FOTO Epopeea vampirilor a ajuns la „amurg“. Astăzi are premiera în România ultimul film din seria „Twilight"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt puțini, probabil, cei care nu au auzit de frumoasa Bella și de vampirul Edward, protagoniștii celebrei serii „Twilight/Amurg". Însă epopeea personajelor care trăiesc o poveste de iubire cu uriaș succes de box-office a ajuns la final. Cum se va încheia totul? Fanii români pot afla astăzi, când are loc premiera în cinematografe a ultimului film din serie, „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a".

Lansat în 2008, primul film al seriei realizate după romanele scriitoarei americane Stephenie Meyer a devenit rapid un succes de casă. Patru ani și cinci filme mai târziu, povestea de dragoste a muritoarei Bella şi a vampirului Edward este un fenomen global, cucerind rapid publicul din întreaga lume şi depăşind recorduri după recorduri.

Fanii fenomenului „Twilight" vor fi surprinşi, dar şi cuceriţi de acţiunea din capitolul final, promit producătorii ultimului film din serie.


image

După naşterea fiicei sale, Renesmee, Bella începe să profite de noua ei viaţă de vampir şi de puterile dobândite. Bucuria ei este însă una de scurtă durată, din cauza apariţiei unui alt vampir, Irina, care crede că Renesmee este un „copil nemuritor" şi îi dezlănţuie din nou pe Volturi împotriva clanului Cullen. Pentru că autoritatea vampirilor îi condamnă imediat la moarte pe copiii transformaţi în vampiri, din cauza faptului că sunt incontrolabili, viaţa lui Renesmee este pusă în pericol.

Prinşi într-o luptă pentru supravieţuire, Edward (Robert Pattinson) şi Bella (Kristen Stewart) încearcă să se alieze cu toate clanurile de vampiri din lume, pentru a-i aduce ca martori în faţa Volturilor, în apărarea fiicei lor.

Isteria lansării

Reacțiile criticilor au confirmat că deznodământul este cea mai bună parte a seriei. „Lupta memorabilă e un adevărat spectacol, iar interpretarea este fascinantă" a notat cotidianul „Los Angeles Times". „La fel ca eroina sa ezitantă, seriile lui Stephenie Meyer au devenit mai puternice în ultimii patru ani", a completat ziarul „New York Daily News". „Iar acum, așa cum Bella Swan (Stewart) dobândește puterea veșnică, «Saga Amurg: zori de zi - partea a II-a» crește cu o forță absolută, mai puternică și mai vie decât filmele precedente care au condus la acest impact de final", au subliniat experții americani.

În urmă cu doar câteva zile „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a" s-a lansat în Los Angeles și la Londra, unde sute de fani au îndurat frigul și oboseala ca să-și întâlnească idolii, să obțină un autograf sau să se fotografieze alături de cei care au scris istorie în lumea cinematografică. Ca să-și dovedească devotamentul, mai bine de 1.500 de admiratori ai filmului și-au asamblat corturi în fața cinematografului Nokia din Los Angeles, unde au dormit ca să nu rateze premiera peliculei favorite. Dornici să-și amintească de imaginea vampirilor și după finalul seriei, unii dintre ei și-au tatuat numele sau portretele personajelor.

Deși întâmplările fantastice cu vampiri au ajuns la final, protagonistei i-a fost greu să pună punct unei experiențe ce a durat peste patru ani. „Nu vreau să mă gândesc că am terminat sau că ne luăm la revedere pentru totdeauna", a spus Kristen Stewart într-un interviu pentru publicația britanică „Daily Telegraph". „De fiecare dată când te vei întâlni cu cineva care urmărește «Twilight», vei avea acest lucru în comun cu el, ceea ce e frumos pentru că se întâmplă foarte rar într-un domeniu atât de vast (cinematografia - n.r.)", a explicat eroina care, la premiera de la Londra, a atras toate privirile de pe covorul roșu. Actrița și-a făcut apariția într-un costum semi-transparent din dantelă, fiind însoțită de partenerii săi, Robert Pattinson și Taylor Lautner, care au optat pentru ținute mai sobre.

Încasări de 2.5 miliarde de dolari

Povestea „Amurg" a început pe 21 noiembrie 2008, odată cu lansarea primului film omonim regizat de Catherine Hardwicke. Anii ce au venit au adus și serii noi, iar „Saga Amurg Luna Nouă" (2009), „Saga Amurg: Eclipsa" (2010) și „Saga Amurg: zori de zi partea I" (2011) au transformat producția într-un fenomen global greu de egalat.

Pe lângă subiectul abordat, actorii carismatici și cadrele inedite, peliculele au atras atenția și datorită eroilor care și-au continuat povestea de dragoste și în viața reală. Kristen Stewart (22 de ani) și Robert Pattinson (26 de ani) au pășit împreună pe covorul roșu de la premiera ultimei pelicule, sugerând că s-au împăcat, după ce vara trecută actorul a părăsit domiciliul conjugal. Motivul despărțirii a fost idila lui Kristen Stewart cu regizorul Rupert Sanders (41 de ani). „Acest moment de indiscreție a afectat ce e mai important în viața mea, persoana pe care o iubesc și o respect cel mai mult, pe Rob. Îl iubesc, îl iubesc și îmi pare rău", s-a disculpat actrița.

Cu toate acestea, scandalul nu a diminuat succesul francizei ce are milioane de fani pe rețelele sociale, a încasat mai bine de un miliard de dolari în SUA și a vândut în lumea întreagă bilete de peste 2.5 miliarde de dolari.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite