Kevin Costner, prima zi în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american a ajuns ieri la Dragoslavele unde filmează pentru cel mai recent proiect al său, miniseria istorică „Hatfields & McCoys“.

Bucureşti - Dragoslavele: 200 de kilometri şi vreo 3 ore de mers cu maşina printre dealuri şi munţi peste care a venit toamna. Dragoslavele, o comună pitorească aflată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel, a suscitat la maximum interesul presei după anunţul că celebrul actor Kevin Costner va sosi aici pentru filmările la cel mai recent proiect al său.

Deşi prezenţa lui Costner pe meleagurile româneşti a fost confirmată pentru ziua de marţi, 27 septembrie, starul din „Dansând cu lupii" a ajuns abia ieri la Dragoslavele. Vizita sa în România a fost ţinută însă în mare secret, reprezentanţii studiourilor Castel Film (cu care postul History Channel, producătorul peliculei, colaborează) susţinând că actorul va veni în ţara noastră tocmai săptămâna viitoare, la Braşov.

„Motor": pe valea Dâmboviţei

În sătucul de pe valea Dâmboviţei, Costner filmează, împreună cu actori ca Tom Berenger şi Bill Paxton, o miniserie istorică, numită „Hatfields & McCoys". Acţiunea este plasată în America de după Războiul dintre Nord şi Sud (1861-1865). Intriga constă în conflictul dintre două familii, Hatfield şi McCoy, conduse de Kevin Costner, respectiv Bill Paxton.

Deşi Costner a sosit în România abia ieri, filmările au debutat la Dragoslavele fără el, la începutul acestei săptămâni. Miercuri, în a doua zi de filmări, la ora prânzului, satul părea amorţit. Niciun om pe drum, niciun platou şi nici cea mai vagă idee cum să ajungem la locul acţiunii. Oprim maşina, iar singurul localnic pe care l-am văzut pe marginea drumului, un copil de 12 ani, cocoţat pe un pietroi, ne dă îndrumări.

Bill Paxton (dreapta) şi doi dintre actorii cu care a filmat o scenă foto: Lucian Muntean



„Da, ştiu unde sunt, de vale înspre Stoeneşti. Toţi copiii sunt acolo. Tataia stă pe acolo cu vacile, puteţi să intraţi, eu am fost şi m-au lăsat". Îl rog să ne ducă până acolo, dar nu vrea şi-mi face semn să mă duc să vorbesc cu o femeie care se apropia de noi. Avem noroc şi dăm chiar peste cineva implicat în toată povestea cu filmările de la Dragoslavele: doamna Georgeta Arsulescu, care lucra la bucătărie chiar la pensiunea „Floare de colţ", unde erau cazaţi o parte dintre actorii americani. După ce-mi spune că bănuieşte că „e şi Kevin «Cosber» aici" şi că „americanii au mâncat omletă dimineaţa şi şniţel de pui la prânz", se oferă să ne ducă la locul cu pricina.

Miros de balegă şi americani costumaţi

Urmează alte câteva minute pe un drum de ţară şi, după ce trecem de nişte case ponosite, intrăm în pădure. În dreapta curge Dâmboviţa şi miroase puternic a balegă de vacă. Câteva maşini oprite pe marginea drumului ne dau de înţeles că am ajuns. În vale, unde e întinsă tabăra, e multă forfotă. Un stativ încărcat cu paltoane şi haine groase, o maşină de spălat înghesuită într-o dubă, cabluri trase direct pe pământ, oameni cu ecusoane la gât şi cu staţii walkie-talkie la brâu, alergând încoace şi-ncolo, cai, maşini cu recuzită parcate lângă râu şi personaje din America anilor 1860 alcătuiesc „decorul" care ne întâmpină pe platourile de la Dragoslavele.

image

Locul unde era amplasat platoul, pe Valea Dâmboviţei

Bill Paxton, în acţiune

După ce obţinem permisiunea de a vedea ce se întâmplă în zonă, ajungem practic pe platoul de filmare. Deşi locul e înţesat de cameramani, sunetişti, oameni din staff care cară costume, cascadori şi gură-cască, este linişte. Se filmează o scenă cu Bill Paxton. Urcat pe cal, actorul principal din „Apollo 13" repetă de mai multe ori un discurs. În spatele lui se află o căruţă cu trei bărbaţi, toţi cu mustăţi şi pălării. Regizorul strigă „Action/Motor".

După mai multe duble, toată lumea ia pauză. Copiii de pe dealuri dau buzna în platou, iar regizorul îi cheamă pe unii dintre actori să le dea indicaţii. Bill Paxton se dă jos de pe cal şi ne salută. E un tip înalt, cu dinţi îngălbeniţi special pentru film. „Eu joc rolul rivalului lui Kevin Costner şi azi am filmat nişte scene importante. Sunt pentru prima oară în România şi am rămas uimit de asemănarea dintre peisajele de aici şi cele din Kentucky, unde se desfăşoară acţiunea. Totul a decurs grozav, dar mi‑ar fi plăcut ca aceşti cai cu care lucrăm să fie puţin mai cooperanţi", a mărturisit el.

image

Click aici pentru galerie foto

Dublura lui Costner

Caii despre care povesteşte Paxton sunt mulţi şi frumoşi. Toţi sunt ai cascadorului coordonator Răzvan Puiu şi ai echipei sale. Puiu este cel care îl înlocuieşte pe Kevin Costner în scenele mai periculoase. „Până acum eu n-am filmat, dar băieţii da. Când o să fie nevoie, eu o să-i ţin locul lui Kevin Costner, în special la secvenţele mai periculoase. Dar asta poate la Râşnov, unde o să filmăm săptămâna viitoare", spune Puiu, care a dublat şi alte staruri internaţionale, printre care Van Damme.

Agitaţia de pe platou se potoleşte după ce regizorul strigă din nou adunarea. La intrarea în zona amenajată, oamenii încă aleargă dintr-un loc în altul. O fată de vreo 20 de ani se „luptă" cu mai mulţi copii care vor să asiste la filmări. Nu le dă voie să treacă, pentru că se filmează spre drum. Cei mici sunt dezamăgiţi: „Nici ieri nu ne-aţi lăsat şi am pierdut toată distracţia", se plânge una dintre fete, înainte ca echipa să o ia de la capăt, cu aventuri americane pe pământ românesc.

"Sunt pentru prima oară în România. Ce mi-a plăcut cel mai mult aici au fost mâncarea şi berea.''
Bill Paxton actor

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite