Elvis Presley, nominalizat postum la Premiile Grammy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elvis Presley
Elvis Presley

„Young Man With the Big Beat", o colecţie de înregistrări timpurii ale lui Elvis Presley, a primit o nominalizare la premiile Grammy 2012, la categoria „Best Historical Album", potrivit reuters.com.

Setul compus din cinci CD-uri a fost lansat în toamna acestui an şi marchează 55 de ani de la lansarea albumului de debut al lui Elvis Presley, în 1956, la casa de discuri RCA.

La categoria „Best Historical Album" au mai fost nominalizate albumele: „Band on the Run (Paul McCartney Archive Collection - Deluxe Edition)", „The Bristol Sessions, 1927-1928: The Big Bang of Country Music", „Complete Mythology"-o compilaţie a pieselor interpretate de Syl Johnson şi „Hear Me Howling!: Blues, Ballads & Beyond as Recorded by the San Francisco Bay by Chris Strachwitz in the 1960s"-o colecţie de blues-uri şi balade înregistrate de Chris Strachwitz, fondatorul casei de discuri Arhoolie.

De-a lungul carierei sale, Elvis Presley a fost nominalizat de 14 ori la premiile Grammy şi a câştigat trei astfel de trofee. În 1971, i s-a acordat un premiu Grammy pentru întreaga activitate. Regele rock'n'roll a decedat la vârsta de 42 de ani, în 1977.

Câştigătorii celor 78 de categorii de premii vor fi anunţaţi la cea de-a 54-a gală Grammy Awards, care va avea loc pe 12 februarie 2012, la Los Angeles.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite