Filmul mut „The Artist“, paşi către Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedia în alb-negru „The Artist", regizată de Michel Hazanavicius, a fost marele câştigător la gala Critics' Choice, care a avut loc joi seară la Los Angeles, potrivit Reuters.

Filmul „The Artist" a obţinut patru premii, la secţiunile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), Cele mai bune costume şi Cea mai bună coloană sonoră. Pelicula, care îl are în rolul principal pe Jean Dujardin, este un omagiu în alb-negru adus filmului mut de la Hollywood.

Premiile Critics' Choice sunt acordate de The Broadcast Film Critics Association (BFCA), alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri internet din Statele Unite şi Canada.

Click aici pentru galerie foto de la gala Critics Choice

image
image
image

Un alt mare favorit la gala Critics' Choice a fost filmul „The Help" care are în centru povestea unor menajere de culoare care luptă pentru drepturile lor, în America anilor '60. Pelicula a fost recompensată cu trei premii, la categoriile Cea mai bună actriţă (Viola Davis), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Octavia Spencer) şi Cea mai bună distribuţie. Rolul din „The Descendants" i-a adus lui George Clooney trofeul pentru Cel mai bun actor, iar pelicula „Bridesmaids" a ieşit câştigătoare la categoria Cea mai bună comedie.

Deşi a fost nominalizat la 11 categorii, filmul „Hugo", regizat de Martin Scorsese, a primit un singur premiu, la categoria Cea mai bună regie artistică. Trofeul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar i-a revenit lui Christopher Plummer (82 de ani) pentru rolul din „Beginners". Lungmetrajul iranian „A Separation" s-a impus la categoria Cel mai bun film străin, „Rango" a fost câştigător la categoria Cel mai bun film animat, iar documentarul în două părţi regizat de Martin Scorsese pentru HBO, intitulat „George Harrison: Living in the Material World", a fost desemnat Cel mai bun documentar.

Primele indicii pentru premiile Oscar 2012

Pe lângă premiile Critics' Choice, care deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar, gala premiilor Globul de Aur, ce va avea loc duminică noaptea, în Beverly Hills, este considerată un alt indicator important în anticiparea câştigătorilor la Premiile Oscar 2012. Aşa că să ne aşteptăm ca aceleaşi producţii şi aceiaşi actori să se găsească pe lista nominalizărilor la Oscar, care vor fi anunţate pe 24 ianuarie.
La gala Globurilor de Aur, marele favorit este filmul „The Artist", cu şase nominalizări. Topul este completat de peliculele „The Help" şi „The Descendants", fiecare cu cinci nominalizări, „The Ides of March" (regizat de George Clooney), „Midnight in Paris" şi „Money-ball", toate cu patru nominalizări. „Albert Nobbs", ,„Hugo" şi „My Week with Marylin" au trei selecţii fiecare.

Din punct de vedere statistic, în ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare şi Cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori. Prin comparaţie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reuşit să se impună la Oscaruri în mai puţin de 50% din cazuri, în aceeaşi perioadă. Anul trecut, actorii Colin Firth, Natalie Portman, Christian Bale şi Melissa Leo, care au câştigat premii Critics' Choice, au fost recompensaţi şi cu premii Oscar.

Vezi aici care sunt marii favoriţi la Globurile de Aur 2012

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite