LaLa Band, de la anonimi la „fenomen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LaLa Band, în concertul susţinut  weekendul trecut la Arenele Romane
LaLa Band, în concertul susţinut weekendul trecut la Arenele Romane

În niciun an, cei 16 tineri au parcurs cu paşi repezi drumul spre celebritate. După două sezoane de „Pariu cu viaţa“ la Pro TV şi 10 concerte, LaLa Band dezvăluie pentru „Adevărul“ în ce fel faima le-a schimbat viaţa.

Sunt tineri, veseli, talentaţi şi au devenit un model pentru mii de adolescenţi români. Urmând exemplul lansat de seriale celebre, RBD (Mexic) şi Glee (SUA), LaLa Band a cucerit publicul român în mai puţin de un an de la lansare. Cei 16 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, au debutat mai întâi ca actori în septembrie 2011, la câteva luni trupa desprinzându-se din serialul muzical „Pariu cu viaţa".

Filmul, ajuns deja la al treilea sezon, le-a adus notorietate tinerilor şi o audienţă în creştere celor de la ProTV. În plus, până în prezent, LaLa Band a înregistrat trei albume - „LaLa Xmas Songs", „LaLaLove Songs" şi „LaLa Summer Love".

Weekendul trecut, trupa LaLa Band a susţinut două mari concerte la Arenele Romane din Bucureşti. De-a lungul celor trei ore cât a durat show-ul, au cântat live 37 de melodii şi au schimbat 120 de ţinute realizate special pentru acest concert.

Puştii nebuni, care în urmă cu câţiva ani doar visau să ajungă celebri, povestesc cum au reuşit să convingă publicul prin talentul lor şi cum acest lucru le-a schimbat viaţa pentru totdeauna.

„Adevărul": Cum a luat fiinţă LaLa Band? Cum a pornit totul?

Alina: Ideea de trupă exista deja în planurile producătorilor „Pariu cu viaţa", a urmat o preselecţie, am fost aleşi şi, aşa, LaLa Band a devenit cea mai tare trupă de adolescenţi, în foarte scurt timp.

Vlad:
Îmi aduc aminte că au fost câteva zile de casting în care am trăit momente emoţionante şi intense. După încheierea castingului, am rămas 20 de tineri talentaţi şi extrem de entuziasmaţi de tot ceea ce urma să ni se întâmple. (De-a lungul celor două sezoane de „Pariu cu viaţa", şase dintre membrii echipei au părăsit serialul şi trupa - n.r.)

LaLa Band, la finalul spectacolului

image

Cine a ales acest nume?

Sore: Am fost rugaţi să scriem pe bileţele propuneri de nume, iar eu am propus „LaLa Land" şi, pentru că eram atât de mulţi, s-a transformat în LaLa Band.

Alexia: Dacă stau să-mi aduc aminte acum, în câte feluri am fi putut să ne numim, în urma variantelor pe care le-am dat fiecare, mă pufneşte râsul. Acum, ca şi atunci LaLa Band mi se pare că ne defineşte în totalitate.

Dima: Echipa de producţie a zis că trebuie să facem propuneri, iar noi ne-am pus pe treabă. Îmi aduc aminte că una dintre propuneri a fost „Pandişpanii", aşa că acum mă bucur enorm că s-a votat LaLa Band.

Cum e să fii vedetă aşa tânăr? S-a schimbat în vreun fel viaţa voastră?

Alina: Bineînţeles că s-au produs multe schimbări, pornind de la faptul că am câştigat foarte multă notorietate odată cu serialul „Pariu cu viaţa". Mă bucur că oamenii ne-au primit atât de frumos în casele lor şi că ne susţin.

Dorian: Viaţa mea s-a schimbat foarte mult din momentul în care am început acest proiect. E copleşitor să vezi atâţia tineri care te urmăresc, te admiră şi văd în tine un model.

Sore: S-a schimbat 100%. Oriunde merg, lumea mă recunoaşte, lucru care mă flatează.  Împreună cu celebritatea a venit însă şi o responsabilitate mai mare. Încerc să fiu un model pentru tinerii care îmi urmăresc fiecare pas.

Vă recunoaşte lumea pe stradă acum?

Alina: Nu numai că ne recunoaşte lumea, dar ne cer autografe şi fac poze cu noi, iar acest sentiment este unul dintre cele mai plăcute.

Dima: Mă recunoaşte lumea pe stradă, dar încă mi se pare ciudat şi nu m-am obişnuit. E foarte plăcut sentimentul acela de a fi apreciat, asta te face să dai şi mai mult pe scenă, la filmări şi la repetiţii.

5.000 fani i-au aplaudat pe cei 16 artişti



Fanii vă strigă pe numele personajelor pe care le interpretaţi în serial?

Alina: Deşi am un singur nume, acum răspund la două. Cel mai cunoscut este, bineînţeles, cel din serial, fiind şi cel mai des rostit.

Rapha: Cei mai mulţi, da. De multe ori, când aud că cineva strigă „Cristi" pe stradă, mă întorc, iar de cele mai multe ori, bineînţeles că nu e vorba de mine.  
Vă identificaţi cu personajele pe care le jucaţi în „Pariu cu viaţa"?

Criss: La început, Anca a avut ceva din Cristina şi Cristina ceva din Anca. Atât mie, cât şi Ancăi ne plac muzica, actoria, dansul şi ştim să ne bucurăm de viaţă.

Sore: În afara de pasiunea pentru muzică, nu am nimic în comun cu personajul meu, dar n-aş schimba nimic şi tot pe Sara aş alege-o, pentru că este o provocare constantă.

Cum e să joci, chiar de la începutul carierei, alături de actori consacraţi?

Dorian: E o onoare să fii alături de nişte monştri sacri ai cinematografiei române. Am învăţat enorm de la ei, atât despre actorie, cât şi despre viaţă.
Rapha: La început este copleşitor, pentru că nu îi cunoşti ca şi persoane, doar ca personalităţi, şi nu ştii la ce să te aştepţi şi cum să comunici cu ei, însă toţi cu care am avut ocazia să lucrez s-au dovedit a fi nişte oameni modeşti, care-şi fac treaba cum trebuie. Ne-au transmis din experienţa lor şi sunt onorat că pot fi lângă ei.

Andrei, cum a fost trecerea de la un personaj pozitiv la unul negativ?

E o provocare foarte mare pentru că eşti obişnuit să fii „tipul bun" şi deodată eşti nevoit să te schimbi radical, să-ţi schimbi modul de a acţiona şi de a juca. Consider că e o şansă perfectă pentru a-mi măsura limitele în materie de actorie.

Bubu, cariera mamei tale a avut vreo influenţă pentru cariera ta?

Sigur că lumea la început mă ştia ca „băiatul ei", băiatul Crinei Mardare, dar Bubu ca şi artist a crescut singur de la 4 ani cu ajutorul experienţei mamei şi a tatălui, care i-au fost alături şi îi vor fi alături mereu. Care l-au învăţat multe lucruri despre muzică, despre viaţă şi despre comportament, pe care mulţi muzicieni şi oameni nu le ştiu.

Am putea face o asemănare cu Rebelde, un film care a făcut furori atât peste hotare, cât şi la noi?

Alina: Asemănările vin din faptul că ei erau tot la liceu şi erau pasionaţi de muzică, însă noi vrem să credem că aducem ceva original acestui serial, punem mult suflet în el.

Sore: Singurul punct comun este isteria fanilor, similară cu cea provocată de RBD şi spun asta pentru că şi eu mă număram printre fanii lor.

Înainte de acest film, aţi mai cochetat cu scena?

Vlad: Până să ajung să fac parte din proiectul „Pariu cu viaţa", nu am avut legătură cu partea asta. Tot ce ştiu acum şi tot ce am devenit se datorează în totalitate experienţei LaLa Band şi „Pariu cu viaţa". Tot ce se întâmplă aici e practic ca o şcoală foarte bună, unde te formezi atât ca artist, cât şi ca persoană.

Sore: De la 10 ani am făcut parte, pe rând, din două trupe, aşa că, la 22 de ani, am o carieră muzicală de 12 ani. În ceea ce priveşte actoria, serialul a fost prima mea încercare, şi se pare că fericită.

Dima: Am început să cânt de la 8 ani, iar acum sunt la Conservator, unde studiez saxofonul. Am participat la concursul „Megastar" din Chişinău, unde am ajuns printre primii cinci. Am participat şi la selecţia naţională Eurovision din Chişinău, unde am luat locul trei.

Cum vă împărţiţi timpul între şcoală şi filmări, repetiţii? 

Dorian: Mă bucur că perioada aceasta nu m-a prins în anii de liceu, pentru că nu ştiu cum aş fi făcut faţă.

Dima: E destul de greu, dar reuşesc să le împac pe amândouă. Reuşesc să merg la examene pentru că eu fac facultatea în Chişinău.

Rapha: Cu greu, însă, în curând, voi scăpa şi de şcoală, iar acum am mai mult timp liber să învăţ pentru Bac.

La un moment dat, lucrurile se vor aşeza şi voi putea să dedic mai mult timp proiectului.

În timpul liber, tot împreună sunteţi?

Bubu: Suntem ca o familie, aşa că timpul liber rar ni-l petrecem separat.

Dacă ar fi să alegeţi între muzică şi film...?

Sore: În urmă cu un an probabil că aş fi spus muzica, însă azi nu îmi imaginez viaţa fără amândouă.

Alexia: Deşi muzica a fost pe primul loc în viaţa mea, acum şi actoria face parte din mine, aşa că nu mă pot decide.

Ce planuri de viitor aveţi? Veţi continua cu LaLa Band?

Rapha: Da, LaLa Band va rămâne mereu în sufletul meu şi, dacă vom putea continua şi după terminarea serialului, eu o voi face cu siguranţă.

Alina: Îmi voi începe cât de curând cariera solo şi sper ca vara asta să vă aduc foarte multe surprize muzicale plăcute. Voi continua, de asemenea, să filmez pentru sezonul 3 „Pariu cu viaţa". Înainte de toate, trebuie să iau Bac-ul cu notă mare!

Sore: Mi-aş dori foarte mult să joc într-un lungmetraj şi sper ca asta să se întâmple cât mai curând. Îmi voi continua cariera solo în paralel, pentru că noul meu single „Different" se bucură de un mare succes.

"Echipa de producţie a zis că trebuie să facem propuneri pentru numele trupei. Una a fost «Pandişpanii» , aşa că acum mă bucur enorm că s-a votat LaLa Band.''
Dima Trofim, „Dima"

„Pariu cu viaţa", cel mai vizionat serial muzical

Serialul „Pariu cu viaţa", difuzat la ProTV în fiecare luni de la ora 20.00, este unul dintre cele mai vizionate filme pentru adolescenţi. Încă la lansarea sa, în 12 septembrie 2011, pelicula s-a bucurat de succes, ajungând la peste 500.000 de telespectatori. În luna octombrie 2011, serialul a înregistrat o creştere de peste 100.000 de telespectatori, ajungând la 605.000. În luna noiembrie, când s-a terminat şi primul sezon, s-a menţinut acelaşi trend de creştere, ultimul episod din acest sezon fiind urmărit de aproape 1 milion de telespectatori.

Al doilea sezon al serialului, care a debutat la începutul lunii februarie, a început tot de pe prima poziţie, cu peste 800.000 de telespectatori, audienţa medie la nivel urban. Îşi menţine trendul în creştere, ultimul episod al sezonului 2 fiind urmărit de 858.000 de telespectatori. Sezonul al treilea va începe în toamna acestui an.

LaLa Band a avut în 10 luni 10 concerte, în Bucureşti şi în ţară, ultimele două fiind susţinute weekendul trecut. Iniţial, organizatorii programaseră doar concertul de pe 2 iunie, însă, la cererea publicului, formaţia a mai avut un spectacol, alături de Holograf. Numărul biletelor vândute a ajuns la peste 5.000 la ultima apariţie pe scenă a trupei.

image
image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite