Magnificii “Il Divo” i-au extaziat pe români. Ce le-a spus un membru al trupei doamnelor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Il Divo
Il Divo

O muzică de operă modernă a răsunat duminică seara în Piaţa Constituţiei din Capitală. Îmbrăcaţi la patru ace, cei patru membri ai trupei “Il Divo” au încântat câteva mii de români, în primul lor concert susţinut în ţara noastră.

Tenorul american David Miller, tenorul elveţian Urs Bühler, cântăreţul francez de muzică pop Sébastien Izambard şi baritonul spaniol Carlos Marín sunt cei patru membri ai trupei “Il Divo” care au susţinut un concert de mai bine de două ore în Capitală.

Pe parcursul spectacolului, alcătuit din două părţi, “Il Divo” au cântat peste douăzeci de melodii foarte cunoscute şi îndrăgite de mulţi melomani, unele creaţii proprii ale trupei de pe cel mai recent album, intitulat “Wicked Game” şi lansat anul trecut. Cvartetul a interpretat şi piese celebre din repertoriul internaţional, cântate iniţial de artişti precum Frank Sinatra, Cher, Sarah Brightman, Celine Dion sau Toni Braxton, teme din musicaluri de mare succes, precum “Moulin Rouge”, “West Side Story” sau “Evita”.

Îmbinând opera cu muzica pop,” Il Divo” au început cu “Te amare”, celebra melodie din versiunea în spaniolă a peliculei “Moulin Rouge”, şi au încheiat cu “Time of our lives”, hit-ul trupei care a fost şi imnul Cupei Mondiale la Fotbal din 2006.

Cei patru cântăreţi s-au declarat încântaţi de România şi au spus de mai multe ori “Mulţumesc”.  Carlos Marín, având de departe cea mai puternică voce a trupei, a remarcat de mai multe ori frumuseţea doamnelor şi domnişoarelor prezente la concert. “Câte femei frumoase sunt aici! Când le văd, mă gândesc dacă nu ar trebui să îmi schimb domiciliul”, a spus spaniolul, mai în glumă, mai în serios.  Spre finalul concertului,  înainte să invite sexul frumos să danseze o salsa ("La Vida Sin Amor"), Carlos a mărturisit că este singurul burlac al trupei, susţinând că din cauza asta nu are o viaţă tocmai uşoară.

La rândul său, Sébastien Izambard a precizat că, înainte să ajungă în Marea Britanie, a cunoscut indirect România prin intermediul unor prieteni care i-au povestit o serie de lucruri frumoase despre ţara noastră.  “O să încerc să vă spun ceva în română: ‘Ne plac mămăliga cu mititei!’. Doamnelor, aveţi un stomac puternic de puteţi mânca aşa ceva. Sunteţi extraordinari!”, a adăugat el.

David Miller a vorbit despre începuturile cvartetului, când cei patru băieţi s-au cunoscut abia într-un studio de înregistrări din Marea Britanie. “Sperăm să nu ascultaţi niciodată primele noastre cântece, erau groaznice”.

Scenă complet reamenajată

Printre melodiile interpretate de ”Il Divo” în Piaţa Constituţiei se numără “Dov'e L'Amore”, “Adagio”, “Don’t cry for me Argentina”, “My way”, “Melancholia” sau “Pour que tu m'aimes encore”, o mare parte dintre ele fiind cântate în varianta în limba spaniolă.

Pentru specatcolul “Il Divo, scena din Piaţa Constituţiei a fost complet reamenajată. Alături de cei patru cântăreţi, scena a găzduit o întreaga orchestră, formată din 30 de instrumentişti.

Spaţiul din spatele scenei a fost şi el reamenajat, astfel că fiecare din cei patru componenţi ai grupului a avut camera sa, la fel ca dirijorul orchestrei şi directorul muzical al concertului.

Artistii de la “Il Divo” s-au aflat pentru prima oara in Romania, concertul de la Bucuresti făcand parte din turneul mondial al grupului.

“Il Divo” s-a format în 2004, iar succesul a venit de îndată ce au lansat un prim album, omonim. A urmat “Ancora” în 2005 și apoi, în același an, o colecție de piese de Sărbători, “The Christmas Collection”. Anul următor, 2006, este un reper important în cariera celor patru muzicieni. “Il Divo” a deschis atunci fiecare din seria de 20 de concerte din turneul nord-american al celebrei cântărețe Barbara Streisand. Tot în același an, deoarece cântă în patru limbi (engleză, franceză, germană și italiană), “Il Divo” au reprezentat alegerea ideală pentru interpretarea imnului Cupei Mondiale la Fotbal, ediția 2006 – Germania. Piesa care a cucerit mapamondul se numește “Time Of Our Lives” și a fost cântată alături de Toni Braxton.

Cel mai mare concert al trupei până în prezent este cel susținut în decembrie 2011 pe stadionul Defensores del Chaco din Asuncion, Paraguay, unde aproape 34.000 de oameni au venit să-i vadă și să-i asculte exclusiv pe cei patru.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite