Iulia Vântur, actriţă la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta de televiziune va juca într-un spectacol ce va fi pus în scenă, în această primăvară, la Teatrul Metropolis din Bucureşti. După ce şi-a făcut debutul actoricesc anul trecut cu un rol într-un scurtmetraj, Iulia Vântur încearcă să dea viaţă mai multor personaje într-un musical regizat de Horaţiu Mălăele.

Blonda va face parte din distribuţia unui musical care prezintă viaţa şi opera pictorului francez Toulouse Lautrec. „Am şansa de a da viaţă mai multor personaje. Trebuie să-mi folosesc toate resursele, să am abilitatea de a face trecerea rapidă între caractere total diferite, de la o artistă de cabaret la iubita pictorului, pe nume Susanne Valadon, de la cântăreaţa Jane Avril la mama lui Touluse Lautrec, contesa Adele.

E o suită de personaje care contruieşte pas cu pas portretul lui Touluse Lautrec, atmosfera acelor vremuri, epoca în care Mouline Rouge era în mare vogă, în care pictorul şi-a lăsat amprenta", povesteşte Vântur. Vedeta de televiziune va lucra la acest proiect cu actori ca Horaţiu Mălăele şi George Ivaşcu. „Cred că am şansa de a mirosi, de a trăi teatrul dintr-o altă perspectivă, de a mă elibera de orice inhibiţie, de a-mi depăşi anumite limite", adaugă prezentatoarea ştirilor Pro TV.

Vis din adolescenţă

Ideea de a face teatru i-a venit Iuliei Vântur încă de când era adolescentă. Deşi şi-a dorit să urmeze cursurile Facultăţii de Teatru, imediat după ce a terminat liceul, părinţii au îndreptat-o spre un domeniu mai sigur: Dreptul. Câţiva ani mai târziu, vedeta a decis să se înscrie la cursuri de actorie. În vara anului trecut, ea a apărut într-un scurtmetraj numit „12 oameni nervoşi", care a fost, de fapt, testul susţinut la finalizarea cursurilor.

Iulia spunea într-un interviu că actoria este „o şcoală de autocunoaştere, iar cu fiecare personaj înveţi mai multe despre tine şi despre psihologia umană". „Prin acest spectacol mă transpun într-o epocă fascinantă, în zona misterioasă, interzisă a Moulin Rouge. Mă bucur că am şansa de a lucra cu Horaţiu Mălăele, cu George Ivaşcu şi cu toată echipa, onoarea de a juca pe aceeaşi scenă pe care au jucat atâţia actori pe care i-am admirat din sală", adaugă iubita lui Marius Moga.

Dorinţa de a-şi extinde cariera actoricească este una mai veche pentru Iulia Vântur. Prezentatoarea ştirilor Pro TV şi-ar dori să aibă o apariţie şi într-un lungmetraj. „Mi-ar plăcea să joc într-un lungmetraj, ar fi o provocare, mai ales dacă personajul interpretat ar fi total diferit de personalitatea mea", spunea ea într-un interviu.

"Trebuie să am abilitatea de a face trecerea rapidă între caractere diferite, de la o artistă de cabaret la iubita pictorului, Susanne, de la cântăreaţa Jane Avril la mama lui Touluse Lautrec. "
Iulia Vântur
vedetă de televiziune

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite