Ei sunt cei patru norocoşi din finala MasterChef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru finalişti ai emisiunii MasterChef
Cei patru finalişti ai emisiunii MasterChef

În finala MasterChef, după nenumărate probe de foc, au rămas doar patru concurenţi dintre cei opt semifinalişti. Aceştia se luptă pentru câştigarea şorţului MasterChef şi a celor 50.000 de euro.

Petru Buiucă, Bogdan Alexandrescu, Mimi Nicolae şi Alexandru Petricean au rămas în cursa pentru marele premiu. Doar unul dintre ei va străluci în această seară la finalul emisiunii concurs.

Petru are 23 de ani, a crescut în Constanţa, dar locuieşte în Bucureşti, unde a a venit odată cu admiterea la o facultate cu profil economic. Petru lucrează ca office manager la un birou de arhitectură. Cu toate acestea, gătitul este marea sa pasiune. Spune că întotdeauna i-a plăcut să gătească, iar la vârsta de 5 ani îşi aminteşte că se ducea în bucătărie să-şi ajute tatăl la gătit.

„După acest show îmi doresc să explorez din ce în ce mai mult domeniul gastronomiei. Mi-ar plăcea să pun în practică mai des tot ce am învăţat în acest show, dar şi cunoştinţele acumulate la cursurile de bucătar pe care le-am facut. Din păcate, până la acest show, nu am avut ocazia să lucrez într-o bucătarie profesionistă, dar după tot ce am trăit la MasterChef mi-ar plăcea foarte mult să experimentez toate senzaţiile trăite în această perioadă. Daca ar fi după mine, aş absorbi toate cărţile scrise pe acest subiect şi aş experimenta cu ele! Nu în ultimul rând, mi-aş dori să-mi pot ajuta familia", spune acesta.

Alexandru are 24 de ani şi când a venit la preselecţiile MasterChef a mărturisit că şi-a dat demisia dintr-un job în publicitate pentru a se concentra pe acest show. Încă de la 10 ani Alexandru a început să practice scrima, un sport prin care şi-a câştigat mulţi prieteni, a călătorit în zeci de ţări, a învăţat ce înseamnă disciplină, muncă, ordinea şi a cucerit peste 40 de titluri (cupe şi medalii). Treptat şi-a descoperit o altă pasiune: aceea de a găti. Împreună cu un grup de colegi apropiaţi a decis că în fiecare duminică să gătească tematic, tradiţional, conform fiecărei naţionalităţi: ingrediente regionale, băuturi specifice, preparate sofisticate, gusturi speciale şi contradictorii.

„Îmi doresc să cobor în bucătăria profesionistă şi să fac carieră în acest domeniu. Am gânduri mari şi-mi doresc nespus să fac din această pasiune un mod de viaţă, o sursă de venit şi un nesecat izvor de idei care să revolutioneze bucătăria românească", a dezvăluit Alexandru.

Bogdan are 23 de ani şi lucrează ca asistent manager. A învăţat să gătească singur. Pe la 8 ani şi-a aşteptat părinţii acasă cu cartofi prăjiţi „carbonizaţi". De atunci şi până acum s-au schimbat însă multe pentru că Bogdan şi-a desoperit pasiunea pentru gătit şi pentru improvizaţia în bucătărie. Recunoaşte că nu a furat meserie de la mama sa, ca majoritatea copiilor, pentru că nu îi plac preparatele tradiţionale, însă tatăl său l-a inspirat întotdeauna, nu neapărat ca stil, ci ca pasiune pentru gătit.

„Mi-ar plăcea enorm să lucrez în domeniul culinar, să pot să schimb mentalităţi... o să încerc să mă implic în cât mai multe proiecte menite să educe publicul să mănânce sănătos, gustos şi să renunţe puţin la mix grill, ceafă de porc şi alte romanisme", a declarat Bogdan.

Mimi are 39 de ani şi este directorul unei firme de transport. Este a treia dintre cei 4 fraţi. După ce a terminat 10 clase s-a angajat, a lucrat că vânzător timp de 6 ani, apoi în 1991 l-a cunoscut pe viitorul soţ. Ea a trăit prima experienţă în bucătărie de la 16 ani. Când s-au mutat în Bucureşti, au locuit cu bunica, însă această a decedat şi a trebuit că împreună cu fraţii ei să se descurce singuri. Mimi spune că îi plăcea să încerce orice reţetă, dar preferata sa este muşchiul de vită cu ciuperci.

„O să-mi continui viaţa de dinainte, însă mi-ar plăcea foarte mult să fac un curs de bucătărie... şi cine ştie?! Gătitul este pasiunea mea de o viaţă şi mai ales experienţă pe care o trăiesc acum la MasterChef mă face să cred că aş putea să devin chef într-o bucătărie. Ceea ce am gătit până acum în bucătăria MasterChef îmi dă foarte multă încredere şi cred că am un mic avantaj faţă de concurenţi prin faptul că gustul preparatelor mele au fost de cele mai multe ori apreciate de către cei 3 chefi", a spus Mimi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite