Jane Birkin cântă alături de muzicieni japonezi în concertul de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa şi cântăreaţa Jane Birkin va concerta în premieră în România, pe 13 noiembrie, la Sala Palatului. Artista va fi însoţită de un grup de muzicieni japonezi, alături de care va interpreta piesele compuse de celebrul Serge Gainsbourg, potrivit Emagic.

Cu aproape două săptămâni înainte de vizita sa la Bucureşti, Jane Birkin dezvăluie surprize din culisele spectacolului pe care îl va susţine pe 13 noiembrie la Sala Palatului. Artista a mărturisit recent că va fi însoţită de un grup de muzicieni japonezi alături de care va interpreta cele mai dragi piese ale sale compuse de celebrul Serge Gainsbourg, căruia i-a dedicat în totalitate turneul mondial pe care îl susţine în prezent.
La douăzeci de ani de la moartea lui Gainsbourg şi la patruzeci de la apariţia albumului „Histoire de Melody Nelso" (recunoscut de critici şi fani deopotrivă ca fiind cel mai complex şi influent material al artistului), Jane Birkin se reîntoarce în trecut, la piesele mentorului său, oferindu-le de această dată o savoare rafinată de influenţele japoneze ale unui grup de muzicieni din Ţara Soarelui Răsare.

Concerte caritabile în Japonia

Povestea colaborării cu aceşti instrumentişti a început imediat după tragedia care a lovit anul acesta Japonia, când Jane Birkin s-a angajat într-o serie de concerte caritabile, menite să strângă fonduri pentru sinistraţi. Artista a discutat cu un grup de muzicieni japonezi care au răspuns afirmativ propunerii sale de a colabora, născându-se astfel acest proiect de reinterpretare a celor mai cunoscute piese semnate de Serge Gainsboug, într-o manieră diferită şi originală.
Primul concert în această formulă a avut loc în Tokyo şi s-a bucurat de un succes formidabil, motiv pentru care artista a decis să pornească într-un turneu mondial numit „Serge Gainsbourg & Jane via Japan".
Turneul internaţional a debutat în urmă cu doar câteva zile în Germania, incluzând în traseul european oraşe precum Berlin, Hamburg şi Amsterdam (Olanda), urmând ca în luna noiembrie artista să concerteze în Helsinki (Finlanda), Stockholm (Suedia), Basel (Elveţia), Katowice (Polonia) şi Bucureşti.
Concertul din România va avea loc pe data de 13 noiembrie, la Sala Palatului, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de preţ - 80, 130, 170, 210 sau 250 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Acestea pot fi achiziţionate online pe www.myticket.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului.

Poveste de dragoste cu Serge Gainsbourg

O adevărată legendă a muzicii şi a cinematografiei, Jane Birkin s-a remarcat de-a lungul carierei ca o artistă completă şi o adevărată muză pentru alţi creatori de artă, spiritul, chipul şi vocea sa influenţând designeri, actori, regizori şi compozitori deopotrivă.
A atras atenţia publicului şi criticilor cu rolul din „Blow-up" (1966), film regizat de Michelangelo Antonioni, care a primit Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 1967 şi a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur.
În acelaşi an, Jane Birkin a participat la audiţiile pentru rolul principal feminin din filmul „Slogan", regizat de Pierre Grimblat, cu această ocazie întâlnindu-l pe Serge Gainsbourg, alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 13 ani. Cei doi sunt părinţii actriţei şi cântăreţei Charlotte Gainsbourg, cunoscută pentru albume precum „Charlotte for Ever", „5:55" şi „IRM", dar şi roluri precum cele din „Antichrist", „Melancholia", „Arta viselor" şi „21 de grame".
Compozitor, solist, actor şi regizor, Serge Gainsbourg este considerat în prezent unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai lumii, cariera sa însumând peste 30 de albume, mai mult de 20 de single-uri de succes şi coloane sonore pentru peste 40 de filme.
În 1969, Serge Gainsbourg şi Jane Birkin au lansat „Je t'aime... moi non plus", piesa provocând numeroase controverse, fiind chiar interzisă în ţări precum Spania, Italia, Elveţia, Olanda pentru conţinutul sexual explicit. În ciuda impedimentelor, piesa s-a bucurat de un incredibil succes la nivel mondial, artişti precum Donna Summer şi Pet Shop Boys declarându-se ulterior influenţaţi de aceasta.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite