Gaga creează controverse la nivel mondial. Încă un concert la un pas de a fi anulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe grupuri creştine conservatoare din Filipine au protestat, sâmbătă, lângă un mall din Manila, cerând anularea celor două concerte pe care Lady Gaga le are programate în această ţară, pe motiv că melodiile acesteia au nuanţe „demonice", informează Reuters.

Protestele din Filipine, o ţară predominant catolică, au urmat unei decizii luate săptămâna aceasta de autorităţile din Indonezia - stat care are cea mai mare populaţie musulmană din lume - de a nu-i acorda cântăreţei dreptul de a susţine un concert la Jakarta, luna viitoare.

În Manila, zeci de poliţişti au blocat mai multe sute de protestatari care doreau să meargă în spaţiul unde erau programate concertele cu pancarte pe care scria „Opriţi concertul lui Lady Gaga" şi „Nu o sprijiniţi pe Lady Gaga".

Un grup mult mai mare de oameni s-a rugat şi a cântat imnuri, în timp ce cântăreaţa sosea în oraş, sâmbătă seară. Protestatarii plănuiau să se roage şi duminică, înainte de concert.

Organizatorii concertului spun că nu ştiau că există planuri de a anula concertele, având în vedere că fanii erau pregătiţi să plătească până la 15.000 de pesos (350 de dolari) pentru bilete - într-o ţară în care salariul mediu lunar este de aproximativ 10.000 de pesos.

Benny Abanted, un pastor creştin, a declarat: „Ea (Lady Gaga) nu ar trebui să cânte melodii care aduc ofense religiei noastre sau să poarte bikini în faţa mulţimii". Alte grupuri spun că piesele artistei sunt o blasfemie, imorale şi cu note demonice şi oculte.

Protestele din Coreea de Sud - care are a doua cea mai mare populaţie creştină din Asia după Filipine - au determinat autorităţile locale să interzică accesul tinerilor cu vârsta sub 18 ani la concertele artistei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite