Irina Petrea, prezentatoare TV: „Soţul meu e activitatea preferată în weekend“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-o vacanţă  pe Coasta amalfitană, în Italia
Într-o vacanţă pe Coasta amalfitană, în Italia

Irina Petrea călătoreşte prin toată Europa pentru a petrece timpul alături de soţul ei, un căpitan de vas neozeelandez, dar spune că nu se plictiseşte nici atunci când e singură.

Pe Irina Petrea (43 de ani), prezentatoarea emisiunii „Cei 7 ani de acasă", difuzată la Kanal D, în fiecare duminică, de la 22.00, weekendurile o prind de cele mai multe ori pe alte meleaguri. Supernanny nu se plânge şi spune că apreciază fiecare moment petrecut alături de soţul ei, chiar dacă asta înseamnă lucruri mărunte, precum o cină sau o plimbare.

„Weekend Adevărul": Eşti căsătorită cu un neozeelandez care trăieşte în Franţa. Cum petreci weekendurile? Pleci în vizită, vine soţul tău aici?

Irina Petrea: Când sunt cu soţul meu, e un weekend continuu! Ne vedem uneori mai des, alteori mai rar, în funcţie de proiectele personale, de programul de lucru. Pe cât posibil, încercăm să lucrăm trei săptămâni din lună şi pe a patra să o petrecem împreună. Sunt însă şi perioade când ne vedem o dată la săptămână sau la două săptămâni, când petrecem mai mult timp împreună. De multe ori s-a întâmplat ca, fără niciun fel de planificare, să mă sui în primul avion către el. Sau m-am trezit că mă sună să-mi spună: „Vezi că sunt în drum spre aeroport, în două ore ajung la Bucureşti". Faptul că nu petrecem fiecare zi împreună ne face să apreciem mai bine timpul pe care îl avem la dispoziţie şi cred că e foarte bine aşa.

Ce faceţi când sunteţi împreună?

Pentru noi este un privilegiu să facem împreună lucrurile cele mai banale, pe care le face toată lumea: să gătim, să mâncăm împreună, să ne uităm la un film, să respirăm împreună acelaşi aer. Lucrurile acestea simple fac din timpul pe care îl petrecem împreună o adevărată vacanţă. Ne întâlnim la Bucureşti, dar ne vedem şi în multe alte locuri din Europa, pe unde îl poartă serviciul lui. Împreună vizităm muzee, mănăstiri, staţiuni, mergem la plajă, la restaurant, la film, la spectacole. Nu ni s-a întâmplat niciodată în doi ani de căsătorie să avem un program obişnuit de cuplu căsătorit.

Irina Petrea, lângă ruinele din Pompei

Care e activitatea preferată în weekend?

Soţul meu este activitatea mea preferată în weekend (zâmbeşte), dar când sunt singură acasăă ies în oraş cu prietenele mele bune. Sau singură. Nu am nicio problemă să-mi ţin singură companie, ba chiar sunt momente când doar astfel mă relaxez cel mai bine. Vara, în mod deosebit, îmi place să ies în Cişmigiu, să citesc pe o bancă.

Ce nu-ţi place să faci în weekend?

Să lucrez...

Mergi la cumpărături?

Da, evident, îmi fac singură mai toate cumpărăturile.

Cum te relaxezi?

Mă pot relaxa într-o mulţime de moduri: la coafor, la cosmetică, la sala de fitness, la teatru, la film, la plimbare, acasă, ascultând muzica preferată, citind, scriind, departe de casă, vizitând locuri noi, muzee, galerii. Uneori mă relaxează să ies la cumpărături.

Ce te stresează în concediu?

Turiştii zgomotoşi, obsedaţi să fotografieze.

Care sunt lucrurile la care n-ai renunţa chiar dacă eşti în vacanţă?

Nu pot renunţa la crema de faţă şi la trusa de manichiură. Nici pe vârf de munte nu plec fără ele.

De curând, realizezi o nouă emisiune, „Cei 7 ani de acasă", la Kanal D. Ce e diferit faţă de celelalte emisiuni ale tale?

„Cei 7 ani de acasă" este o emisiune-concurs între două familii care au copii. Părinţii sunt chemaţi să ne demonstreze ce metode educative aplică şi cu ce rezultate, cum îşi cresc ei copiii, cum rezolvă problemele care apar. Este o mare provocare pentru cele două familii care locuiesc împreună sub acelaşi acoperiş vreme de patru zile. Evident, de multe ori socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi, în acest nou context, multe şubrezeli, dar şi multe lucruri bune ies la iveală. Atât în educatia copiilor, cât şi în educaţia părinţilor.

Crezi că atunci când vei avea un copil vei putea să aplici foarte strict teoria din emisiunile tale?

Cred foarte mult în ceea ce spun şi ce fac, „teoria" din emisiunile mele este probată de experţi mai deştepţi decât mine şi dă roade. Mi s-a pus frecvent această întrebare şi nu prea înţeleg de ce. Oare un mecanic auto ar face dinadins ceva ce ştie că este greşit chiar la motorul maşinii sale? Oare un medic ar prescrie intenţionat un tratament necorespunzător tocmai copilului său?  Evident că sunt, asemenea oricărui om, supus greşelii, dar aş face tot ce ştiu că este mai bine în privinţa propriului meu copil. În plus, aş apela pentru „verificare", măcar din când în când, la un coleg de breaslă. Numai copilul să vină! 

"Nu ni s-a întâmplat niciodată în doi ani de căsătorie să avem un program obişnuit de cuplu căsătorit.''

"Nu am nicio problemă să-mi ţin singură companie, ba chiar sunt momente când doar astfel mă relaxez cel mai bine.''

Una din două

- Iarnă sau vară?  Vară!
- Ciocolată sau vanilie? Ciocolată.
- Copii ascultători sau copii rebeli? Copii.
- Pizza sau sărmăluţe? Sărmăluţe.
- Tocuri sau tenişi? Balerini.
- Film sau concert? Film şi concert.
- Carte sau lectură pe internet? Carte, carte, carte.
- Patinaj sau gimnastică? Gimnastică.
- Cercei sau brăţări? Cercei.

CV            

- Nume „de cod": Supernanny
- Numele: Irina Petrea
- Data şi locul naşterii: 21 septembrie 1968, Suceava
- Starea civilă: Este căsătorită, nu are copii
- Studiile şi cariera:
- Universitatea Bucureşti - Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). În prezent, urmează cursuri de formare în psihoterapia ericksoniană
- Între 1992 şi 1994 a fost profesor de limba şi literatura engleză la Liceul Forestier din Piatra Neamţ
- Şi-a făcut debutul în televiziune la TVR, în 1994, unde a fost redactor şi publicist comentator la emisiunile „Milenium" şi „Oglinzi paralele"
- Emisiunea „Supernanny" de la  Prima TV (2005-2006) s-a bucurat de un succes foarte mare
- Printre emisiunile realizate de Irina Petrea se mai numără „Consilier de urgenţă" şi „Copii contra părinţi" (Naţional TV)
- Din 2007 este colaborator al Organizaţiei Salvaţi Copiii România
- A publicat articole în mai multe reviste şi a scris două cărţi
- Locuieşte: în Bucureşti

Irina Petrea, lângă ruinele din Pompei
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite