Dana Rogoz premiată de UCIN pentru interpretare feminină la categoria scurtmetraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Rogoz
Dana Rogoz

Dana Rogoz a câştigat, sâmbătă, la gala Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), premiul pentru interpretare feminină la categoria scurtmetraj, informează Pro TV International.

Actriţa a jucat în scurtmetrajul "Încearcă să nu clipeşti", în regia lui Radu Dragomir, iar prestaţia ei în rolul Andreei a fost apreciată de juriului UCIN, format din Călin Stănculescu - preşedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner, Victoria Marinescu, Mihai Şurubaru şi Ioana Popescu, secretar juriu.

Scurtmetrajul spune povestea un băiat care cunoaşte o fată în sala de aşteptare a unui spital şi începe să flirteze cu ea. El află întâmplător că ea e suspectă de o boală gravă, dar ea nu ştie nimic. Tulburat, o urmăreşte prin oraş până seara, când se reîntâlnesc într-o cafenea. Viaţa e formată din momente: momentul în care ai un accident, momentul în care îţi aştepţi rândul la doctor, momentul în care cunoşti pe cineva. Fiecare moment îţi poate schimba radical viaţa. Chiar dacă stai nemişcat şi încerci să nu clipeşti.

Filmul a mai fost recompensat cu premiul pentru imagine, acordat lui Cosmin Bumbuţ.

"Premiul acesta a fost una dintre cele mai frumoase surprize din viaţa mea. Este primul meu premiu pentru interpretare şi am fost copleşită de emoţie când l-am primit, mai ales că nu m-am aşteptat o secundă la asta. Mi se pare extrem de emoţionant să afli că mai mulţi români cunoscători şi iubitori de film îţi apreciază prestaţia", a declarat actriţa.

De asemenea, filmul "Încearcă să nu clipeşti" (Try not to blink) a fost selecţionat şi a participat, în perioada 4 - 13 noiembrie 2011, la Festivalul de Film din Salonic (Grecia).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite