Jean-Michel Jarre, donaţie pentru educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicianul Jean-Michel Jarre a făcut un apel, duminică seară, în timpul unui concert pe care îl susţinea la Sofia, ca toţi artiştii şi sportivii să doneze 1% din preţul biletelor, pentru programe de educaţie.

Artistul a promis că el va face acest lucru „pentru tot restul vieţii", potrivit Mediafax. „Din seara aceasta, ofer 1% din fiecare bilet vândut pentru a susţine programele educative", a spus Jean-Michel Jarre.

Muzicianul, care este Ambasador al bunăvoinţei în cadrul UNESCO, a lansat această iniţiativă în Bulgaria, ţara de origine a directorului general al acestei organizaţii, Irina Bokova.

„Această idee este simplă şi ţineam să o lansez în Bulgaria. Începând de acum, voi face acest lucru pentru tot restul vieţii mele, la toate concertele pe care le voi susţine şi îmi voi încuraja toţi colegii să urmeze acest exemplu", a spus artistul într-un interviu.

„1% din valoarea unui bilet nu este mare lucru. Dar, dacă sunt mai mulţi artişti care fac lucrul acesta şi luăm în considerare numărul de bilete vândute în cinema, numărul de evenimente sportive, am creşte bugetul educaţiei chiar de mâine dimineaţă", a mai spus Jarre.

„Aproape un miliard de persoane din lume nu ştiu să scrie sau să citească. Cu ajutorul educaţiei, oamenii vor înţelege fenomenele climatice, problemele economice şi vor fi evitate fenomenele de extremism religios", a conchis muzicianul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite