„Cortina de Fier“, documentar de excepţie la National Geografic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidul Berlinului, înainte de 1989
Zidul Berlinului, înainte de 1989

Filmul documentar „Cortina de Fier", un studiu detaliat despre arhitecții și constructorii care au realizat divizarea Europei din timpul Războiului Rece, va fi difuzat în premieră la National Geografic, duminică, 6 noiembrie,  de la ora 21.00, potrivit unui comunicat al postului TV.

Berlin 1961: Cortina de fier devine deodată o realitate evidentă, iar Zidul desparte prieteni, familii și îndrăgostiți. Zidul Berlinului, această oribilă „minune a lumii", a rămas în picioare timp de 28 de ani. După 50 de ani, acest documentar dezvăluie detalii uluitoare și povești tulburătoare despre construcția de 43,1 km, la realizarea căreia au lucrat aproape 500.000 de oameni.
Pentru prima dată, un agent de frontieră din RDG mărturisește ce a simțit când a tras asupra unei persoane, iar un comandant-șef al poliției de frontieră dezvăluie totul despre întâlnirile secrete ale comandamentului din care făcea parte. Interviurile și reconstituirile elaborate zugrăvesc poveștile fascinante și emoționante ale protagoniștilor. În premieră, animațiile vor da viață materialelor de arhivă într-o cameră virtuală 3D și vor reconstrui zone istorice. De asemenea, vor fi prezentate fotografii color și nepublicate până acum, din timpul construirii zidului, cuprinzând inclusiv evadări periculoase peste graniță. Filmul documentar „Cortina de Fier", arată Zidul dintr-o perspectivă cu totul nouă și dezvăluie chipurile și poveștile celor care l-au construit, l-au întreținut, au crezut în el și au fost responsabili pentru el.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite