În noul „Dallas“, sforăriile continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linda Gray, Larry Hagman şi Patrick Duffy vor apărea şi în noua serie
Linda Gray, Larry Hagman şi Patrick Duffy vor apărea şi în noua serie

Remake-ul celui mai popular serial de televiziune al tururor timpurilor are de acum un trailer, J.R. (Larry Hagman, 80 de ani), faimosul patriarh al familiei Ewing fiind protagonist alături de „veteranii" Bobby Ewing (Patrick Duffy, 62 de ani) şi Sue Ellen (Linda Gray, 70 de ani), dar şi de tineri actori, în vogă în acest moment la Hollywood - Josh Henderson (John Ross) şi Jesse Metcalfe (Christopher Ewing), ambii cunoscuţi public

Graţie postului american TNT şi scenaristei Cyntia Cidre (producător al mai multor producţii TV), vara lui 2012 ni-i readuce în prim-plan pe eroii fermei texane Southfork, deveniţi adevărate simboluri în urmă cu 20 de ani. Intriga, aceeaşi luptă oarbă pentru controlul dinastiei petroliere, este construită de data aceasta în jurul generaţiei tinere Ewing, a verilor John Ross şi Christopher Ewing.

Pe lângă ura indusă de taţii lor, cei doi se află în competiţie pentru dragostea Elenei (Jordana Brewster), fiica bucătarului de la ferma Southfork. Subiectul acestei serii este concentrat asupra pericolului familiei Ewing de a pierde ferma. Cu toţii trebuie să găsească o cale să colaboreze pentru salvarea averii, totul într-o serie de zece episoade, difuzată pe micile ecrane din vara anului următor.

Deşi a pornit ca un mini-serial difuzat local, în reţeaua CBS, succesul uriaş înregistrat rapid a făcut din „Dallas" cel mai popular serial TV al tuturor timpurilor. Cu 13 sezoane şi 357 de episoade, aventurile fraţilor Ewing au invadat casele telespectatorilor din peste 90 de ţări între 1978 şi 1991, producţia americană fiind dublată în 67 de limbi. Numai în SUA, episodul intitulat „Who shot J.R.?" (Cine l-a împuşcat pe J.R.?) a fost urmărit de 83 de milioane de americani, un record la momentul difuzării, în anul 1980.

Acest episod a atras publicul din întreaga lume şi a reuşit să adune o audienţă totală de 300 de milioane de oameni, iar Parlamentul Turciei şi-a întrerupt şedinţa pentru ca deputaţii să-l poată vedea. „Mania-Dallas" a cuprins mapamondul, ducând chiar şi la crearea unui joc pe calculator, bazat pe scenariul serialului, numit „Dallas Quest".

Aşa personaj, aşa om

J.R. este singurul personaj prezent în toate cele 357 de episoade ale seriei originale. Pe J.R. nu l-a atins nimic niciodată, personajul cădea în picioare indiferent de situaţie. În viaţa reală, Larry Hagman pare să fi împrumutat de la J.R. rezistenţa şi puterea de regenerare. Depistat cu un cancer, actorul a declarat la o zi după începutul filmărilor pentru primele patru episoade din noul serial: „Mă tratez în timp ce joc şi cred că acest lucru mă va ajuta să înving boala. 

83 de milioane de americani au urmărit, în 1980, episodul „Cine l-a împuşcat pe J.R.?“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite