„Loverboy", „Ursul" şi „Tatăl fantomă", în competiţie la Festivalul de la Mons

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din filmul „Ursul“
Scenă din filmul „Ursul“

Filmele „Loverboy" de Cătălin Mitulescu şi „Ursul" de Dan Chişu au fost selectate în competiţia internaţională a Festivalului filmului de dragoste de la Mons, Belgia, în timp ce lungmetrajul de debut al lui Lucian Georgescu, „Tatăl fantomă", se numără printre titlurile din competiţia europeană.

Cinci filme româneşti figurează pe afişul celei de-a 28-a ediţii a Festivalului internaţional al filmului de dragoste de la Mons (FIFA), ce va avea loc în perioada 24 februarie - 2 martie, informează Institutul Cultural Român de la Bruxelles, partener al festivalului.
Celor trei lungmetraje li se alătură şi două filme de scurtmetraj: "Superman, Spiderman sau Batman", al lui Tudor Giurgiu, şi "Fotografia", al lui Victor Dragomir.
O surpriză în acest an este prezenţa a doi români în juriile FIFA Mons. Tânăra actriţă Ana Ularu face parte din juriul internaţional, iar Virgiliu Mărgineanu (Republica Moldova), producător şi director al Festivalului de film Cronograf de la Chişinău, din juriul competiţiei de scurtmetraj belgian.
"Vestea că fac parte din juriul competiţiei de scurtmetraj de la Mons a fost o adevărată surpriză pentru mine! Ştiu că filmul <Nuntă în Basarabia> a avut un succes răsunător la ediţia de anul trecut, dar nu mă aşteptam la o astfel de invitaţie. Este cred pentru prima dată când un cineast din Republica Moldova este invitat să facă parte dintr-un juriu în cadrul unui festival din Belgia şi sunt foarte onorat", a spus Mărgineanu.
Producătorul basarabean va mai fi invitat la o proiecţie a filmului "Nuntă în Basarabia", ce va avea loc pe 1 martie la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite