Eurovisionul din Ucraina stârneşte rasismul din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gaitana discriminata pentru ca e mulatra
Gaitana discriminata pentru ca e mulatra

Concursul atât de aşteptat în fiecare an provoacă din ce în ce mai multă vâlvă şi scandal în tot mai multe dintre statele participante. Un politician naţionalist a făcut valuri în Ucraina, după ce a lansat câteva remarci rasiste la adresa concurentei de origine africană, Gaitana, care va reprezenta ţara la Eurovision 2012.

„Milioane de telespectatori vor vedea Ucraina reprezentată de cineva care nu aparţine rasei noastre şi îşi vor imagina că Ucraina este undeva în Africa", a declarat pentru presa locală politicianul Yury Sirotnyuk, membru al Partidului Libertăţii.

Liderul partidului opoziţiei, boxerul Vitali Klitschko îl condamnă pe Sirotnyuk pentru afirmaţiile făcute. „Aceste manifestări violente de xenofobie nu sunt consistente cu aspiraţiile europene ale Ucrainei", a declarat acesta.

Anchetă naţională
Un reprezentant al partidului preşedintelui Viktor Ianukovici (Partidul Regiunilor) a cerut analizarea afirmaţiilor făcute de Sirotnyuk şi verificarea acestora în cazul în care au încălcat legea.„Sunt ruşinat că acest om este concetăţeanul meu", a spus el. În acelaşi timp televiziunea de stat ucraineană cheamă Partidul Libertăţii să-şi ceară scuze public, iar Comisia Europeană Împotriva Rasismului şi Intoleranţei face un apel către Ucraina să facă un efort şi să lupte împotriva discriminării rasiale.

Cântăreaţa de 32 de ani a câştigat faza naţională a concursului în urma voturilor telespectatorilor şi a deciziei juriului. Cântăreaţa urmează să reprezinte Ucraina cu piesa „Be My Guest" la Baku, în Azerbaijan.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite