După două luni de navetă Italia – Iaşi – Bucureşti, Ştefan Atîrgoviţoae a sedus Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Atîrgoviţoae, un talent recunoscut internaţional
Ştefan Atîrgoviţoae, un talent recunoscut internaţional

Ştefan Atîrgoviţoae, copilul român de 11 ani care a ţinut 5 milioane de italieni în faţa televizoarelor, , a câştigat sâmbătă seară marele premiu la „Ti lascio una canzone", unul dintre cele mai populare concursuri de muzică din Italia.

Ştefan Atîrgoviţoae, un băiat în vârstă de 11 ani din Iaşi, a câştigat sâmbătă seară marele premiu la „Ti lascio una canzone", unul dintre cele mai populare concursuri de muzică din Italia, mediatizat de postul de televiziune Rai 1. Ştefan a interpretat în finala, difuzată la o oră de maximă audienţă, piesa „Profeta non saro", de Demis Roussos.

VIDEO Un puşti din Iaşi face senzaţie la un concurs muzical din Italia

Vocile de aur ale ieşenilor care au impresionat Italia VIDEO

FOTO+VIDEO Puştiul din Iaşi care a cucerit Italia: „Vreau să fac o carieră din muzică“ UPDATE

Performanţa tânărului ieşean este cu atât mai mare, cu cât, dintre cele zece dintre cântece selectate pentru ultima fază a competiţiei, două au fost interpretate de Ştefan. De altfel, într-una dintre etapele preliminare ale concursului, Ştefan a primit şi premiul juriului pentru interpretarea unei alte melodii celebre în Italia, „Una canzone per te", cântate de Vasco Rossi.

image

Povestea lui Ştefan începe când acesta a împlinit 5 ani, când părinţii au insistat să-l înscrie la Şcoala Populară de Arte. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au acceptat să-l primească pe copil la o audiţie, în ciuda faptului că vârsta nu i-ar fi permis. După ce l-au ascultat cântând o melodie de Goran Bregovic, l-au primit la cursuri încântaţi.

La 6 ani, Ştefan a început să facă, în paralel, şi lecţii de canto la Palatul Copiilor din Iaşi. La scurt timp, au început să se vadă rezultatele. „În 2008 a mers prima dată la concursuri naţionale de muzică şi a obţinut două dintre cele mai importante trofee, «Ti amo» şi «Cerbul de Aur». De atunci au tot curs medaliile şi diplomele. La toate competiţiile la care a participat a urcat pe podium", adaugă mama băiatului.

Acum, ca să câştige marele premiu la „Ti lascio una canzone", Ştefan a locuit timp de două luni în Italia, împreună cu mama sa. Tatăl său spune că a avut sprijin din partea colegilor şi profesorilor, care i-au permis să vină doar două zile pe săptămână la şcoală şi i-au acceptat temele pe internet. „A avut emoţii foarte mari, dar a muncit extrem de mult pentru acest premiu. S-a calificat în finală cu două piese, dar i s-a cerut să interpreteze doar una şi aceasta a fost câştigătoare.", explică Florin Atîrgoviţoae, tatăl lui Ştefan.

Profesoara de canto Anca Apetroaiei, cea care până în urmă cu jumătate de an l-a pregătit la Palatul Copiilor din Iaşi, se declară mândră de realizarea lui Ştefan. „Nu pot decât să mă bucur. Este un băiat foarte bun, foarte muncitor", spune profesoara de canto.


Pregătit de Mirela Fugaru

Pentru concursul din Italia s-a pregătit împreună cu Mirela Fugaru, care spune că ritmul de lucru din ultimele două luni a fost infernal. „Situaţia acestui concurs a fost una cu totul specială. Copiii trebuiau să pregătească în fiecare săptămână câte o melodie nouă, impusă de cei de acolo.

De joi până duminică se afla împreună cu mama lui în Italia, duminică se ducea la Iaşi şi stătea două zile acolo, după care miercuri venea la Bucureşti şi lucram piesa. A fost un ritm infernal. Noroc că el este un copil deosebit de muzical şi cu o sensibilitate cu totul ieşită din comun. Piesele i-au venit mănuşă", spune profesoara Mirela Fugaru.

Ştefan şi-a sacrificat copilăria pentru muzică, dar spune că n-are nici cel mai mic regret. „Îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu mă plictisesc niciodată şi chiar vreau să fac o carieră în muzică. Toată munca şi efortul profesorilor care se ocupă de mine au fost răsplătite prin premiile pe care le-am obţinut", spune Ştefan.

Apropiaţii îl descriu ca pe un copil absolut normal, cu pasiuni obişnuite, lucru confirmat şi de el. „Îmi place origami, matematica, teoria muzicii, pianul, înotul, dansul irlandez, stepul şi chiar muzica în sine", enumeră Ştefan.

În duet cu Vlad Miriţă

Aflat în Italia, la Milano, Vlad Miriţă a fost printre primii susţinători ai lui Ştefan care l-au felicitat pentru performanţă. Tenorul l-a cunoscut în urmă cu aproximativ un an, când a participat la un proiect dedicat copiilor talentaţi, dar fără posibilităţi financiare. Artistul i-a fost antrenor câteva zile, după care au cântat în duet o piesă la Sala Radio din Bucureşti. „Ştefan m-a impresionat teribil, are o voce extraordinară, eu n-am avut de lucrat cu el decât la pronunţie şi frazare. Chiar este special, pe lângă voce, are o carismă extraordinară, un soi de bunătate remarcată şi de către prezentatoarea concursului italian. Atunci, la Sala Radio, ne-a uimit pe toţi". Vlad Miriţă a ţinut permanent legătura cu puştiul-minune. „Mama lui mă ţine la curent cu proiectele în care se implică, iar eu sunt tare fericit că acest copil are parte de recunoaşterea pe care o merită.", ne-a declarat artistul.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite