Gerard Depardieu filmează în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Depardieu a mai filmat în România la începutul anilor ’90
Gerard Depardieu a mai filmat în România la începutul anilor ’90

Actorii Gerard Depardieu şi Harvey Keitel, care joacă în lungmetrajul „Ipu - Convicted to Live", vor filma la Bucureşti timp de două săptămâni, până pe 25 octombrie. Filmările se vor desfăşura în diverse locuri din Bucureşti, la studiourile Family Film şi în Buftea. În Capitală se vor turna scenele de interior.

O lună la Sighişoara

După aproape o lună petrecută în cetatea Sighişoarei şi la Saschiz, Gerard Depardieu, Harvey Keitel şi Laura Morante vin în Bucureşti. „Harvey a vizitat ieri (luni - n.r.) Capitala. I-am dat un «ghid turistic» din afara cinematografiei, să se deconecteze puţin, în timp ce noi, echipa, pregăteam scenografia, ca în
zori să ne întoarcem din nou în 1944", a declarat regizorul filmului, Bogdan Dreyer, potrivit Mediafax. Încântat de Sighişoara, Harvey Keitel a insistat să locuiască în cetate şi a participat la numeroase evenimente locale. Înainte de veni la Bucureşti, Keitel a vizitat Castelul Bran. Actorul american are origini româneşti, mama sa fiind din zona Maramureşului.

„Ipu - Convicted to Live" este o tragicomedie adaptată după nuvela „Moartea lui Ipu", de Titus Popovici. Acţiunea se desfăşoară într-un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când un soldat german este găsit mort la marginea unui sat. Deoarece ofiţerii germani ameninţă că vor executa câţiva săteni dacă nu apare vinovatul, fruntaşii satului încearcă să-l convingă pe Ipu, „nebunul satului", să-şi asume vina. Gerard Depardieu, care a mai filmat în România la începutul anilor '90, are rolul lui Ipu, iar Harvey Keitel îl interpretează pe preotul satului.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite