Dan McCafferty: „Nu am cum s-o evit pe Lady Gaga“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan McCafferty, solistul trupei Nazareth, trupă care va concerta mâine seară la Hard Rock Cafe din Bucureşti, a vorbit într-un interviu acordat „Adevărul“ despre muzica generaţiei sale, dar şi despre noile staruri din industria muzicală.

Dan McCafferty (65 de ani), solistul trupei Nazareth, le promite fanilor un concert din care nu vor lipsi hiturile „Love Hurts", „Dream On" şi „Hair of the Dog", „adică exact ce vrea lumea să asculte". Concertul face parte din turneul internaţional de promovare a celui de-al 22-lea album al rockerilor, „Big Dogz", lansat în aprilie 2011.

Una dintre legendele rock ale anilor '70, trupa Nazareth a obţinut succesul internaţional cu hitul „Love Hurts". Puţini ştiu că melodia fredonată de milioane de fani din întreaga lume a fost înregistrată prima oară de The Everly Brothers şi a devenit hit în interpretarea celor de la Nazareth. Cum îşi explică acest succes Dan McCafferty?

„Chiar nu ştiu. Cred că a fost prima baladă rock din anii '70, pe atunci nu se prea făceau balade rock. Şi cred că oamenilor le-a plăcut pentru că era ceva diferit faţă de ce ascultaseră până atunci", a declarat solistul pentru „Adevărul".Referitor la single-urile de pe noul album, „Big Dogz", Dan McCafferty şi-a adus aminte şi de o poveste amuzantă, legată de piesa „The Toast", creaţia lui Lee Agnew, bateristul formaţiei.

„Am susţinut multe concerte în Rusia, iar oamenii de acolo sunt foarte generoşi. Când terminăm concertele, suntem invitaţi la cină, unde există fel de fel de discursuri. Chestia e că se ţin foarte multe toasturi şi trebuie să te ridici mereu. Cântecul a fost inspirat din toate acestea. Asta e experienţa rusească", declară Dan McCafferty.

Când vine vorba de muzica actuală, cântăreţul mărturiseşte că este la curent şi cu artiştii tineri, de succes, dar ascultă în continuare muzică veche. „Ascult muzica actuală. Îmi plac artiştii care s-au lansat acum, chiar sunt buni. Apreciez nişte trupe scoţiene. Nu am cum s-o evit pe Lady Gaga, am o nepoată care ascultă piesele ei. Ultimul album pe care l-am cumpărat şi chiar mi-a plăcut mult a fost cel al trupei Kings of Leon, «Only by the Night». De atunci am mai cumpărat şi alte albume, dar, în general, ascult muzică mai veche. De la Joni Mitchell, la Led Zeppelin şi Rory Gallagher. Şi ascult mult blues", povesteşte solistul de la Nazareth.

„Trebuie să trăim cu tehnologia"

Dacă unul dintre fondatorii formaţiei The Who, Pete Townshend, se referea la  Apple şi iTunes ca la nişte „vampiri digitali", criticând descărcările ilegale de muzică, Dan McCafferty este de părere că „trebuie să trăim cu tehnologia".

„Pentru noi e minunat că fanii noştri pot fi la curent cu muzica noastră, cu ce albume noi lansăm. Te simţi apropiat de fanii tăi. Totuşi, cred că nu mai există secrete despre noi, ceea ce e ciudat. Nu zic că nu sunt fericit că oamenii mă ştiu din trupă, dar ţin şi la viaţa mea personală", a mai adăugat McCafferty.

Rockerii de la Nazareth vor sta două nopţi în România şi spun nu vor avea prea mult timp să viziteze Capitala. Ei vor mai susţine un concert la Cluj, pe 28 ianuarie. Accesul la concertul Nazareth din Hard Rock Cafe se va face la ora 19.00, iar în deschidere va cânta formaţia
Trooper.

"Ultimul album pe care l-am cumpărat şi chiar mi-a plăcut mult a fost cel al trupei Kings of Leon, «Only by the Night».''
Dan McCafferty solist Nazareth

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite