Ileana Stana Ionescu: „A trebuit să renunţ la Facultatea de Jurnalism pentru că tatăl meu a fost ofiţer în armata lui Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ileana Stana Ionescu
Ileana Stana Ionescu

Invitată la „Cafeneaua Adevărul", actriţa Ileana Stana Ionescu (75 de ani) a mărturisit că viaţa sa a fost „un lung şir de jocuri ale întâmplării". Şi-a dorit să devină jurnalist, a ajuns actriţă, deşi nu avea nicio pregătire în domeniu. Însă talentul i-a garantat o carieră de aproape şase decenii şi un loc în „loja" marilor actori români.

„Pe vremea aceea, ca să poţi face Facultatea de Jurnalism, trebuia să ai un dosar pur, ceea ce nu era cazul meu. Aveam o descendenţă «nesănătoasă», sunt pe jumătate italiancă. A trebuit să renunţ la facultate şi pentru că tatăl meu a fost ofiţer în armata lui Antonescu", a povestit actriţa.

„După ce am fost nevoită să renunţ la facultatea de jurnalism, m-am dus să-mi câştig existenţa, ca funcţionară, la Reşiţa, unde locuia fratele tatălui meu. Aveam 19 ani. Acolo am început să merg la teatru şi am fost fascinată de ceea ce se întâmpla pe scenă. I-am mărturisit unchiului meu, el i-a povestit unui prieten, regizor, iar întâmplarea a făcut ca acesta să aibă un rol, într-o piesă, pentru că interpreta principală se transferase la alt teatru. Aşa a început totul. Acolo l-am cunoscut şi pe soţul meu", a declarat ea.

Citiţi mâine, în „Adevărul", cum a fost copilăria actriţei alături de bunicul său italian şi cum a rămas orfană de tată, la şase ani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite