Dan Negru: „Îmi plac vacanţele care mă obosesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Negru nu e tentat de drumeţii la munte sau de un şezlong şi o umbrelă pe o plajă însorită. E un turist urban căruia îi place să cutreiere oraşe din toată lumea.

Cine crede că Dan Negru este la fel de „agitat" în viaţa de zi cu zi precum este pe platourile de filmare, la show-urile pe care le prezintă, nu se înşală. Vedeta postului Antena 1 nu este genul de persoană care să stea liniştită nici măcar în vacanţă. Dimpotrivă, spune Dan Negru, nu-i plac deloc concediile în care să lenevească pe un şezlong şi, dacă ar putea, ar „interzice vacanţele all inclusive".

Dan Negru încă face televiziune cu pasiune la mai mult de 16 ani de la debut. De aceea, nu percepe ca pe-un sacrificiu faptul că lucrează în multe weekenduri. „Eu nu am un program normat, cu zile de muncă şi ore stabilite dinainte, se întâmplă adeseori să filmez în weekend şi atunci sunt pe platourile de filmare. La mine, noţiunea de weekend e deformată. Pot avea weekendul luni şi marţi, iar sâmbăta şi duminica să am zile de filmare", spune acesta.

Atunci când se întâmplă însă să aibă un weekend clasic, îl petrece în funcţie de dispoziţia de moment. „N-am un program prestabilit, ceea ce voi face depinde de anotimp, de vreme, de dispoziţie", adaugă prezentatorul.

Timpul liber îl petrece cu fiica sa

Deşi munca sa este una solicitantă, Dan Negru găseşte întotdeauna portiţe de evadare pentru a se relaxa. „Nu cred în cei ce spun că n-au timp liber, cred doar că ei nu ştiu să-şi gestioneze vremea. În meseria mea nu există timp liber, mă gândesc la o emisiune la orice oră şi-n orice zi, o idee îţi poate veni oricând şi oriunde. Nu poţi să faci televiziune cu muncă normată, aia e corvoadă, nu pasiune", mărturiseşte el.

La Paris, alături de echipa de la „Plasa de stele“

La fel ca mulţi alţi bărbaţi, Dan Negru preferă să lase în seama soţiei sale, Codruţa, cumpărăturile, dar recunoaşte totuşi că îi place să meargă prin magazine. „Merg la cumpărături, îmi plac magazinele, dar sunt un simplu cărăuş. Casc gura la rafturi, dar nu sunt eu cel care face cumpărăturile importante. Prin supermarketuri îmi pierd vremea pe la raioanele de discuri şi cărţi, în timp ce soţia mea face cumpărăturile necesare", spune Dan Negru.

Atunci când are timp liber, realizatorul TV preferă să-l petreacă alături de cei dragi, mai ales alături de fiica lui, Dara Ioana, în vârstă de 2 ani: „Acum descoperim lumea împreună. E interesant să descoperi lucruri mărunte, mici, la care nici nu te-ai gândi, matur fiind". Dacă pentru mulţi vacanţa înseamnă linişte, relaxare şi odihnă, Dan Negru e atipic: preferă aglomeraţia şi ritmul alert din marile oraşe.

image

„Vacanţa ideală e obositoare. Îmi plac vacanţele care mă obosesc, cele în care mă trezesc la 9 dimineaţa şi în care descopăr toată ziua câte un oraş, în care mă întorc târziu în hotel, obosit de drumurile făcute pe jos, pe străzile oraşelor. Îmi plac vacanţele în care obosesc, nu cele în care lenevesc pe un şezlong", spune prezentatorul TV.

„Eu mă relaxez călătorind, sunt un turist urban. Nu sunt un mare admirator de peisaje, de munte, de mare, ci îmi place să cutreier marile oraşe. N-am stat niciodată în vreo staţiune cu celebrele oferte all inclusive. Descopăr oraşe, asta e relaxarea mea", adaugă el.

„Pierdut“ printre zgârie-nori, în New York

image

Un turist grăbit

Dan Negru recunoaşte însă că a avut şi unele dezamăgiri ca turist, şi nu în ţări pe care le-a vizitat pentru prima dată. „Am redescoperit oraşe sau locuri care cândva arătau altfel şi care, cu vremea, s-au schimbat în rău.

Fosta Iugoslavie e un exemplu. Într-un fel arătau Zagrebul şi Belgradul în 1989, altfel arată acum. Am nostalgia Iugoslaviei de atunci", mărturiseşte el.

Câteva zile într-un colţ de lume uitat de oameni nu-l ajută să-şi încarce bateriile, dimpotrivă. Prea multă linişte chiar îl stresează, după cum mărturiseşte: „Nu sunt obişnuit cu concedii leneşe, în care să stau şi să aştept ora mesei. Sunt un mare duşman al vacanţelor de staţiune. Aş închide definitiv all inclusive".

Iar dacă mulţi dintre noi îşi doresc să uite că există telefon mobil sau laptop măcar două săptămâni pe an, vedeta Antenei 1 nu renunţă nici măcar în concediu la tehnologie. „Nu pot rezista fără mijloace de comunicare, telefoane, laptopuri, gadgeturi. Îmi place să rămân conectat cu lumea, oriunde aş fi", conchide Dan Negru.

"Nu sunt obişnuit cu concedii leneşe, în care să stau şi să aştept ora mesei. Sunt un mare duşman al vacanţelor de staţiune. Aş închide definitiv all inclusive.''

"Nu cred în cei care spun că n-au timp liber, cred doar că ei nu ştiu să-şi gestioneze vremea.''
Dan Negru realizator TV

Una din două

- Maşină sau avion? Maşină.
- Blonde sau brunete? Frumoase.                    
- Cafea sau ceai? Ceai.                   
- Ştiri sau emisiuni de divertisment? Orice înseamnă televiziune.
- Film sau concert?  Film.
- Parc sau mall? Mall.        
- Rock sau hip-hop?Rock.             
- Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu? Sunt singurul moderator care a prezentat show-uri cu ambele, deci amândouă!
- Timişoara sau Bucureşti? Ce întrebare? Normal, Timişoara!
- Transmisie în direct sau înregistrare? Depinde de costuri.
- Jeans sau costum?Casual.

La Veneţia, cu Nadine, căreia i-a făcut o farsă pentru emisiunea „Plasa de stele“  Foto: antena 1

image

Crescut la şcoala lui Lazarov

- Numele: Dan Negru
- Data şi locul naşterii: 23 februarie 1971, Timişoara. Este căsătorit, are o fetiţă, Dara Ioana (2 ani)
- Studiile şi cariera:
- Liceul Economic (Timişoara), Facultatea de Drept (fără licenţă), Facultatea de Jurnalism
- Şi-a început cariera la Radio Timişoara, însă a fost remarcat de TVR, care i-a propus o colaborare
- După câţiva ani de navetă Timişoara-Bucureşti, s-a mutat în Capitală, iar din 2000 este vedeta postului Antena 1
- Dan Negru este unul dintre „elevii" regretatului Valeriu Lazarov
- De-a lungul timpului, a prezentat la Antena 1 show-uri ca „Academia vedetelor", „Ziua judecăţii", „Ciao Darwin", „Te pui cu blondele" şi „Plasa de stele"
- Din 2010 colaborează cu o televiziune din Republica Moldova, iar de câteva luni prezintă în această ţară emisiunea „Vrei să fii milionar?"
- Locuieşte: în Bucureşti

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite