta Pâslaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supervedeta anilor’60-’70 şi-a pus notorietatea în slujba campaniei umanitare lansată de Crucea Roşie, „Banca de alimente“.

Mai citeşte şi:


1 Au început să se vadă rezultatele proiectului?


Până acum, gesturile omeniei totalizează 21 de tone de alimente colectate din 14 judeţe, din magazinele Carrefour şi Mega Image. Din noiembrie, proiectul va fi preluat şi de magazinele Cora din Bucureşti, Real cu 21 de magazine în ţară şi Metro cu 24 de magazine. Îi admir pe tinerii voluntari şi îi felicit pentru participarea lor, atât la sortarea, cât şi la distribuirea alimentelor. Cifrele confirmă generozitatea românilor: s-au strâns 91.556 de euro din apeluri telefonice şi sms-uri, donaţii din licitaţii şi bani cash.

2 O lume fără foame e un vis. Până unde veţi duce visul?

În ţările dezvoltate, proiectul durează de 40-50 de ani, prin urmare vom continua. Vara aceasta, aflându-mă în Manhattan, am reluat contactul cu sursa „Food Bank“ din Hillside New Jersey, unde am filmat între 1999 - 2005. Astfel, am obţinut pentru Crucea Roşie informaţiile necesare demarării proiectului. Aceeaşi sursă mi-a deschis ochii asupra modului în care putem sprijini oamenii în impas. Kathleen DiChera (iniţiatoarea proiectului Food Bank din statul NJ), Carol Brittain şi Joyce Margi, cărora le mulţumesc, mi-au trimis documente logistice utile.

3 Ce ne deosebeşte pe noi, românii,  de americani, ca solidaritate umană?

Ţările europene vecine prezintă un termen de comparaţie real. În general, oamenii se aseamănă mai mult decât se deosebesc, doar resursele diferă.

4 Anul trecut aţi sărbătorit 50 de ani de carieră. Dacă aţi da timpul înapoi, ce aţi schimba?

De ce l-aş da înapoi? Drumul este deschis înainte, mai sunt multe de făcut.

5 În ce constă activitatea dumneavoastră muzicală actuală?

Promovez audiobook-ul „Basme fermecate“ printr-o sesiune de autografe la Curtea Veche, cu ocazia Târgului Gaudeamus. Filmez cu grupul Allegretto compoziţia proprie „Sărbători fericite tuturor“. Voi cânta „Ţigara“, o compoziţie remix, la Sala Palatului, la sărbătorirea colegului Mihai Constantinescu. Voi merge în Israel cu un microrecital şi repet pentru spectacolul de la Teatrul Tănase „Aplauze, aplauze“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite