Mihaela Drafta, după ce a vizitat o clinică din Israel: "Cancerul poate fi învins!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel mai nou proiect al său, creatoarea de modă Mihaela Drafta a avut ocazia să viziteze unul din cele mai mari centre universitare medicale din lume.

Vedeta a fost invitată de către conducerea Spitalului Universitar Hadassah din Ierusalim să vadă aparatura performata și tehnicile inovatoare folosite în tratarea și vindecarea a mii de pacienti din sute de țări, printre care și din România, ei fiind trimiși aici cu sprijinul statului român.
Mihaela Drafta a fost bucuroasă să o cunoască la Ierusalim pe profesor doctor Dina Ben-Yehuda, șefa departamentului de Hematologie din cadrul Centrului Medical Universitar Hadassah, ce cuprinde secțiile de neuro-oncologie, transplant de măduvă și banca de donatori de sânge. "Am întâlnit la Hadassah un om de un profesionalism desăvârșit și de o sensibilitate aparte, atât de necesară în cazul bolnavilor ce suferă de boli incurabile. Acest medic ne-a dat o lecție de supraviețuire din postura celui care vindecă și știe să mângâie. Ea spune: "atunci când un om are cancer, această boală devine un stigmat pentru întreaga sa familie, nu doar pentru el". Factorul psihologic si puterea de a lupta cu boala sunt decizionale și foarte importante pentru a învinge. Am aflat despre tehnici noi de tratament, medicamente de ultimă generație cum ar fi velcade, o descoperire în domeniu ce omoară gena ce ajută cancerul să se întindă. Momentul în care cineva ar putea afla că are cancer nu va mai fi unul dramatic precum o condamnare la moarte, pentru că la Ierusalim există tratamente revoluționare cu rezultate din ce în ce mai bune, așa cum susține dr prof Ben-Yehuda", a arătat Mihaela Drafta.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite