Emoţii şi critici la concertul „Forever Michael“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul-tribut pentru Michael Jackson, desfăşurat sâmbătă seara, pe stadionul Millennium din Cardiff (Ţara Galilor), a fost, deopotrivă, lăudat şi contestat. Trei generaţii din familia Jackson − mama, fraţii şi copiii megastarului − artişti de top precum Christina Aguilera şi Leona Lewis, şi un public de 50.000 de persoane au fost coordonatele concertului în memoria lui Michael Jackson, eveniment care nu a fost ferit de

Programat în perioada în care are loc şi procesul medicului Condrad Murray, acuzat de uciderea din culpă a lui Michael Jackson, evenimentul „Michael Forever" s-a lovit de mai multe probleme: critici ale fanilor şi chiar ale unor membri ai familiei Jackson (Randy şi Jermaine), vânzări lente de bilete, excluderea sau retragerea unor artişti confirmaţi pentru show (trupele Kiss şi Black Eyed Peas).

Copiii lui Michael, în lumina reflectoarelor

Însă odată ce a început show-ul de patru ore, iar cei prezenţi au adus un omagiu geniului şi muzicii lui Michael Jackson, toate problemele de dinaintea spectacolului au „pălit".

Mama starului, Katherine Jackson (81 de ani), care a organizat acest eveniment alături de câţiva dintre fraţii artistului, s-a aflat în public, în timp ce copiii lui Michael Jackson s-au aflat chiar în lumina reflectoarelor atunci când au urcat pe scenă pentru un foarte scurt discurs.

Prince (14 ani), Paris (13 ani) şi Blanket (9 ani) au prezentat un video creat special pentru acest eveniment de către Beyoncé. „Suntem foarte fericiţi să fim aici, în această seară specială, în care îl celebrăm pe tatăl nostru", a spus Paris, fiica lui Michael, îmbrăcată într-o jachetă roşie asemănătoare cu cea purtată de cântăreţ în videoclipul „Thriller".

Artiştii care urcat pe scenă, de la Christina Aguilera şi Jamie Foxx, la Leona Lewis şi Ne-Yo, au interpretat hituri din repertoriul lui Michael Jackson sau piese pe care acesta le-a cântat alături de trupa Jackson 5.

Christina Aguilera şi LaToya Jackson  Foto: AFP



Ne-yo, care a a creat o atmosferă incendiară cu hitul „Billie Jean", a avut şi o replică pentru toţi cei care au criticat evenimentul organizat în memoria lui Michael. „Nu este vorba de controverse. Nu e vorba despre proces. Nu este vorba despre moarte. Acest show celebrează viaţa şi muzica lui Michael Jackson", a spus artistul.

Deşi unii dintre fraţii lui Michael nu au văzut cu ochi buni acest show, alţi Jacksoni şi-au adus omagiul pe scena din Cardiff. Marlon, Tito and Jackie, trei dintre membrii trupei Jackson 5, au interpretat hitul „Blame It On the Boogie", în timp ce LaToya Jackson (55 de ani) a cântat live pentru prima oară în ultimii 20 de ani. Trei dintre nepoţii artistului, care formează trupa 3T, celebră în anii '90, s-au numărat şi ei printre artiştii care au urcat pe scenă.

Familia Jackson, pro şi contra

Scena în forma unei mănuşi uriaşe a fost locul în care s-a desfăşurat şi Christina Aguilera, a cărei prestaţie a fost, deopotrivă, apreciată şi criticată. Cântăreaţa, ale cărei calităţi vocale nu pot fi contestate de nimeni, a impresionat publicul cu una dintre piesele preferate ale lui Michael, melodia „Smile", dar a surprins audienţa la capitolul imagine. Aguilera a apărut într-un corset şi o pereche de pantaloni foarte scurţi şi mulaţi, ţinută care nu o o avantaja deloc şi care i-a atras criticile taloidelor britanice.

Doi dintre fraţii lui Michael, Randy şi Jermaine Jackson, au criticat data aleasă pentru desfăşurarea spectacolului, pe motiv că tot acum se desfăşoară şi procesul medicului cântăreţului, Conrad Murray, acuzat de uciderea din culpă a lui Michael. Janet Jackson a lipsit şi ea şi a declarat că ar fi „prea dureros" să cânte la acest spectacol, desfăşurat concomitent cu procesul lui Murray.

Marlon Jackson, fratele mai mare al lui Michael, a declarat că respectă decizia fraţilor săi absenţi, dar că este convins că Michael ar fi fost de acord cu acest show. „Fiecare dintre noi îl plânge pe Michael în felul său, însă noi sărbătorim partea frumoasă a vieţii fratelui nostru. Lui i-ar fi plăcut ceea ce facem pentru el, i-ar fi plăcut că ne amintim de el în felul acesta", a conchis Marlon.

"Nu este vorba de controverse. Nu e vorba despre proces. Nu este vorba despre moarte. Acest show celebrează viaţa şi muzica lui Michael Jackson."
Ne-Yo
cântăreţ

"Noi sărbătorim partea frumoasă a vieţii fratelui nostru. Lui i-ar fi plăcut ceea ce facem pentru el, i-ar fi plăcut că ne amintim de el în felul acesta."
Marlon Jackson
fratele lui Michael Jackson

50.000 de spectatori au fost prezenţi la concertul-tribut „Michael Forever".

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite