„Doamna de fier“, pelicula considerată „o insultă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meryl Streep, într-o scenă din film
Meryl Streep, într-o scenă din film

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, „The Iron Lady/Doamna de fier", inspirat din viaţa fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher, se dovedeşte a fi şi foarte controversat, potrivit thelegraph.co.uk.

Margaret Thatcher, interpretată de Meryl Streep, este portretizată drept o femeie singură şi senilă, lucru care a stârnit indignarea prietenilor fostului prim-ministru. În primele scene ale filmului este prezentată o Margaret Thatcher debusolată, care se duce să cumpere lapte şi care este şocată de preţurile din secolul 21. În acest timp, echipa de securitate îşi face probleme pentru că „Doamna de fier" a plecat de acasă nesupravegheată.

Noneveniment"

În altă scenă, Thatcher nu-şi mai aminteşte că soţul ei a murit şi, drept urmare, îi povesteşte despre anii săi „de glorie". Prieteni şi membri ai familiei au declarat că lansarea filmului în timpul vieţii lui Margaret Thatcher este o insultă, deşi pelicula prezintă şi aspecte pozitive din viaţa fostului prim-ministru. Lordul Bell, fost PR al „Doamnei de fier" în anii '80, a declarat: „Nu văd rostul acestui film.

Singura sa calitate este că aduce nişte bani pentru Meryl Streep şi pentru scenarist. Nu mă interesează să-l văd. Este un noneveniment". Lady Thatcher a împlinit luna trecută 86 de ani şi a apărut zâmbitoare în faţa camerelor TV. Totuşi, fiica ei a dezvăluit într-o carte publicată în 2008 că demenţa şi câteva atacuri cerebrale minore au transformat-o pe Thatcher într-o „umbră a femeii care a fost cândva". Pelicula va fi lansată în SUA pe 30 decembrie, iar Meryl Streep ar putea primi a 17-a nominalizare la Oscar pentru acest rol. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite