Freddie Mercury umblă liber pe străzi, peste tot în lume. Evenimentul care îl transformă pe solistul Queen într-un viral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Freddie Mercury
Freddie Mercury

Astăzi „rock-ul" și-a pus straiele de sărbătoare și petrece în memoria lui Freddie Mercury. Este vorba de un eveniment răspândit la nivel mondial, Freddie For A Day, care are în spate un scop cât se poate de nobil: strângerea de fonduri pentru bolnavii de HIV/SIDA.

Evenimentul a început la aproape un an după moartea artistului și, inițial, a luat naștere în mintea editorului web al „ The Mercury Phoenix Trust ",Liz Swanton. Aceasta a fost atât de surprinsă de succesul strângerii de fonduri încât a decis să-l organizeze în fiecare an, de ziua lui Freddie (5 septembrie). Pentru că este amuzant, nebunesc și în scop caritabil s-a extins cu rapiditate.

Oricine poate participa la acest eveniment. Doritorii trebuie doar să se costumeze în Freddie Mercury (orice costum, la alegere) și să se pună pe strâns bani de la prieteni, rude și chiar de la străini.

Citiți mai multe aici Freddie For A Day

Anul acesta s-au înscris în cursa asta și creatorii "Angry Birds".

Detalii aici - VIDEO Freddie Mercury, personaj animat în "Angry Birds"

Pe 5 septembrie 1946 vedea lumina zilei cel care, mai târziu, avea să devină „o legendă" în industra muzicală. A fost un artist desăvârșit și a rămas una din marile embleme ale rock-ului internațional. S-a stins din viață pe 24 noiembrie 1991, după o lungă luptă împotriva SIDA.

Queen - Bohemian Rhapsody - Live at Wembley (11.07.1986)

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite