FOTO Iulia Vântur, prezentatoare TV: „Nu am vrut să pozez în Blonda de la Drept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Vântur (30 de ani), prezentatoarea Ştirilor Pro TV de weekend, a renunţat la o carieră de avocat pentru a intra în televiziune. Vedeta spune că şi-ar fi dorit să facă Teatru, dar părinţii au ghidat-o către un domeniu mai sigur. Cu toate astea, Iuliei i-ar plăcea să joace într-un lungmetraj.

„Adevărul": Ai urmat Facultatea de Drept şi ai ajuns să lucrezi în televiziune. Care este povestea cu Dreptul?

Iulia Vântur: După terminarea liceului mi-am dorit să urmez cursurile Facultăţii de Teatru, însă părinţii au încercat să-mi explice că ar trebui să-mi construiesc un viitor mai solid şi să mai amân teatrul, aşa că am ales Dreptul. Nu vroiam să pozez în Blonda de la Drept, însă am considerat că mă va ajuta indiferent de cariera pe care urma s-o aleg ulterior. Mi-a prins bine, mi-a plăcut, însă am încercat să-mi urmez sufletul şi instinctul. Aşadar, m-am angajat în televiziune.

Deşi ai renunţat la Teatru, în vara anului trecut, ai debutat în actorie, cu un rol într-un scurtmetraj...

Teatrul este o pasiune pentru mine şi îi voi păstra locul mereu în suflet. Am urmat cursuri de actorie, iar acel scurtmetraj a fost, de fapt, un test la finalizarea acestor ­cursuri. Mi-a plăcut foarte mult. Eu cred că actoria e o şcoală de autocunoaştere, cu fiecare personaj interpretat scotoceşti mai adânc în resursele interioare, înveţi mai mult despre tine, despre psihologia umană.

Te vezi jucând într-un lungmetraj?

Da, mi-ar plăcea să joc ­într-un lungmetraj, ar fi o provocare, mai ales dacă personajul interpretat ar fi total diferit de personalitatea mea.

Viaţa unui om cu o carie­ră în televiziune este una agitată... Cum este viaţa ta, în spatele reflectoarelor?

Am o viaţă normală, ca oricare alt om care iubeşte viaţa, îşi respectă pasiunile şi dorinţele. Încerc să duc o viaţă cât mai echilibrată, să-mi păstrez aproape oamenii dragi şi să mă bucur împreună cu ei. Nu trăiesc într-o poezie eternă - alerg prin acelaşi trafic, fac cumpărături, mă gospodăresc asemenea oricărui om.

De curând te-ai întors din vacanţă. După destinaţii exotice precum Dubai şi Maldive, ai ales India. De ce India?

India m-a atras din clipa în care am citit romanul lui Mircea Eliade - „Maitreyi". Au urmat scriitori ca Rabindranath Tagore, Narayan sau Octavian Sărbătoare care mi-au deschis sufletul spre acest tărâm fascinant. În timp mi-am hrănit curiozitatea cu documentare şi poveşti ale oamenilor care au ajuns acolo. Mi-am dorit să cunosc şi să înţeleg mai bine cultura, credinţele unui popor care a reuşit să-şi păstreze rădăcinile de mii de ani. Dincolo de toate aceste date, adunate în timp, sufletul îmi spunea că e un loc în care trebuie să ajung şi nu m-am înşelat.

Un punct comun cu ­India ar fi şi faptul că practici yoga?

Am început să merg la ­cursurile de yoga din curiozitate. O prietenă bună făcea gimnastică yoga  - ashtanga, hatha yoga - şi mi-am dat seama că e o modalitate plăcută de mişcare, de întreţinere a tonusului muscular şi psihic, care îţi modelează frumos trupul, aşa că am continuat să merg. M-am documentat apoi şi am descoperit şi alte modalităţi de relaxare, meditaţie, care mă ajutau să elimin stresul zilnic. Dacă unii oameni se relaxează plimbându-se în parc, gătind sau citind, eu am descoperit această modalitate de a mă simţi bine.

image

Iulia Vântur, în vacanţă în India Foto: arhivă personală

De curând ai participat la preselecţiile de la „Dansez petru tine". Cum ţi s-au părut?

Pentru preselecţia celui ­de-al 11-lea sezon au venit atât de mulţi oameni încât s-au autosesizat jandarmii, pentru că erau cozi inclusiv pe Bulevardul Magheru, unde, pe prima bandă se circula cu dificultate. Asta mă bucură pe de o parte - înseamnă că oamenii au încredere în noi, că îi ajutăm să-şi împlinească visurile, dar mă şi întristează, pe de altă parte, pentru că am văzut că sunt din ce în ce mai mulţi oameni cu care viaţa a fost nedreaptă. Pentru mulţi, fiecare zi e o luptă pentru supravieţuire.

Te-ai putea pune vreodată în locul unui concurent, ai avea curajul de a veni la preselecţie şi de a dansa pentru cineva drag?

Ştiu foarte bine cât de greu este să faci faţă acestei competiţii. Pe lânga munca fizică epuizantă, trebuie să ai şi un psihic foarte puternic. Mie îmi place să dansez, la rândul meu sunt o luptătoare, am învăţat foarte multe de la toţi cei care au fost în emisiune, aşa că aş avea curaj să lupt pentru un vis.

"Am început să merg la cursurile de yoga din curiozitate, apoi am descoperit că este o modalitate de relaxare, care mă ajută să elimin stresul."
Iulia Vântur prezentatoare TV

"Am o viaţă normală, alerg prin trafic, fac cumpărături, mă gospodăresc ca oricare alt om."
Iulia Vântur prezentatoare TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite