Kempes se întoarce pe scena muzicală. „Povestiri din gară“, primul single Rezident Ex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezident Ex
Rezident Ex

„Povestiri din gară" este unul dintre cele mai mari hituri ale rockului românesc, compus de Tavi Iepan, fondator al grupului Cargo, și reprezintă, totodată, primul single pe care grupul Rezident Ex îl oferă fanilor săi. Această nouă variantă respectă feelingul anilor în care piesa a fost compusă, dar evoluția tehnologică și sonoritățile moderne de chitară îi conferă mai multă „greutate".

Evenimentul marchează revenirea pe scena muzicală din România a fostului solist Cargo, Ovidiu „Kempes" Ioncu, și a lui Tavi Iepan, membru fondator al trupei timișorene.

„«Povestiri din gară» are un mare succes pentru că este o fotografie a unui moment și a unei stări pe care ascultatorul o știe și se poate identifica cu ea. Mă bucur că am imprimat-o cu prietenii mei din Rezident Ex și abia aștept să o cântăm în concertele noastre. Gara despre care scriu eu este în noi, o știm toți, este «tentația» noastră de a ajunge undeva și dorința noastră de a ne întoarce la ce suntem și simțim", a declarat Tavi Iepan

Reeditarea ei pe primul album Rezident Ex este un lucru cât se poate de firesc, cu atât mai mult cu cât Tavi Iepan a avut de-abia acum ocazia să o înregistreze așa cum și-ar fi dorit. Este bine cunoscut faptul că, în 1992, atunci când a apărut prima variantă a acestei piese, pe albumul „Povestiri din gară" al formației Cargo, numele compozitorului a fost trecut sub tăcere.

Întrebat cum s-au născut povestirile din gară, Tavi Iepan a mărturisit: „Faptul că iubita mea de atunci locuia în orașul cu cele mai multe gări din România a avut indirect un rol în apariția acestei piese. Orașul avea patru gări și, ca să nu supăr pe nimeni, ar fi trebuit să compun tot atâtea piese. Dar gara despre care scriu eu este în noi, o știm toți, este «tentația» noastră de a ajunge undeva și dorința noastră de a ne întoarce la ce suntem și simțim. Pentru că eram îndrăgostit, am devenit un navetist notoriu și am pătruns în universul CFR: Căile Ferate Romantice. Fiecare călătorie avea povestea și personajele ei."

Pe lîngă Tavi Iepan (chitară, Hamburg, Germania), din componența supergrupului Rezident Ex fac parte Ovidiu Ioncu - Kempes (voce, Brisbane, Australia),Christian Podratzky (bass, Berlin, Germania), Adrian Popescu (chitară, Paris, Franța), Florin Cvasa (tobe, Timișoara, România) și Matthias Lange (chitară, Hamburg, Germania).

„Povestiri din gară" poate fi ascultată și pe paginile de Facebook ale trupei Rezident Ex (www.facebook.com/RezidentEx) sau pe pagina lui Ovidiu Ioncu (http://www.facebook.com/ovidiuioncu) și bineînțeles pe You Tube.

Rezident Ex va susține primul său concert din România în Vama Veche, la Festivalul Folk You, pe 5 august și primul concert din București pe 21 septembrie, la Arenele Române.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite