Concertele lunii septembrie. Leonard Cohen, din nou în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Cohen, unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor
Leonard Cohen, unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor

După o vară incendiară, încheiată de concertele lui Lady Gaga și Red Hot Chili Peppers, toamna se anunță cel puțin la fel de plină în evenimente, pentru iubitorii tuturor genurilor de muzică.

Prima lună de toamnă nu aduce linişte în ceea ce priveşte evenimentele muzicale, chiar dimpotrivă. Leonard Cohen (22 septembrie), Il Divo (23 septembrie), Anathema (23 septembrie), Reboot (7 septembrie), Patrice (14 septembrie) sau Umberto Tozzi (15 septembrie) vor concerta pe scenele noastre.

Cel mai așteptat concert al lunii este însă cel al lui Leonard Cohen, din 22 septembrie. Boemul artist invită pentru a treia oară publicul român pentru a fi prezent la o nouă călătorie muzicală în lumea lui secretă, cu ocazia lansării ultimului album „Old Ideas".

Cu o carieră impresionantă în muzică şi în literatură ce înseamnă peste 20 de materiale discografice, 14 volume de poezii, dar şi două romane publicate traduse şi în limba română ("Frumoşii învinşi" şi "Joaca preferată"), artistul răscoleşte suflete cu cântecele şi versurile sale ce alină inima şi seduc intelectul.

Piesele lui au fost reinterpretate în peste 1.300 de variante, inclusiv de artişti şi trupe ca U2, REM, Nick Cave, Bon Jovi sau regretatul Johnny Cash. Melodii ca "Dance Me to the End Of Love", "Take This Waltz", "Suzanne" sau "Hallelujah" au se află printre preferatele unor întregi generaţi. Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame în 2008.

Biletele costă între 95 și 852 de lei și pot fi achiziționate din rețeaua Eventim și de pe eventim.ro.

În acelaşi timp nici artiştii români nu dau pace microfoanelor, septembrie aducându-ne concerte: Holograf, Celelalte Cuvinte, VUNK, LaLa Band, Iris (în ultimul concert alături de Cristi Miniculescu, pe 3 septembrie) şi nu numai.

Vineri, 21 septembrie 2012, Arenele Romane din Bucureşti vor găzdui concertul Rezident Ex unde activează în prezent Ovidiu Ioncu Kempes, fostul solist Cargo. Solistul, al cărui nume este sinonim cu perioada de aur a trupei Cargo (albumele "Povestiri din gară", "Destin","Ziua vrăjitoarelor"), revine pe o scena din Bucureşti după o absenţă de 8 ani, pentru un show care se anunţă emoţionant. Acest concert reprezintă singura apariţie a formaţiei în Bucureşti în acest an.

Pentru cei mai tineri dintre melomani, caravana Lala Band sosește în septembrie prin orașele: Reșița - 10 septembrie, Timișoara - 11 septembrie, Cluj - Napoca - 13 septembrie și Deva - 14 septembrie.

Concertul pe care Lenny Kravitz urma să-l susțină pe 28 septembrie în Piața Constituției din București s-a amânat pentru 2012, din cauza unor obligații contractuale ce nu au putut fi înlăturate și care îl rețin pe artist pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite