Gabriela Vrânceanu Firea,prezentatoare TV: „Prefer să fiu invidiată decât compătimită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Vrânceanu Firea
Gabriela Vrânceanu Firea

S-a recăsătorit, aşteaptă un copil, dar şi o emisiune nouă, la Antena 1. Gabi Firea este o luptătoare, refuzând cu obstinaţie statutul de victimă a destinului.

Schimbările din viaţa ei se succed cu viteză „supersonică", iar cuvântul dintre ghilimele îi aparţine. La începutul lui 2010, Gabi Firea a rămas văduvă. Nouă luni mai târziu, mergea la Starea Civilă la braţul alesului inimii ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari. Chiar dacă este mama unui băiat aflat la vârsta adolescenţei, şi-a dorit un copil cu actualul soţ şi a recurs la un tratament de stimulare ovariană. Însărcinată în trei luni şi jumătate, prezentatoarea de la „Ştirea Zilei" (Antena 3) aşteaptă o nouă provocare profesională: emisiunea „Gabi Firea Show", la începutul anului viitor, la Antena 1.

„Adevărul": O sarcină planificată şi „grăbită" prin stimulare ovariană este de neînţeles pentru unii, în România, la vârsta ta. Te-ai lovit de prejudecata: „Dar ce te-a apucat să faci copil la 40 de ani"?

Gabriela Vrânceanu Firea: Nuuuu, chiar deloc! Am prietene care au născut la 43 de ani. Eu, dacă mă ajută Bunul Dumnezeu, în iulie, când împlinesc 40 de ani, am făcut deja şi botezul copilaşului. Şi, după cum ştii, pentru că femeile aleg să aibă întâi o carieră şi o situaţie materială stabilă, îşi rezervă timp pentru a deveni mame după 35 de ani. E fenomen internaţional deja.

Tudor este adolescent: cum a primit vestea că va avea un frăţior (o surioară)?

Foarte bine dacă va fi frăţior... cu suspiciune dacă va fi fetiţă. Spune că este foarte periculos azi să fii fată! O fi ştiind el ceva, nu? Şi mai are o condiţie : să fie şi el de acord cu numele ales.

Gabi Firea şi Florentin Pandele, într-un moment de relaxare

Dar băieţii soţului tău?

Şi Bogdan şi Andrei s-au bucurat. Chiar glumeau că, dacă vor să ne facă o surpriză, vin şi ei cu nişte bebeluşi acasă (au vârsta potrivită, 25, respectiv 27 de ani) şi o să-l roage pe Florin, devenit şi tată şi bunic, să îi plimbe pe toţi copiii prin parc.

Soacra este un element indispensabil în poveştile de dragoste la români: cum te înţelegi cu mama soţului tău?

Din păcate, nu am cunoscut-o pe doamna Ioana decât din fotografii. A plecat la cele veşnice când Florin avea 19 ani - era anul I la Institutul de Marină din Constanţa. Mi-ar fi plăcut foarte mult să o cunosc, dar nu ne rămâne decât să mergem la mormânt şi să aprindem lumânări ori de câte ori ajungem la biserică.

Diferă iubirea la 40 de ani faţă de cea inconştientă, la 20, sau faţă de cea „matură", la 30?

Nu aş vrea să dau un răspuns - şablon, dar sincer, nu diferă deloc: iubirea este iubire la orice vârstă. Numai că, fireşte, noi suntem mai maturi, avem mai multe responsabilităţi, sunt mai multe aspecte în joc: copii, casă, serviciu.

Cum te-a schimbat iminenţa morţii fostului tău soţ, după lupta cu boala?

Am fost şocată întâi, apoi profund îndurerată, deprimată... Abia după jumătate de an am început să accept ce s-a întâmplat, refuzam acest lucru mental... definitiv. Nici acum nu sunt vindecată şi probabil nu voi fi niciodată, chiar dacă fac eforturi ca viaţa să meargă înainte, să semăn cu un om întreg sufleteşte. Numai cine a trecut printr-o situaţie similară înţelege şi nu judecă.

Unii ţi-au pus eticheta de „văduvă veselă" care a alergat repede la măritiş... 

Pur şi simplu cred că aşa a aşezat Bunul Dumnezeu viaţa mea, nu cred că am contribuit foarte mult la schimbările din propria existenţă. Ceea ce ştiu foarte exact e că prefer să fiu invidiată şi comentată, decât com­pătimită.

După ani de ştiri şi emisiuni economice, vei prezenta o emisiune de divertisment, „Gabi Firea Show". Cum a venit această schimbare?

Destul de firesc pentru că nimeni nu îmi va lua cunoştinţele teoretice şi practice despre economie, politică, diplomaţie aşa că, de ce să nu încerc şi un alt domeniu? Divertismentul pe care îl voi realiza şi prezenta va fi unul de calitate, fără compromisuri şi momente de care să îmi fie ruşine sau care să îmi închidă  uşa pentru o eventuală întoarcere la zona de publicistică pură.

Gabi Firea şi Florentin Pandele, într-un moment de relaxare

La nunta lor, care a avut loc în iulie 2011



Căsătorie, nuntă, sarcină, emisiune nouă: cum vezi aceste schimbări rapide din viaţa ta?

Chiar şi pe mine, care sunt, după spusele prietenilor mei, o femeie supersonică - fac multe lucruri deodată şi în mare viteză - m-a surprins turnura vieţii mele: nenorocire, uşoară revenire, un strop de fericire, plămădirea unei noi vieţi, un nou drum profesional. Mă caracterizează: nu-mi place să lâncezesc!

Unii au apreciat, alţii, dimpotrivă, n-au înţeles modul în care vrei să păstrezi memoria soţului dispărut: dacă va fi de sex feminin, numele copilului va fi Răsvana. Crezi că aceste etichete reflectă o mentalitate tipic românească?

Mă acuză şi condamnă doar cine nu ştie ce viaţă am avut. Familia, prietenii şi colegii mei apropiaţi sunt întru totul de acord cu opţiunile mele pentru că sunt oameni inteligenţi, profunzi, trecuţi prin viaţă. Numai cei superficiali, care trăiesc după nişte şabloane şi care nu înţeleg că viaţa e una - de regulă scurtă -, refuză dreptul meu la un trai decent. Era mai bine să mă îmbolnăvesc, să intru în spital, şi Tudor să fi rămas şi fără tată şi fără mamă? M-am recăsătorit şi voi avea un copil, nu am luat drumul cluburilor şi plimbărilor prin vieţile mai multor bărbaţi, cum se întâmplă destul de des.

"M-am recăsătorit şi voi avea un copil, nu am luat drumul cluburilor şi plimbărilor prin vieţile mai multor bărbaţi, cum se întâmplă destul de des.''

Căsătorie cu repetiţie

Gabriela Vrânceanu Firea a fost căsătorită timp de 17 ani cu Răsvan Firea, cu care are un fiu, Tudor, în vârstă de 16 ani. Actualul său soţ, Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a fost căsătorit timp de 15 ani şi are doi fii, unul absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar celălalt absolvent al Academiei de Studii Economice.

La nunta lor, care a avut loc în iulie 2011
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite