LIVETEXT Leonard Cohen, pentru a treia oară în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Cohen va concerta din nou la Bucureşti
Leonard Cohen va concerta din nou la Bucureşti

Pentru a treia oară în România, cântăreţul în vârstă de 78 de ani promite un spectacol desăvârşit, în care va prezenta "zece cântece noi, pe care nimeni nu le ştie, dar toţi le vor preţui". Romantic incurabil, Cohen îndrăgeşte România, aceasta fiind singura ţara din Europa de Est pe care a inclus-o în turneul său.

UPDATE 23.26 "Am avut atât de multe să vă spun, dar e ora închiderii. Nu am apucat să vă spun cât de frumoşi sunteţi Mulţumesc pentru primirea călduroasă! A fost un privilegiu să cânt pentru voi!", a încheiat Leonard Cohen, după care le-a urat "Noapte bună!" tuturor celor prezenţi.

UPDATE 23.12 "Vă mulţumesc pentru tot! Aţi fost un public minunat!" , le-a spus Cohen spectatorilor şi a ieşit apoi de pe scenă în pas sprinten, spre amuzamentul publicului. Aplauzele românilor l-au adus însă din nou pe scenă, pentru o ultimă piesă.

UPDATE 22.57 Printre versurile piesei "Hallelujah", Cohen le-a spus românilor cântând: "I did not come to Bucharest to fool you" (Nu am venit la Bucureşti să vă amăgesc).

UPDATE 22.49 Leonard Cohen îi lasă locul pe scenă lui Sharon Robinson, care interpretează piesa "Alexandra Leaving".

UPDATE 22.35 Leonard Cohen recită spectatorilor câteva dintre versurile piesei "Coming back to you", compuse chiar de artist.

UPDATE 21.55 Leonard Cohen intră din nou pe scenă în aplauzele publicului. Cea de-a doua parte a concertului a început cu piesa "Tower of Song".

UPDATE 21.38 "Ring The Bells" a fost ultima melodie a primei părţi. Cohen a îngenunchiat în faţa publicului şi a salutat cu respect trupa. Apoi, a ieşit din scenă în pas sprinten, demonstrând încă o dată că e un artist fără vârstă.

UPDATE 21.28 La finalul primei părţi a recitalului, Cohen îşi prezintă membrii trupei, menţionând pentru fiecare ţara de origine. Publicul îl aplaudă îndelung pe componentul din Republica Moldova.

UPDATE 21.09 Acordurile piesei "Waiting For The Miracle" răsună în piaţă. Câteva sute de români se bucură de concert de partea cealaltă a gardului care delimitează spaţiul în care se desfăşoară concertul.

UPDATE 21.05 Cel mai tânăr fan Cohen are doar câteva luni şi e legănat de mama lui pe acordurile muzicii lui Cohen.

UPDATE 21.00 Spectatorii aplaudă primele acorduri ale piesei "In My Secret Life". Vocea inconfundabilă a lui Leonard Cohen i-a fascinat pe românii aflaţi în Piaţa Constituţiei.

UPDATE 20.28 Chitaristul trupei care îl însoţeşte pe Cohen a susţinut un recital emoţionant, fiind acompaniat apoi de cântăreţ cu o nouă piesă.

UPDATE 20.11 "Mă bucur să vă văd din nou! Îmi cer scuze că trebuie să port aceşti ochelari, dar vederea mea e tot mai slabă. Promitem să vă oferim tot ce avem mai bun în seara asta", le-a spus Cohen spectatorilor din Piaţa Constituţiei, îmbrăcat într-un pedant costum negru, aşa cum ne-a obişnuit, şi purtând binecunoscuta pălărie neagră.

UPDATE 20.08 Cohen a intrat pe scenă la ora stabilită şi cântă publicului românesc celebra piesă "Dance Me To The End of Time".

Peste şapte mii de oameni s-au adunat în Piaţa Constituţiei în această seară pentru a-l asculta pe faimosul artist.

Spre deosebire de alte nume sonore din lumea muzicală, cântăreţul canadian a avut cereri modeste de la organizatorii români, meniul lui fiind unul simplu.

Biletele au costat între 117 de lei şi 852 de lei, iar concertul începe la ora 20.00. Fanii lui Cohen, tineri, dar mai ales bătrâni, aşteaptă cu nerăbdare începerea concertului.

Scena are dimensiuni impresionante, ridicarea acesteia durând patru zile.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla detalii de la concert!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite