Gigel Frone: „Fetele mă sună să le cânt «Americano»!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigel Frone, cel mai exotic finalist de la „Românii au talent“, se bucură din plin de celebritate răspunzând la telefoanele fanilor și cântând piesele care i-au adus faima.

Oneşteanul Gigel Frone (43 de ani) a devenit o adevărată vedetă locală, după ce a convins juriul de la „Românii au talent", dar şi publicul, că merită nu doar un loc în semifinală, ci şi în finala concursului. Alegerea sa a fost contestată de unii spectatori ai emisiunii, însă juraţii au explicat că Frone face parte dintr-o categorie indispensabilă în formatul original al emisiunii: concurenţii ieşiţi din tipar. De altfel, el s-a bătut pentru locul său în marea finală cu Tudorel Popa, imitatorul care a rămas în memoria telespectatorilor cu ticul său verbal „să trecem la treabă!".

Viaţa lui Gigel Frone a luat o turnură neaşteptată când, în urma preselecţiilor, a devenit cunoscut în toată ţara, nu doar în orăşelul său de provincie, Oneşti, din judeţul Bacău. Dar şi-a asumat imediat, fără emoţii, noul statut. S-a obişnuit cu laudele pe care le aude zi de zi pe stradă: „Salut, Gigel! T-am văzut la televizor!", „Faci cu noi o poză?", „Bravo, Gigel! Eşti tare!".

Cu o înălţime ce nu depăşeşte 1,60 metri, Gigel poartă zilnic costum cu pantalon la dungă şi cămaşă albă apretată. Face paşi mărunţi şi zâmbeşte permanent. Nu s-a îmbrăcat niciodată în blugi, tricouri largi sau geci prea moderne pentru că, spune el, o vedetă de scenă trebuie să se îmbrace tot timpul clasic, „la patru ace".

De doi ani locuieşte în comuna Caşin, la aproape trei kilometri distanţă de Oneşti, împreună cu două surori şi cu un nepot. Zilnic însă vine „la oraş", nu pentru a se întâlni cu prietenii, ci pentru a se plimba prin parc. 

Radioul, primul profesor

A crescut de mic cu chitara în mână şi a învăţat singur tainele corzilor. „Îmi amintesc perfect. Cu un an înainte de cutremurul din martie '77 am luat chitara de pe pat şi am început să cânt la ea. Nu mă învăţase nimeni, dar ştiam!", a povestit el.

La 7 ani a început să reproducă zeci de melodii pe care le auzea la radio. Raj Kapoor, Adriano Celentano, ABBA sau Toto Cutugno i-au fost modele ani întregi. „Totul era după ureche. Practic, ascultam la radio şi apoi mă chinuiam să reproduc de unul singur. Apoi, după Revoluţie, când a apărut internetul am început să găsesc mai uşor şi versuri", a explicat Frone.

Mai târziu, a vrut să studieze muzica şi s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Bacău, însă a fost respins. Ultima clasă absolvită a fost a zecea, de la Şcoala nr. 9 din Oneşti, profil lăcătuş mecanic. S-a angajat la CAROM, de unde a fost dat afară pe motiv, spune el, că avea un handicap. Cu o pensie de 350 de lei, Frone s-a văzut astfel pus în situaţia să-şi suplimenteze veniturile. Aşa a ajuns să dea lecţii de chitară copiilor din Oneşti. Totul la un preţ modic, adică 10 lei şedinţa, acasă la client. În scurt timp s-a împrietenit cu mai toate educatoarele din Oneşti şi a ajuns să organizeze tot felul de spectacole, de la serbările grădiniţelor şi până la balurile liceenilor.

Coleg cu Loredana Groza

Astăzi, oneşteanul are preocupări specifice vedetelor: răspunde la telefoanele admiratoarelor din ţară, dă autografe şi cântă la petreceri private. „Multe fete mă sună şi mă roagă să le cânt la telefon «Americano» şi muzică latino", a precizat mândru Gigel. Susţine că ştie peste 50 de melodii şi că ar putea ţine un spectacol de câteva ore fără să repete melodiile. Când notorietatea îi va aduce şi venituri pe măsură, îşi va lua o casă şi o maşină, de care va avea nevoie în turnee. Nu de alta, dar, spune el, îi este o teamă cumplită de tren. Nu are atâtea emoţii pentru finala de la „Românii au talent", unde se luptă cu alţi 14 concurenţi, cât are pentru ziua în care va primi un rol în filmul „Las Fierbinţi", aşa cum i s-a promis în noaptea când s-a calificat în ultima etapă a competiţiei.

Este convins că numele său va fi cunoscut curând pe toate scenele. Asta mai ales că a fost coleg la Şcoala Generală „Emil Racoviţă" cu Loredana Groza şi cu fratele artistei, chiar dacă nu în aceeaşi clasă. Ba chiar odată, cu mulţi ani în urmă, a acompaniat-o pe vedetă la chitară în timpul unui spectacol susţinut la Oneşti.

Cu Loredana nu a ţinut legătura, însă se consideră amic cu Cristi Groza, fratele artistei, care locuieşte în Oneşti. „Chiar m-am întâlnit cu el zilele trecute şi m-a felicitat pentru rezultatul de la «Românii au talent». Mi-a zis că este convins că viitorul meu va fi unul mult mai bun decât viaţa mea de până acum", a mai spus Gigel Frone.

"Cu un an înainte de cutremurul din martie '77 am luat chitara de pe pat şi am început să cânt la ea. Nu mă învăţase nimeni, dar ştiam!''
Gigel Frone  finalist „Românii au talent"

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite